Taogratäng
2011-10-04 @ 18:11:34
4 portioner/st.
500 gram | nötfärs |
1 påse | tacokrydda |
1 dl | vatten |
1 st | ägg |
1 st | purjolök |
1 st | röd paprika |
1,5 dl | majskorn |
1,5 dl | tacosås |
0,5 tsk | salt |
1 burk | lätt creme fraiche |
1 burk | lätt creme fraiche paprika chili (arla) |
1 påse | tacochips |
2 dl | riven ost |
1 Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek nötfärsen. Tillsätt tacokrydda och vatten. Låt koka ihop. Dra stekpannan från värmen och rör i ägget.
3. Skiva purjolöken. Skär paprikan i mindre bitar. Stek purjo, paprika och majs i olivolja några minuter. Tillsätt salt och tacosås och rör om.
4. Lägg köttfärsen i en ugnsfast form. Häll över grönsaksblandningen. Blanda ihop creme fraichen och fördela över grönsaksblandningen.
5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och fördela tacochipsen överst. Toppa med riven ost.
6. Gratinera mitt i ugnen 10 minuter, eller tills osten fått fin färg.
Kommentarer
Behöver du hjälp med din blogg? Letar du designer? - www.bloggdesign.nu
Trackback