En myshelg

2011-10-30 @ 18:51:43
Den här helgen startade jag med att åka till en god vän som jag inte träffat privat på väldigt många år. Vi arbetar tillsammans, men det har inte blivit av att vi umgås privat längre, tyvärr. När vi va unga träffades vi jämt och hade så himla mycket kul tillsammans. Så det var verkligen mysigt att sitta med ett glas vin med en massa tända ljus och bara prata om gamla goda minnen. Resten av familjen kom sedan och hämtade mig igår och då åkte vi till Thun´s i Faringe för att kolla lite, men det var så mycket folk och det blev inte mycket i min kundkorg. Så det blev billigt för mig! Igår kväll åkte jag ner på stan och träffade andra goda vänner. Vi började med att gå till stationshuset men där var det så mycket folk att vi inte ens fick en sittplats, så vi gick vidare. Idag har jag slappat i morgonrocken hela dagen och det var så skönt att man dragit tillbaka klockan så jag kunde sova en stund extra. Det blev köttfärssås med spaghetti till middag och sen ut till tvättstugan. Resten av den här kvällen kommer jag nog att spendera framför Tradera. Det finns mycket kul där! Mina andra älsklingar sitter och spelar så jag kan med gott samvete sitta här:) 

Wildflower stövlar

2011-10-30 @ 18:41:04

Jag har hittat ett par stövlar som jag tycker ser både sköna och snygga ut, men de finns bara att köpa på nätet och jag vet inte hur jag ska göra.
Så här ser de ut.

Klicka för att stänga fönstret


Under ytan

2011-10-26 @ 20:51:20
Just nu känns det som om jag är under ytan fullständigt. Jag vaknade i morse med världens ångest och jag skakade i hela kroppen. Visste inte om jag skulle klara av att gå till jobbet för allting bara snurrade och jag var hur yr som helst. Tårarna trycker och kan komma för ingenting. Det är mitt första tecken på ångest och är fortfarande omöjlig att hantera när den kommer. Att sen gå till sitt jobb som inte heller känns bra gör ju inte saken bättre. Effekten fördubblas!

Nyshoppat Från H&M

2011-10-25 @ 19:50:04
I lördags hade vi besök av våra kära vänner från Hofors. Där finns det inte mycket till butiker så de ville naturligtvis se lite av stan här i Uppsala. Men även jag shoppade och kunde inte låta bli att köpa den här klänningen. Helt underbar och jättesnygg med att par svarta strumpbyxor till.


Oväntat

2011-10-25 @ 19:38:54
Ibland kan man bli förvånad!
Min kära man åkte till NetOnNet för att köpa sig ett nytt tangentbord och kom hem med ett skydd till min mobil!

Yves Rocher

2011-10-25 @ 19:35:26

Är det någon av er som handlar på Yves Rocher?
Vad tycker ni om deras produkter?

Här är en mascara jag undrar om ngn provat.
Lash Plumping Mascara

Couleurs Nature
Den har fått bra recensioner i allafall.
För övrigt har de mycket skit, men en hel del roliga erbjudanden.

Den här lilla väskan var väl söt?
Filtväska
Perfekt när man går till duschen på campingen!:)


Usch va gott

2011-10-18 @ 20:14:47
Just nu har jag ett sånt otroligt godissug och det här är det enda jag har i skåpet...
Det har varit min favo så min underbara killar köpte det till mig.

Malaco Brio Grädd
Men visst blir man sugen när man ser alla dessa?
Det är nästan så att jag skulle kunna gå och köpa mig lite gott, men jag tror jag tar mig en mandarin istället... Är ju bra så mycket nyttigare, men inte alls lika gott!

Rollo Engelsk
Malaco Gott & Blandat Salt
Malaco Gott & blandat Original
Malaco Gott & Blandat Favoritmix
Malaco Mini Bubblizz
Malaco Snöre Kola

HLR kurs

2011-10-18 @ 20:05:03
Idag har jag gått en HLR kurs (Hjärt lung räddning) och det känns så otroligt bra att få träna på det i och med att man aldrig vet vad man kan stöta på här i världen. Nu hoppas jag verkligen att jag inte kommer att behöva använda mig av den, men skulle jag hamna i en situation där HLR måste göras skulle jag absolut hoppa in. Det är en kurs man inte ska släppa tanken på för det är så otroligt lätt att glömma det man lärt sig och känner man sig det minsta osäker kanske man inte skulle våga hjälpa till en en livshotande situation. Så värdera den kunskapen för just du kan rädda liv!

