Shoppat både tråkiga o roliga saker

2010-04-27 @ 20:54:23
Oj, oj, oj vad det var roligt att shoppa idag! Jag som INTE skulle handla nåt, hm. Det var ju 30% rabatt på alla kläder på CUBUS och jag plockade på mig både blusar, tröjor och cykelbyxor. Kommer ni ihåg när det var modernt med det? Jag hade alla färger man kan tänka sig förr och för ett par år sen kastade jag alla, vilket jag inte skulle ha gjort. Men de var så pass billiga redan från början att det inte svider alltför mycket av att få köpa nya. Jag gick i vilket fall därifrån med en hel kasse för bara 500:- och sånt är roligt. När jag kom hem var det bara att sätta sig och skriva en lista på allt som måste införskaffas till husvagnen och bara sånt som shampo, tvål, rengöringsmedel, papperstallrikar och bestick hamnade på 700:-. Sen måste vi fylla på förrådet med lite stakare dryck oxå och det är ju tyvärr den dyraste varan. Men så är det!

Beach 2010

2010-04-26 @ 20:07:35
Hm, nu börjar alla prata om hur de ska hålla igen hit och dit bara för att ha fin figur till sommaren. Jag kan än i dag bli ganska så påverkad av det och börjar själv tänka i de banorna, vilket jag absolut inte ska för då är det så lätt att hamna i skiten igen. Men min kropp ger hela tiden signaler om att det börjar bli dags att tänka på innehavet och öka motionen och så blir det alltid i samband med att något annat omkring mig är jobbigt. Jag ska boka tid för LPG massage och hoppas på att den kan ge mig en bra kroppskänsla. Det är dyrt och man behöver gå ett antal gånger innan det ger resultat, som med allt annat så klart.

Måndag

2010-04-26 @ 19:55:38

Då har man gjort både dagens och kvällens jobb.... jobbat, motionerat, lagat mat och varit med dotra och köpt kläder. Nu börjar hon bli mer och mer mån om hur hon ser ut och vad hon ska sätta på sig för kläder. Det går ju inte bara att köpa nåt som man kunde göra förr. Det som är så skrämmande är att om man inte har märkeskläder är man inte populär. Jag blir så ledsen när hon kommer hem och säger så. Hon som älskar att klä sig fint och hon är i stort sett den enda av tjejerna som inte har brytt sig om att det ska vara adidas. Vad ska man säga? Jag blir bara så ledsen att kläder ska påverka populariteten så pass mycket. I morgon är det 30% rea på Cubus (om man är medlem) och det ger ganska så mycket rabatt. Dessvärre kommer pengarna att gå till mycket som har med husvagnen att göra så tyvärr måste jag prioritera det hur gärna jag än skulle vilja shoppa. Det är nu det är som mest lockande när alla fina vår och sommarkläder kommit! När jag väl känner att jag kan unna mig ett par plagg finns det i stort sett ingenting kvar, åtminstone inte i min storlek. I kväll blir det en tidig sådan för idag har jag inte sovit nån middag och det känner jag verkligen av.


När solen väl var framme städade jag

2010-04-25 @ 19:46:36

I morse fick jag sova ut ordentligt och det var så skönt. Jag åt frukost i lugn och ro, startade en maskin tvätt och sen bar det iväg till dagiset och städa. När jag gick dit var det skinande sol och när jag var klar var solen borta. Det är så typiskt! Men jag har ändå fått några timmars sol den här helgen så jag ska inte klaga. Till lunch grillade vi korv och hamburgare och efter det tog jag en promenad, vilket jag slarvat med i flera dagar nu. Sen ett bad på det satt fint. Nu sitter jag i nattlinne och hör min lilla sångfågel som också tar sig ett bad. Han har sjungit precis hela dagen och visst är det härligt att höra, men kanske inte hela dagen. Nu när solen tittar fram lite då å då kommer min tjusiga rynka mellan ögonen fram så nu ska jag nog fylla på den med lite nytt Restylane. Det har hållt bra länge och är helt klart värt varenda krona. Den stora besvikelsen var däremot bröstförstoringen med Macrolane som de sa skulle hålla i ett år, men för mig var det helt borta på mindre än 7 månader. Så det är ingen behandling jag kommer att rekommendera för andra trots att det gjorts många ett bra resultat.  


