Lyxigt

2012-03-31 @ 19:03:48
Men å va jag har haft det bra idag! Först sovmorgon och sen en mysdag på stan med Malin. När vi kom hem hade jag bara till att sätta mig i soffan för att gubben ville göra hela middagen.

Nu har vi ätit och han ligger helt utslagen i sängen...snarkar... Kanske hade varit bättre om jag fixat maten för jag är ju på värsta sprallhumöret!




Kort, längre, mörkt, ljust

2012-03-31 @ 17:58:48





Hua va svårt det är att känna sig nöjd med din frisyr. Under årens lopp har jag haft både mörkt, ljust, kort och mindre kort och jag har egentligen aldrig kommit fram till vad jag vill ha. Men det är det som är lite roligt, ena månaden är jag ljus och den andra mörk. Sen vill jag ha kort och tuff frisyr och nästa lite snällare. 

Nu har något mittemellan och ska prova mig fram ett tag. Känner jag mig själv rätt så blir det både kortare och ljust inom en snar framtid.



                                                                                                             


Mor och dotterdag

2012-03-31 @ 17:17:52
Idag tog jag och min Malin en dag på stan. Det bidde inget husvagnsjobb för gubben i och med vädret. Har man bytt till sommardäck så har man och då är det inte så smart att ta bilen till Öregrund. Istället tog Malin och jag en myspysdag på stan. Jag hade bestämt mig för att klippa mig och visst, jag fick göra det men inte på den salongen jag brukar gå till. Hade det varit förr hade jag aldrig gått någon annanstans än till den frisör jag brukar gå till, men idag kände jag faktiskt för att bryta det. Så jag stoppade in skallen på en liten salong mitt på Kungsgatan och frågade om dom hade tid och de hade dom.

Vi börjar med bussen





Sen bolaget för att köpa några öl till gubben




Sen hos frissan - Salong Ladivan
Damklippning 300:-




Hemma i väntan på att gubben ska tillaga den godaste tacosen


Dagens Mexicana

2012-03-30 @ 18:41:54

Till middag blev det en snabb, enkel men väldigt god maträtt. Bara att steka köttfärs, strö över mixen och lite vatten. Sen spetsade jag med lite honung, creme fraiche, chilisås, köttbuljong och vitlök. Till det åt vi ris.

                             


Så kan man ju också göra

2012-03-30 @ 18:05:16


Allt eller ingenting

2012-03-30 @ 15:00:03



Tänkvärt

2012-03-30 @ 14:20:56


Pirrigt

2012-03-30 @ 09:42:48
Sen samtalet igår angående intervjun kan jag inte tänka på något annat. Jag är skitnervös!

Igår hade jag en supermysig och trevlig kväll med bästa Kattis och vi hade SÅ mycket att prata om. Timmarna fullständigt rusade iväg och det blev ganska så sent, så idag är jag lite seg :o Magen är inte heller i form efter rödvinet och nachochipsen.

Den här helgen vill det till att samla mod inför måndag. Det är ju inte varje dag man går på anställningsintervjuer...

Det är så myket jag skulle vilja och behöva göra just nu. Jag skulle vilja köpa lite nya kläder, jag skulle BEHÖVA klippa mig och definitivt motionera. Men mitt nya liv kanske är på G och då ska jag ta tag i allt :)

Annorlunda dag

2012-03-29 @ 16:50:10
Vaknade hur pigg som helst, så det var bara till att gå upp och göra något vettigt av dagen. Tog en lunch på skolan med min Malin och det var så himla mysigt. I hennes ålder kan man tycka att hon inte vill ha sin mamma komma till skolan men jag måste säga att det är helt tvärtom, just nu i allafall :) Efter den trevliga lunchen gick jag till mitt nästa trevliga sällskap och pratade lite skit. Rätt som det var ringde telefonen och det var Manpower som vill träffa mig på en intervju!!! Jag hoppade verkligen till och blev skitnervös. Så på måndag ska jag på intervju och det ska bli både kul och spännande. Om jag sen får jobbet är en annan sak....... Det är i vilket fall nyttigt efter 24 år på samma företag för då kanske man ser saker man inte sett tidigare, både positivt och negativt. Ikväll ska jag ner på stan och mysprata och dricka lite vin.

Omöjligt

2012-03-28 @ 21:02:01
Before and After Lucy used Both Products

Så här ska man kunna se ut efter två veckors användning av Argan Shine

Det kan bara inte gå att få bort rynkor som redan finns!