Blandat

2011-10-17 @ 19:40:07
I torsdags och fredags var jag hemma med Lucas och i fredags fick jag världens ryck att städa förrådet. Jag fick ihop två stora säckar med gamla kläder och skor. En del gamla sängkläder och annat skit. När man har röjt så känns det så himla skönt efteråt och sen tycker man att det känns så rent. På kvällen var jag på Flustret med en granne, men det blev lugnt och kortvarigt. I lördags var vi till ett par goda vänner från Gräsö och Lucas var överlycklig att få träffa sin kompis. När vi kom hem i går var vi så trötta och slappade hela kvällen. Barnen bakade pizza och mös i köket under tiden jag låg som ett stök i soffan. I dag har jag varit ledig så jag började med att åka till läkaren och sen hem och sov. Så idag har jag sovit i stort sett hela dagen! Är lite låg just nu och då är det bara sömn som hjälper. I morgon är det en ny dag och hoppas att den känns piggare. Kylan är här och jag köpte mig precis en ny Didriksson jacka för 1500:- som jag hoppas ska vara skön nu. Men jag blev så sur när jag fick höra att det fanns Bondelid jackor för 800:- och som desstom hunnit blivit slut. På Tradera säljer folk såna för bra så mycket mer, men jag är inte villig att ge 1500:- för en jacka jag vet de givit 800:- för...

Outlet 157:an

2011-10-12 @ 17:47:22
Fick ett tips av min kära syster om den här sidan!
Fina jackor från Bondelid för 800:- ord.pris 1999:-

En helg med familjen

2011-10-09 @ 18:52:04
I fredags var vi bara hemma och fixade och städade och i lördags kom min syster från Enköping och hälsade på. Igår började jag dagen med att åka till Kvantum redan vid 8 och jag lovar att det bara var jag och pensionärerna där. Jag slapp fajtas med en massa människor, men däremot har de gjort om helt på Kvantum så jag hittar inte alls det jag ska ha i den ordningen jag brukar handla. Nu kommer det att bli jättefint och jag tror det kommer att bli skitbra när det är klart. När jag var klar såg jag jättefina blommor vid kassan som jag inte kunde låta bli att köpa. Malin fyllde tonåring igår och var hos sin pappa så jag var bara tvungen att åka dit och lämna den. Jag lovar att hon blev snopen när jag stod vid dörren. Sen var det raka vägen hem till tvättstugan. Sen kom syrran och Vi tog en sväng till både Ikea, Rusta och Coop. På Ikea blev det ett nytt v-rumsbord, på Rusta hämtade jag lite tapetprover till hallen och på Coop köpte jag hårfärg. Nu är jag sugen på att färga mitt hår mörkt och gör nog det i veckan. Färgen finns i allafall hemma... Syrran och jag pratade och pratade så när hon åkte hem var det kväll och då satt vi bara i soffan och degade. I dag låg vi ganska länge, tills en kompis till Lucas kom. Då blev det full rulle och det vara bara att gilla läget. De hade inte träffats sen i våras så de blev jätteglada över att se varann igen. Själv har jag inte gjort något vettigt alls idag faktiskt utan bara väntat på de som skulle komma och fira Malin. Hon kom vid lunchtid och då gjorde jag tårtan. Sen kom mormor, farmor och farfar. Sammanfattande fick hon mest pengar så nu kunde hon inte låta bli att åka upp till Gränby. Hon vill slinga håret rött och jag har sagt att jag INTE vill göra det fall det skulle bli tokigt, men hon är verkligen bestämd på att jag ska göra det så vi får väl se om jag får stå med det snart. Sen är det Robert G och är en mysig stund så här på söndagskvällen.

Tog mig en tupplur

2011-10-06 @ 22:18:33

Idag har jag varit på "tuttmangel" och det gick bra. Hoppas resultatet även blir bra! I och med att jag kom hem lite tidigare och Lucas skulle till en kompis efter skolan passade jag på att vila en stund. Jag somnade in och sov i nästan 1,5 timme. Jag har känt mig så trött en tid nu så det kändes som om det behövdes. I morgon är det fredag igen och den här helgen har vi inget annat än kalas på söndag inbokat. Då ska Malin och Lucas baka tårta och chokladbollar så jag lär nog få städa efter det :)


Vill byta tapet

2011-10-06 @ 22:06:58
Nu har vi haft tapeten i hallen ett tag så nu vill jag byta till lite ljusare. Rusta har mycket att välja mellan och igår satt jag och tog fram några som jag kan tänka mig.

En av de vill jag ha som en fondvägg och en till de andra väggarna. Nu ser bilderna lite mer rosa ut än i verkligheten, men de ska vara ljusbeige.


