Låter gott

2012-05-30 @ 22:12:00

Saffransdoftande fisksoppa

Antal personer: 4

800 g fiskfiléer av olika sorter. Förslagsvis lax, torsk, sej och kolja
150 g skalade räkor
1 purjolök
1/2 liter fiskbuljong, räkfond* eller hummerbuljong (tärning eller fond)
2 1/2 dl vitt vin (alternativt citronvatten)
2-3 dl grädde
1 dl crème fraiche (kokbar)
1 pkt saffran
Vitlök
Svartpeppar
Örtkryddor, t.ex. timjan och basilika
Olivolja

Gör så här:

1. Dela fisken i lagom stora bitar. Om du använder fryst fisk, se till att tina den varsamt.
2. Strimla purjolöken och fräs den i smör eller olivolja tillsammans med vitlöken i en gryta.
3. Tillsätt salt, kryddor, buljong, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud i fem minuter. Låt inte fisken koka sönder.
5. Ta grytan från plattan och lägg i räkorna. Låt soppan dra i ett par minuter.


Kommentarer
Postat av: Johanna [foto]

svar: Ja, kanske ska göra det! Tack så mycket :)

2012-05-31 @ 07:29:51
URL: http://johannafyra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?

Skriv gärna något!

Behöver du hjälp med din blogg? Letar du designer? - www.bloggdesign.nu
Trackback
RSS 2.0