Väskor

2012-03-28 @ 19:45:27
Jag har under alla år varit väldigt förtjust i väskor av olika modeller och jag vet att mamma kunde bli galen på mig när jag hela tiden ville ha en ny. Idag köper jag mig inte så många nya men vill gärna känna och klämma. Dessutom har väskor blivit väldigt dyra så jag har faktiskt köpt några av mina senaste på Tradera. Just nu är jag ute efter en kuvertväska men hittar inte alls den modellen jag är ute efter. De på Tradera blir jag bara överbjuden på och hoppar av när jag tycker de drar iväg i pris. 

Shoestyle finns det en hel del fina väskor som jag lätt skulle kunna köpa, men jag håller mig till att titta. Jag kan verkligen rekommendera er att handla därifrån för du har både fri frakt och retur.
 




En fullspäckad dag

2012-03-28 @ 18:58:08
Sitter nu med en kopp kaffe efter den goda lasagnen och det goda vinet. Den här dagen har fullständigt runnit iväg. Först hade jag turen att lilleman cyklade iväg själv i morse så jag kunde sova en stund till. Sen var det bara att åka till mammas lägenhet och göra klart det sista och nu har jag och min älskling gjort det så nästa hyresgäst har bara till att flytta in. Det kändes jätte konstigt att stänga denna dörr för sista gången för mamma fanns där! När jag stod och polerade diskbänken började diskmaskinen att spola vatten, trots att maskinen var avstängd och luckan öppen. Vi hoppade till och tittade på varann och vi kunde inte förstå hur detta kunde gå till. För att gå tyst på maskinen var jag tvungen att stänga av säkringen. Hm, mysko.


Raka vägen till skolan på utvecklingssamtal med Lilleman och det gick bra. Han har fått några mål på sig som vi nu hoppas han kommer att fullfölja.

Nu känner jag mig både skitig, trött och mätt så jag ska lägga mig i ett hett bad med massor av skum och njuta av ett glas rött vin.


Det här vinet är otroligt gott, men tungt.

Apassimento

Olika

2012-03-27 @ 21:17:46

Min man gillar hockey, det gör inte jag.

Jag älskar kläder och skor, det gör inte han.

Min man tycker om att spela tv spel, det gör inte jag.

Jag tycker om att vara och prata med människor, det gör inte han.

Min man är en nattuggla, det är inte jag.

Jag tycker om vin, det gör inte han.

Min man tycker om öl, det gör inte jag.

Jag vill åka utomlands, det vill inte han.

Min man är blyg, lugn och tillbakadragen, det är inte jag.

Jag har tatuerat mig, det har inte han.

Min man har en trygg och fin uppväxt, det har inte jag.

Olikheter kan ge likheter


Myspysdag

2012-03-27 @ 20:07:14
Tog mig en riktig sovmorgon. Sen en varm och go dusch, försökte fixa håret som nu måste klippas och sen lite myspys med min bästa, finaste och underbaraste syster som fick mig så glad. En liten manisk period är på gång så det blev ett gardinbyte i v-rummet till att börja med. Sen for jag runt lite här och där och pillade och det är en så härlig känsla när jag är på det humöret. Värsta lyckoruset! Den medicinen jag ätit för att dämpa mina toppar har jag i stort sett slutat med nu just för att få tillbaka min energi. Den har gjort mig till någon jag inte känner igen och nu vill jag tillbaka till mig själv igen. Det viktiga är att jag är medveten om mina maniska perioder och när de är på fel nivå.

Till middag blev det lax och torsk med thai panna och det kan jag verkligen rekommendera. Bara att blanda i hop grädden med kryddan och hälla över fisken. Jag skivade en halv purjo och lade över fisken och det blev riktigt smaskens.


Thaipanna

Godmorgon tisdag

2012-03-27 @ 08:34:44

Inatt har jag haft en superskön sömn och sovit hela natten. Lilleman var vaken så pass länge som till 22.30 igår kväll och kissade precis innan, så inatt var han torr :) Däremot var var inte det lättaste att få lilleman att vakna efter den sena kvällen och han blir ju så arg när han inte får sova. Han har gått och blivit ett riktigt matvrak och äter hur mycket som helst. Till frukosten idag tog han två stora mackor och en tallrik yoghurt. Det kan jag tycka är mycket för denna lilla kropp, men han kanske är i en tillväxtperiod just nu och behöver så mycket. Jag tänker ju alltid på hur mycket och vad jag äter så det är lätt att tänka fel när det gäller honom. Huvudsaken är att han inte småäter och stoppar i sig kakor och godis i veckorna. Idag ska han cykla hem själv, mammas lilla gubbe.