En dikt från mitt hjärta

2010-04-24 @ 18:11:01

Livet har en olikhet hos oss alla, en del är starka och andra är svaga.
Några säger vad de tycker medans andra med sin tysthet lider.
Antingen har vi det med oss från födseln eller fått det genom en händelse i livet.
Det vi gör tror vi på men det kanske inte alltid är det bästa.
Min styrka har kommit från att ha blivit misshandlad, sexuellt utnyttjad, hatad och övergiven av mamma och nära på svält mig till döds.
Idag säger jag vad jag känner och tycker och det ska ingen få ta ifrån mig för det är det enda hopp jag har kvar.
Vem är vinnaren?!


Tillbaka

2010-04-24 @ 10:25:53
Jag har fått frågan om varför jag inte skrivit på länge och anledningarna är många. Har haft en jättejobbig period och då menar jag jobbig. För en vecka sen hade jag sån panikångest att jag inte ens ville leva. Så det går upp och ner hela tiden vilket också är jobbigt. Att inte få en stabilitet på vare sig livet eller sig själv tar en enorm energi. Tankar går fram och tillbaka och man undrar hur livet bara kan ta en sån vändning. I 40 år har livet bara rullat på och det har i och för sig inte varit bra, men styrkan har ändå dock funnits. Men man är inte mer än människa och till sist säger kroppen ifrån. Den stora förändringen i livet ställer många tankar om vad egentligen meningen med livet är. Mycket djupa tankar och känslor kommer fram och som är svåra att hantera. Senaste tiden har jag gått som i dvala och haft en så obehaglig känsla av att livet inte är till verklighet, men Idag känns det rätt ok och jag ska försöka njuta av solen och bara ta det lugnt. Snart är det dags för Gräsö och då hoppas jag verkligen att jag kommer att njuta av den härliga friheten som är där. I går var det en annan dag och idag är det en ny dag och morgondagen vet man ingenting om!

Vårsolen gör så mycket

2010-04-13 @ 19:24:30
Tänk vilket härligt väder det har varit idag! På lunchen satt jag ute i ca 20 minuter och blev bra så röd om kinderna. När jag kom hem satte jag mig mot en vägg vid tvättstugan och jag bara njöt! Det är nu solen är som farligast sägs det och det struntar man i såna här dagar. Det här har vi alla (de flesta) längtat efter så länge efter den kalla och långa vintern. Till middag blev det spaghetti med kalkonkassler och tomatsås, enkelt men gott tyckte jag i allafall. Min son sa bara, blä och så är det med de flesta maträtter just nu. Jag vet inte om det tillhör 5 årsåldern, men så är det hoss oss just nu iallafall. Då får han vara utan mat för jag ställer mig INTE och gör något annat. Han gå ifrån bordet och innan sovdags får han en macka, som han glatt glufsar i sig. I dag köpte gubben min en sån där stång man sätter bakom sadeln för tanken är att lillskrutten ska lära sig cykla.... Men icke sa nicke, han vägrar att ens prova! Envis som en, jag vet inte vad. Så är det med alla nya saker, han är så försiktig och gör ingenting utan att ha kollat in det ordentligt. Det är till både gott och ont, men det kan vara ganska så jobbigt kan jag säga. I kväll blir det en tidig sådan känner jag. Solen har gjort mig otroligt seg idag för man är inte van än. Tittar man ut genom fönstren nu när solen skiner inser man att det är dags att putsa bort vinterskiten. Men jag väntar nog tills energin till det kommer för annars blir det bara hafsslafs av det hela och då kan man lika bra ha de som de är istället. Till att börja med ska vi röja på uteplatsen och förbereda för lite blommor och annat fint.