Bokstaven rR

2011-10-05 @ 19:38:40
Den här veckan tränar Lucas på bokstaven R.
Just nu sitter han och ska ringa in alla små och stora rR i en text och han börjar bli så duktig. Han blandar ihop n och v av någon konstig anledning och får inte till ordet OCH, men det ska fröken hjälpa till med. Igår hade vi utv.samtal och då sa han själv till fröken att han vill träna på det. Han har också svårt att koncentrera sig när det är för mycket prat i klassrummet och jag är så stolt över att han säger till om det istället för att haka på de andra som babblar. Vi skulle sedan titta i hans bänk och där visade det sig att det var värsta oordningen, precis som i hans rum. Det ska han också få träna på för han själv säger att han är slarvig med både sudd och pennor och det beror på att han inte har ordning i sin bänk. Det gulligaste av allt är att han själv anser det.

Overall eller inte?

2011-10-05 @ 16:35:38
Snart är ju vintern här och det är tid att köpa på sig vinterkläder så det inte tar slut. Jag frågade Lucas om han vill ha en overall i vinter och det vill han. Men samtidigt är jag osäker på om han kommer att använda den nu när han går i ettan. Jag vet inte vad de andra barnen kommer att ha för det är ju det som avgör hans val, tyvärr.
Nu har jag hittat en overall på Ellos som jag tycker är fin och som jag just nu har 40% på men om den är bra är en annan sak. Han har en skidjacka kvar sen förra året så jag tänker köpa ett par byxor till den och sen kan det ju vara bra att ha något ombyte och då tror jag att det kan bli bra med en overall.

Så här ser overallen ut

Byxorna


För dessa betalar jag 588:- med 40% på den dyraste och 20% på vara 2

Mitt i veckan

2011-10-05 @ 16:25:24

Solen skiner, men det blåser kallt. Har haft en dag då allt rullat på med en jämn fart. På lunchen satt jag ute i solen och den värmde faktiskt. Nu gäller det att dra på sig de sista strålarna! Lucas Cyklade hem själv från skolan så jag kunde bara komma hem och sätta mig en stund i soffan. Kan det bli bättre? Nu sitter han vid datorn och spelar och jag har hällt upp ett glas vin som jag stillsamt njuter av. Hittade en förpackning med Crisp i skåpet, som faktiskt var ganska gott till vin . Till middag blir det köttbullar, potatis och brunsås med svartvinbärsgelé och det är så satans gott. Till det ska det vara kokta grönsaker och nu har jag inga, så jag måste ta cykeln till affären och köpa det. Dessutom är jag i sötfällan nu och det vattnas i munnen bara av tanken på nåt sött. Det hamnar säkert en eller annan godisbit i korgen. Senare ikväll vet man inte vad som händer, antingen kommer dotra hem med dåligt humör och drar ner oss alla eller så är hon på strålande humör. Nu för tiden vet man aldrig!


Taogratäng

2011-10-04 @ 18:11:34
Recept: Tacogratäng

4 portioner/st.
500 gram  nötfärs
1 påse  tacokrydda
1 dl  vatten
1 st  ägg
1 st  purjolök
1 st  röd paprika
1,5 dl  majskorn
1,5 dl  tacosås
0,5 tsk  salt
1 burk  lätt creme fraiche
1 burk  lätt creme fraiche paprika chili (arla)
1 påse  tacochips
2 dl  riven ost

1 Sätt ugnen på 200 grader.

2. Stek nötfärsen. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt koka ihop. Dra stekpannan från värmen och rör i ägget.

3. Skiva purjolöken. Skär paprikan i mindre bitar. Stek purjo, paprika och majs i olivolja några minuter. Tillsätt salt och tacosås och rör om.

4. Lägg köttfärsen i en ugnsfast form. Häll över grönsaksblandningen. Blanda ihop creme fraichen och fördela över grönsaksblandningen.

5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och fördela tacochipsen överst. Toppa med riven ost.

6. Gratinera mitt i ugnen 10 minuter, eller tills osten fått fin färg.


Efterlängtat paket blev retur

2011-10-03 @ 20:11:48
Här i veckan beställde jag en klänning och idag hämtade jag ut den och blev jättebesviken!

För det första var det en helt annan färg än vad jag trodde (men den var fin ändå) och tur nog öppnade jag paketet på plats för den var trasig i en söm:(. Tillbaka med den i påsen och retur till Bonprix.

Annars en väldigt fin klänning, men som jag inte kommer att beställa en ny av.