Bästa svärfar hemkommen från sjukhuset

2012-03-26 @ 22:01:44
För snart tre veckor sedan höll min svärfar på att dö i hjärtstopp. Han är trött och sliten efter allt han gått igenom, men idag fick han komma hem och det var så roligt att få se honom igen.

Välkommen hem igen, farfar!

Madonnas nya album MDNA

2012-03-26 @ 20:42:07
Nu har jag lyssnat på Madonnas nya album och jag fattade bara tycke för 4 av låtarna.

* Girl Gone Wild
* Turn up the radio
* Masterpiece
* Beautiful Killer

Det är så tråkigt att så få låtar är bra på en hel skiva! Men vi alla har ju olika musiksmaker (tur nog) så andra kanske tycker om den.

Rabatt på Ellos varumärken

2012-03-26 @ 15:13:10
Nu kan du få 40% rabatt även på varumärken.
Gå in här och använd koden 255866


7-åring

2012-03-26 @ 07:59:55
Vår lilleman är nu 7 år och jag hade verkligen glömt bort hur det var när Malin var i den åldern. Han går väldigt mycket i pappas fotspår, är blyg och försiktig, men så fruktanvsärt envis. Han har under hela skoltiden vägrat gå på gymnastiken och vi vet inte riktigt varför. Nu har läraren i vilket fall ordnat så han slipper vara med på torsdagarna, men vi vet fortfarande inte varför han inte vill gå dit och kan göra något åt det. Vi misstänker att det har att göra med att han är rädd för att han har någon synbar kissdroppe i kalsongen och så kan det mycket väl vara. På måndagarna då de har gymnastik är det inga som helst problem för då behöver inte barnen byta om. Har han bestämt sig för att inte göra något så gör han inte det heller och det kan ställa till problem vissa gånger. Nu skulle han absolut behöva gå på simskola, men han vill inte. Vad göra med en så envis liten pojke? Ett annat problem är att han kommer in till oss varje natt, men det är förhoppningsvis övergående så vi låter det vara. Jag minns så väl hur tufft vi hade det med Malin när hon vaknade på nätterna, men det var i en tidigare ålder och pågick väldigt länge.

En hemsk natt

2012-03-26 @ 07:43:15

Usch, vilken natt! Jag hade ångest, svettades, en man som snarkade och en son som sprattlade i sängen. För att försöka få någon sömn var det till att knata in till Malins säng. Hjärtat slog både hårt och fort att jag inte kunde slappna av och på det hördes både min mans snarkningar och brakisar ända dit. Just nu vet jag inte vad som händer inom mig, en ledsamhet och nedstämdhet är det jag vet. Att känna sig så här upp och ner får mig verkligen att känna en uppgivenhet.  


Bild inlägg

2012-03-25 @ 18:54:39

Satt och tittade på lite bilder i mobilen och tänkte dela med mig av några.




ETT PARTYKORT HOS CAROLA







BÄSTA MALIN & JAG



MIN LILLEMAN


 
DET HÄR ÄR MINA SMÅ ÄLSKLINGAR PÅ GRÄSÖ FÖR NÅGRA ÅR SEDAN



MINA SÖTNOSAR SOM GÄRNA VILL VARA MED PÅ BILD



JAG & MIN KUSIN NÄR VI VAR SMÅ




JAG & MOSTERS TJEJ, MIRANDA







BILDER FRÅN VÅR NYA HUSVAGN, SOM SNART SKA TAS TILL GRÄSÖ



JAG & MIN SYSTER




SHOPPAT EN NY BLUS I HOFORS



JAG & MIN LILLA LUCAS


En myssöndag

2012-03-25 @ 14:44:43
I morse när jag såg att solen sken tänkte jag ta mig en morgonpromenad, men termometern sa att jag skulle vänta ett tag till. Jag gick och lade mig igen och sov fram till 11 och då tog jag mig en god frunch. Familjen (utom Malin) satt i soffan och söndagsslappade ett tag och då bestämde jag mig för att ta den där promenaden. Jag vill ju inte påstå att det var särskilt skönt ute så det blev en kortare sväng. När jag kom hem tog jag mig ett hett bad, vilket kändes underbart efter den kalla vinden som drog runt öronen. I fredags plockade jag undan en del av vinterkläderna så idag tog jag tag i skorna. Jag tömde alla plastbackarna på golvet, sorterade vår/sommarskor och stoppade istället i vinterskorna. Många par skor hade jag helt glömt bort att jag hade och de är naturligtvis helt omoderna i år, så nu blir det till att leta nytt. Ett glas vin lockade så jag hällde upp ett glas och satte mig för att sälja några av förra årets sommarskor på Tradera.  