Min nyshoppade doft

2010-04-12 @ 20:10:50
Så här inför sommaren vill jag ha en ny parfym och det finns ju så otroligt många att välja mellan. Jag köper oftast mina parfymer på Parfym.se där det är upp till 50% rabatt. Du får hem den inom 3 dagar och frakten är på 29:-. Den här köpte jag!

Fairy Dust, EdP 50ml

Fairy Dust, EdP 50ml


Modehus/Märke - Paris Hilton

Vårt pris:
229:-
Rek. pris: 475:-
Du sparar: 52%

En vårdag med mycket sova och god mat

2010-04-12 @ 19:12:32
Har känt mig lite seg hela dagen idag. Drömmer så otäckt och konstigt på sistone och går och tänker på det hela dagarna. Drömmar kan bli så verklighetstrogna på nåt sätt och det är väl det som gör att de finns kvar i huvudet. Efter jobbet idag gick jag som vanligt raka vägen hem för att sova, vilket kan kännas lite dumt nu när det är så fint väder. Då ska man ju passa på att vara ute! Men min kropp säger fortfarande till om sömn så jag lyder det. Sen var det bara till att börja med maten och idag blev det pölsa med stekt ägg och rödbetor!!! Visst, det kan tyckas låta äckligt, men alla i familjen älskar det. För övrigt går tankarna ständigt på vår nya husvagn. Vi hann bara se den en kortis innan den skulle vinterförvaras så vi har glömt bort hur den såg ut inuti. Men sen är planeringen en helt annan så nu får vi tänka om när det gäller möbleringen i förtältet också, suck. Vi som äntligen hade hittat den perfekta lösningen på alla sätt. Men ombyte förnöjer sägs det... Förra året hade jag rosa i förtältet, det va rosa lampor, rosa duk och rosa ljus m.m, men nu har vi köpt ett sprillans tält med nya gardiner och då passar det inte med rosa. Har börjat köpa på mig lite i svart och grått, som jag tror kommer passa, men det ser man egentligen inte förrän vi fått upp allt. Tänk så olika vi är och vilka olika intressen vi har, det tycker jag är så kul. En del kan inte fatta hur man kan vilja ha en husvagn medans jag inte kan fatta hur folk kan lägga flera miljoner på ett hus. Det här blir vårat 5:e år på Gräsö och än har vi inte ledsnat.

Det här stämmer verkligen

2010-04-11 @ 21:05:50
Den svåraste delen med att uppfostra ett barn är att lära det cykla. Ett barn som ostadigt cyklar för första gången behöver både stöd och frihet. Insikten om att detta är vad ens barn alltid kommer att behöva kan drabba en hårt.

Jag har turen, Min son vill inte lära sig att cykla!

Citat om livet

2010-04-11 @ 20:54:16

-Spänningen mellan "Ja" och "Nej", mellan "Jag kan" och "Jag kan inte", får oss att känna, i så många exempel, att mänskligt liv är en oändlig debatt med sig själv.

-Den bästa dagen i ditt liv är den där du bestämmer att ditt liv är ditt eget. Inga bortförklaringar eller ursäkter. Ingen att luta sig mot, lita på, eller skylla på. Gåvan är din - det är en fantastisk resa- och du ensam är ansvarig för dess kvalitet. Detta är den dagen då ditt liv verkligen börjar.


Söndag

2010-04-11 @ 20:29:39
I morse vaknade jag tidigt och kände mig utvilad. Det blev ju en tidig kväll igår... I dag var tanken att min lilla gosse skulle gå på kalas men har har kommit in i en period där han bara vill vara hemma, så det var ju bara till att ringa och säga som det var. Istället åkte vi till gubens jobb å tvättade bilen (byta skit, som han säger) och då passa jag och Lucas på att gå till Mix Mix, en affär med en massa dinketojs saker. Men Lucas blev stormande glad för han hittade ett leksaksgevär som han stolt gått med hela dagen. Sen hittade han även ett par foppa tofflor för 19kr! Sen tickade sovklockan för mig så jag kastade mig direkt i säng när vi kom hem, men sova fick jag ju inte göra direkt. Min käre son kom in hela tiden och det var bara med välmening då han ville pussa mig på kinden och sjunga för mig. Men en liten stund fick jag sova i allafall. Sen har jag faktiskt inte gjort ett enda dugg som är vettigt och det kände jag heller inte för. Söndagar är min slappardag och då vill jag bara ta det lugnt. Den här veckan ska det tydligen bli fint väder så det får vi hoppas på. Fåglarna kvittrar för fullt och det är så mysigt, det ger verkligen vårkänslor. Här har vi en söt liten säderärla som är ett tecken på vår.