Stickad klänning

Hästryggen lockar

2011-10-03 @ 20:04:25
Hua vad tiden går, nu är det snart 30 år sedan jag hade häst! Jag har inte ridit så särskilt många gånger sedan dess heller men nu är jag riktigt sugen igen! Jag ringde Jälla ridskola men där är det fullt just nu. Nya anmälningar kan göras i november och då ska jag nog haka på det.



Vaknade av ett skrik

2011-10-03 @ 19:56:48
Å herre gud va vi alla blev rädda i natt! Vid halv ett dunsade det till, Lucas kissklocka ringde och han skrek och grinade. Det visade sig att han trasslat in sig i klocksladden, vilket gjorde att han drog ner den från hyllan och då ringde den. Ja, sen hade vi alla svårt att somna om och det blev inte många timmars sömn. En natt med bruten sömn gör att hela dagen blir helt snurrig. Snart ska han gå och lägga sig så vi får väl se om han vågar stoppa larmet i kalsongen... Den 16 september hämtade vi ut larmet och han har bara kissat i sängen 2 ggr sen dess! Nu hoppas vi verkligen att det är på väg åt rätt håll!!! Några bakslag får vi räkna med, men så här länge har han aldrig varit torr. Bara för det så gör han väl det i natt :)

Mika Design

2011-10-02 @ 16:58:20
Här är ett jättenätt och fint rivjärn från Mika Design. En perfekt present eller julklapp!

Microplane Premium Classic rivjärn med grepp Svart

 
Varumärke: Microplane.
Färg: Metall/svart.
Material: Rostfritt stål/ silikonhandtag.
Mått: 32,5 cm x 3,50 cm x 3,00 cm.
Skötsel: Tål maskindisk.
Pris 219:-


Motion och Pizzadag

2011-10-02 @ 16:51:01

I morse började jag dagen med att ta en promenad med min granne och det var otroligt skönt. Det jag däremot inte gillar är att hösten är här. Alla löv börjar bli röda, vilket är fint i och för sig, men det är ändå luften som luktar höst. Jag vet inte hur många vi mötte som var ute och sprang eller gick. Det är förvanandsvärt många som motionerar ändå. När jag kom hem lade jag mig en stund till och somnade, trots att Lucas härjade. Jag bara gled in i dimman på ett sånt där skönt sätt. Vid 14 tiden tog jag och Malin en promenad till ner på stan för hon hade en klipptid, så idag har jag fått mer än en timmes promenad och det känns i benen nu. Så vi bestämde oss för att goffa en pizza idag, mums! Tydligen är det inte bara vi som är sugna på pizza idag, det är en timmes väntetid på nästan alla pizzerior. Typisk söndagsmat för många! I kväll är det Robert Gustafsson och han är ju för jäkla bra. Det är så tråkigt att de program som är bra håller bara på i 30 min. En söndag när de flesta av oss veckoarbetare är lediga. Det finns så mycket skit på teven annars tycker jag och sämre blir det.


Lördag

2011-10-01 @ 18:21:37

I går hade vi en mysmiddag med svärmor och svärfar och tittade på Idol. Sen började ögonen att vicka och det vara bara till att gå å lägga sig. I morse kom lillfisen o bråkade i sängen så det blev inte så mycket till sovmorgon, men det är ändå skönt att veta att man är ledig och kunna ta sig en lååång frukost. Gubben stack iväg och fixade lite i boden där vi har husvagnsprylarna och Lucas var på kalas, så jag och Malin satte oss på balkongen och myste i solen. Sen blev lilldamen rastlös och tjatade om att göra nåt och jag kan inte fatta att barnen idag har så dålig fantasi! De kan inte undehålla sig själva och man ska tala om vad de ska hitta på eller vilka de ska ringa. Men nu har stumpan åkt ner på stan för att gå på bio med en kompis och då vet jag att hon gör nåt som hon gillar. Ikväll har min vän vinkväll så jag kanske går upp dit en stund. Jag vet att min gubbe tycker det är skönt att sitta själv vid datorn så jag behöver inte få dåligt samvete. Vi har två helt olika behov och det är nog ganska så bra ibland för då kan vi acceptera varandras intressen. Han gillar att sitta hemma medans jag gärna sitter och pratar med någon. Nu har Lucas en kompis hemma o de sitter och spelar, men herre gud vad han är oförskämd! Han slängde upp fötterna på bordet, rapar och skriker hela tiden. Sen kissade han på grannens blomplank och då jäklar blev jag fb! Han är ett år äldre än Lucas och har ingen som helst uppfostran. Det är ju inte grabben det beror på utan hans föräldrar och de verkar inte bry sig vad han gör överhuvudtaget. Det är då man undrar hur ens egna barn beter sig när de är borta...


RSS 2.0