Kaloritabell

2012-03-24 @ 20:12:38
Livsmedlets namn (Reservation för ev. feltryck.) kCal/100g
Gelékonfekt 351
Jordnötsringar 511
Kexchoklad 512
Kola 455
Mjölkchoklad 555
Kokosboll 411
Lakrits konfekt 378
Mandelmassa 453
MumsMums 322
Ostbågar 484
Polkagrisar 398
Popcorn, poppade 393
Potatischips 520
Salta pinnar 373
Skumgodis Har jag ätit idag 335
Tuggummi 378


Livsmedlets namn (Reservation för ev. feltryck.) kCal/100g
Apelsinjuice 43
Blåbärssoppa 50
Buljong, fisk ätfärdig 4
Buljong, grönsaks ätfärdig 5
Buljong, höns ätfärdig 5
Buljong, kött ätfärdig 8
Cider, 2,25% Volym 41
Coladryck 36
Chokladdryck 66
Fläderdricka 30
Folköl, 2,8% 36
Fruktsoppa 55
Hallonsoppa 50
Kaffe 2
Kräm, aprikos 90
Kräm, blåbär 90
Kräm, jordgubb 90
Lingondricka 28
Läskedryck 49
Lättöl 29
Nyponsoppa 49
Pripps plusenergi 30
Saft 49
Saftsoppa 55
Starköl 4,5% 47
Rödvin 12% Har jag druckit idag 78
Te 1
Tomatjuice 17
Vitt vin 67
Whiskey 40% 222
Äppeldricka 40
Äpplejuice 33

Idag har jag goffat både rött vin och skumgodis, så det har blivit en del extra kalorier. Om jag ändå hade låtit bli skumgodiset...

Erbjudande från Sasco

2012-03-24 @ 19:21:06
Bästsäljare!
SASCO Aloe Vera Face Creme i hygienisk pumpflaska. Innehåller 60 % Aloe Vera samt antioxidanterna E-vitamin och morotsextrakt. Mild, fuktighetsgivande och närande för din ansiktshy. Vårdar och skyddar samt ger näring och fasthet till huden. Aloe Vera har en helt speciell förmåga att tränga djupt ned i huden och binda fukt. Antioxidanterna E-vitamin och extrakt av morot (A-vitamin) motverkar fria radikaler och förbygger ålderstecken.
Använd SASCO Aloe Vera Face Creme morgon och kväll efter noggrann rengöring.

60 ml.
Pris: 129:-



Den första i år

2012-03-24 @ 17:06:10
Fläskfilén uppskuren och klar för grillning :) Förra sommaren hade jag jättesvårt för grillat så det ska bli kul att känna hur det smakar med den första grillade köttbiten så här på vårkanten.


En dag i solen

2012-03-24 @ 14:49:39
Hm, kan man säga att våren är här när man kan sitta i kjol och bh på uteplatsen?


Jag tror jag vill kalla det kärlek

2012-03-23 @ 20:14:30
DAGENS 3 RÖDA ROSOR

Idag skulle jag tillaga en ny maträtt och när jag stod vid spisen kom min man fram med en bukett rosor! Jag visste inte om jag hade missat nåt så jag frågade om det är något speciellt, men jag fick bara svaret
- "Jag älskar dig"

Vi har varit tillsammans i snart 9 år och jag kan säga att detta inte har inträffat många gånger under dessa år, så det kändes väldigt väldigt speciellt.

Tänk vad så lite kan göra så mycket!

Svartsjuka

2012-03-23 @ 19:55:11
Jag har några vänner/vänners respektive som är så otroligt svartsjuk och det måste vara fruktansvärt jobbigt att både vara det eller leva tillsammans med en som är svartsjuk. Under mina år och förhållanden har jag aldrig haft det problemet och om jag någon gång skulle känna mig svartsjuk skulle jag verkligen ifrågasätta mig själv om det är befogat. Svartsjuka är något som kan förstöra väldigt mycket så det är viktigt att lära sig skillnaden på svartsjuka och svartsjuka.