I detta väder kan denna behövas

2010-04-10 @ 16:14:36

Min lilla snuttegubbe har vuxit på sistone och vuxit ur sitt regnställ, som han egentligen hatade. Man kan inte tro att en 5 åring skall vara kräsen på kläder, men å vad jag misstog mig!!! Den här satt han själv och bestämde att han vill ha på Gräsö. Den finns på Ellos i 3 olika färger för 399:-, men jag fick precis en rabattkod på 40% så det passade perfekt.

Overall


med avtagbar huva. Dragkedja med skyddande slå. Reglerbar resår i midjan, resårhälla under foten. Reflex. Fleecefoder utom i ärmar och benslut som har blankt polyesterfoder. Vattenavvisande och tåligt gummiplagg  (i PU-material) med svetsade sömmar. Foder i polyesterfleece. Reflex. Tvätt 40°.



Lördag

2010-04-10 @ 09:19:54
Godmorgon!
Idag gick jag upp med tuppen... somnade tidigt igår kväll, på spikmattan. Det har nästan blivit ett måste att ligga på den, jag blir så avslappnad och sover så gott.

Sång
Vi hade en morgonpigg liten gosse som låg och sjöng för oss i sängen så det blev en härlig start på dagen. Han e vår lilla sångfågel och sjunger hela tiden. Han kanske ska bli artist när han blir stor "ler".
 
Tvätta!
Jag har missat ett antal tvättider den senaste tiden, men idag kom jag ihåg den! Gissa om det hade hunnit bli mycket? Har två barn som byter kläder stup i ett.
 
Middag
I går premiär grillade vi och det gav verkligen en smak av sommar. I kväll har vi planerat att gå på china och det ser jag framemot.

Motion
Jag hade ju önskat att det va lite finare väder för tanken var att jag skulle ta en promenad nu på morgonen, men jag tror jag skiter i det. För mig känns det så oerhört skönt att inte ha dessa tvångstankar över att ALLTID ut och gå. Har levt med det sedan 95 så det kan vara på tiden.

En helt underbar dag

2010-04-09 @ 17:30:44
Först och främst är det fredag och jag har varit på strålande humör hela dagen, trots att jag var skitatrött när jag gick upp eftersom jag och ett par jobbarkompisar va ut och drack vin och pratade skit igår. Direkt efter jobbet åkte jag till Gränby centrum och shoppade lite, det bidde ett regnställ, tre par tröjor, tre pack fingervantar och tre par star wars kalsingar till Lucas och en grönaktig tunika på Indiska till mig. Jag blev så glad att jag hittade nåt i grönt för den färgen gillar jag SÅ mycket. Nu är det mycket i aprikost och det är också så himla fint, men när jag väl bestämt mig för den färgen är det oftast ingenting kvar. Ganska typiskt mig... När jag kom hem var det bara att sätta igång och städa! Har en son som har leksaker överallt och smular som en gris överallt. Som idag, jag hade precis städat klart och direkt efter låg det både smulor och leksaker runt hela vardagsrumsbordet. Ja, jag har varit lite slapp när det gäller regeln att man ska äta i köket... Men ibland orkar man inte alltid vara så pedagogisk. Det är inte så lätt att vara förälder eller göra rätt alla gånger, vare sig det är hemma eller på jobbet. Nu njuter vi alla i familjen och är helt avslappnade innan vi ska äta. Vi ska faktiskt grilla ikväll och det är premiär för i år och då är det vår! Jag sitter och snuttar på ett skumpa som heter Ronar och det är så himla gott. En billigare variant, men ändå så god. Nu ska jag fortsätta min underbara fredag!


