Våffeldagen i morgon

2009-03-24 @ 18:38:01
I morgon är det våffeldagen!

Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna helgdag.[2]



Våfflor 


Våfflor med ägg i smeten

2 ägg
1 hg smält margarin
4 dl mjölk
4,5 dl mjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
Blanda först bakpulver och mjöl. Vispa sedan samman allt och låt stå cirka 30 minuter innan gräddning.
 



Recept frasvåfflor, klassiska fraskvåfflor, våffelrecept
4 portioner
4 dl grädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smält smör
2 dl kallt vatten eller mineralvatten
1/4 tsk salt
Värm våffeljärnet. Rör ut bakpulver och salt i mjölet och mjölet i vattnet. Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl och vattenblandningen samt svalnat smält smör. Spara lite av smöret att smörja järnet med första gångerna. Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Grädda 2-3 minuter. Lägg upp våfflorna på galler för sig eller servera dem helst direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?

Skriv gärna något!

Behöver du hjälp med din blogg? Letar du designer? - www.bloggdesign.nu
Trackback
RSS 2.0