Låter gott
Saffransdoftande fisksoppa
Antal personer: 4
800 g fiskfiléer av olika sorter. Förslagsvis lax, torsk, sej och kolja
150 g skalade räkor
1 purjolök
1/2 liter fiskbuljong, räkfond* eller hummerbuljong (tärning eller fond)
2 1/2 dl vitt vin (alternativt citronvatten)
2-3 dl grädde
1 dl crème fraiche (kokbar)
1 pkt saffran
Vitlök
Svartpeppar
Örtkryddor, t.ex. timjan och basilika
Olivolja
Gör så här:
1. Dela fisken i lagom stora bitar. Om du använder fryst fisk, se till att tina den varsamt.
2. Strimla purjolöken och fräs den i smör eller olivolja tillsammans med vitlöken i en gryta.
3. Tillsätt salt, kryddor, buljong, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud i fem minuter. Låt inte fisken koka sönder.
5. Ta grytan från plattan och lägg i räkorna. Låt soppan dra i ett par minuter.
svar: Ja, kanske ska göra det! Tack så mycket :)