Kramis 

En komisk bild

2010-04-06 @ 20:49:54
I påskhelgen träffades nästan hela familjen och efter maten satt vi och skoja om allt möjligt och då tog pappa fram sin lilla stump till ben och satte på den glasögon och det såg för kul ut. Pappa va nämligen med om en olycka för många år sen (som jag aldrig glömmer). Vad tycker ni att det liknar?

Observera att bilden är gk att publicera!


En helt vanlig dag

2010-04-06 @ 18:03:59

Då har man gjort sin första dag den här veckan och det kändes så konstigt att börja veckan en tisdag. Som vanligt gick jag raka vägen hem för att sova och det tog sin lilla tid innan jag somnade för att vaktis körde med traktorn fram och tillbaka. Men till slut klev jag in i dimman och det va så skönt. Sen jag blev sjuk har jag insett hur viktigt det är med sömnen och trots att jag sover middag har jag inga som helst problem med att sova på natten. Till middag blev det spaghetti och köttfärssås och den blev så otroligt god den här gången. Just den rätten är en som det blir olika smak på varje gång och när man verkligen har lyckas brukar jag skriva upp precis vad jag hade i och hur mycket av varje, men det spelar ingen roll. Nästa gång blir den ändå inte alls som man förväntat sig. Nu sitter mina små pojkar och spelar tv spel så då kan jag passa på att sätta mig och slappa i sängen framför datorn. Det kommer katalog på katalog och det är så lockande med alla fina sommarkläder, men jag har bestämt mig för att INTE handla nåt så vi får väl se om jag klarar det.


Då är den här helgen över

2010-04-05 @ 12:47:34
Nu har vi varit lediga i flera dagar och träffat många nära och kära vänner, men nu är den över! Hade som vanligt inte stängt av alarmet på mobilen så jag fick hoppa upp vid 5:45, suck. Jag provade att lägga mig igen och somnade tack och lov om och sov till 12.00 och det lovar jag va skönt. Sen hade jag tänkt mig att ta en promenad, men hua vilket trist väder! Nu ska vi vara glada åt att vi fick fint påskväder, men mycket vill ha mer. Jag ringde till campingen för att fråga hur det ser ut där och förra helgen låg det 40cm snö över hela campingen. Så de ger en liten observation om att det kanske inte går att ställa upp som vi brukar. Jag som längtar så otroligt mycket till att få se min nya vagn!

längtar så till sommar

2010-04-02 @ 16:20:52
Nu ser man sommarkläder överallt och man längtar så otroligt mycket tills det blir sommar. Givetvis är våren också mysig, men jag älskar sommaren! Till varje sommar vill man köpa på sig nåt nytt och modet förändras ju från år till år så det är ju ett måste. Den här tycker jag ser så ledig och skön ut, särskilt för mig som bor på en camping hela sommaren. Den och mycket mer finns på Bonprix.

Klänning 
Perfekta strandklänningar till kanonpris!


Klänning (2-pack)
2-pack för 179:-

Strandklänning
Strandklänning 149:-

Härligt med lite ledighet

2010-04-02 @ 16:14:27
I går slingade jag håret så nu är jag ljus igen. På kvällen va vi bjudna på middag hos våra fd grannar som nu har köpt hus. Det blev tacos och en tacogratäng som var helt super! Gubbarna kastade pil och vi tanter stod för tjejsnacket. Vi sov kvar hos min systerdotter och har slappat där hela dagen. Tog en smaskig kebab med bröd till lunch och det satt fint. Nu har jag precis hällt upp ett glas skumpa och den är inte god och inget jag kommer att rekommendera. Törley heter den och det är som att dricka bara luft, det finns liksom ingenting annat. Gubben har klistrat sig fast vid teven för det är ju hockey! Ingenting för mig kan jag säga! I morgon blir det påskmat hos min systerdotter och det ska bli gott med lite skinka och sill. Glad Påsk!

RSS 2.0