Våffeldagen i morgon
2009-03-24 @ 18:38:01
I morgon är det våffeldagen!
Recept frasvåfflor, klassiska fraskvåfflor, våffelrecept
4 portioner
4 dl grädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smält smör
2 dl kallt vatten eller mineralvatten
1/4 tsk salt
Värm våffeljärnet. Rör ut bakpulver och salt i mjölet och mjölet i vattnet. Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl och vattenblandningen samt svalnat smält smör. Spara lite av smöret att smörja järnet med första gångerna. Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Grädda 2-3 minuter. Lägg upp våfflorna på galler för sig eller servera dem helst direkt.
Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för vårfrudagen efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna helgdag.[2]
Våfflor med ägg i smeten
2 ägg
1 hg smält margarin
4 dl mjölk
4,5 dl mjöl
2 msk socker
2 tsk bakpulver
Blanda först bakpulver och mjöl. Vispa sedan samman allt och låt stå cirka 30 minuter innan gräddning.
Recept frasvåfflor, klassiska fraskvåfflor, våffelrecept
4 portioner
4 dl grädde
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 gram smält smör
2 dl kallt vatten eller mineralvatten
1/4 tsk salt
Värm våffeljärnet. Rör ut bakpulver och salt i mjölet och mjölet i vattnet. Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl och vattenblandningen samt svalnat smält smör. Spara lite av smöret att smörja järnet med första gångerna. Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Grädda 2-3 minuter. Lägg upp våfflorna på galler för sig eller servera dem helst direkt.
Kommentarer
Behöver du hjälp med din blogg? Letar du designer? - www.bloggdesign.nu
Trackback