Jag hittade en väldigt bra text vad gäller svartsjuka och även om du inte är svartsjuk så kan den vara till hjälp .

 Läs mer om SVARTSJUKA här

Längtan

2012-03-23 @ 19:23:24
I dag har jag suttit i solen och verkligen njutit. Solen är mycket starkare än jag trodde så jag har faktiskt fått lite färg på både bröstet och i ansiktet.
Mm, vad jag längar till att få ställa upp vår nya husvagn! Idag togs den fram från den mörka vinterladan så jag kunde titta i den i dagsljus och då blev jag så inspirerad. Det är helt nya färger, gardiner och planlösning så det ska bli så spännande att få bo in sig på nytt. I morgon ska den dras till Öregrund i väntan på att sen få komma till Gräsö. Gubben ska bygga nytt golv i och med att den här vagnen är större än den förra, så han får ju lite att bita...


Tribal nästa

2012-03-22 @ 18:07:45
Jag har nu hittat en tribal jag ska tatuera och så här ser den ut och ska sitta bak i nacken.



Vad tror ni om det?

En solig dag full av tankar

2012-03-21 @ 20:49:00
Bestämde mig direkt i morse att jag måste göra något vettigt av denna dag så jag åkte och handlade direkt på morgonen. Det var otroligt lugnt och skönt i butiken och jag kände mig totalt avslappnad. Åkte hem och packade upp varorna och sen tog jag vara på solen hela dagen. Det stormade en massa tankar om allt mellan himmel och jord och det är många av tankarna jag inte alls känner igen. Just för tillfället vet jag vare sig ut eller in och jag har aldrig haft en sån svag tillit till mig själv tidigare. Men jag ska inte säga för mycket eller göra så stor affär av det hela utan låta tiden ge sin tid. Hur som helst så har det varit en mysig dag! 

En stolt mamma

2012-03-20 @ 19:10:15
Idag började dagen med en stor klump i halsen, men gick snart över när jag pratade med en god, trevlig och rolig vän. Istället skrattade jag så himla gott som jag inte gjort på länge. På det var jag på utvecklingssamtal med Malin och blev så otroligt stolt. Hon har över medel i ALLA sina ämnen! Det är lite annat än när jag gick i sjuan, då började det spåra ur för mig. Men så är man inte mer än en administratör heller...

Om det ändå vore sant

2012-03-19 @ 19:45:23
En mamma lurar BOTOX-läkare med sitt 40 kr-trick till ett rynkfritt ansikte

Läs hela inlägget här

Vill ha

2012-03-19 @ 18:57:26

Som vanligt vill man köpa på sig ett par nya skor inför våren och dessa vill ha. Midcut boot
Jag är en sån som ska prova ett antal gånger innan jag bestämmer mig och jag ska gå igenom skolådan i förrådet först. Nog för att jag tror det finns ett och annat par jag skulle kunna kasta. Tack och lov har min bästa Malin fått så stora fötter att hon inte kan ha mina skor längre, vilket innebär att jag får ha alla mina skor ifred :)


Sovdag

2012-03-19 @ 16:11:21
Imorse när jag vaknade kände jag direkt att det blir en tung dag. Jag var yr i huvudet, som jag brukar bli när jag har ångest och ville inte kliva ur sängen. Så jag bara lämnade lilleman på skolan och gick hem och lade mig och sov hela dagen. Jag känner mig så ledsen, rädd och ensam och vet inte hur jag ska ta mig ur det! Snart ska jag börja jobba igen och efter allt som hänt skulle det kännas så bra att få göra något helt annat när jag kommer tillbaka. Jag har nämnt det för min chef så vi får väl se vad som händer.

Myskväll med min bästa Malin

2012-03-18 @ 20:48:44
Min älskade Malin kom hem från sin pappa idag och då gick vi till restaurangen hemma i Årsta för oss själva. Hon åt en pizza och jag åt pizzasallad och tog ett glas rosé. Det är så himla myisgt att få göra nåt sånt med min lilla Malin som nu blivit så stor.


Ny och gammal tid

2012-03-17 @ 18:10:07
Den gamla tiden är till för att minnas

Den nya tiden får en att minnas

En massa varför

2012-03-17 @ 15:30:43

Det är många varför som kan dyka upp i huvudet.

Jag är nu 42 år och har många gånger undrat hur mitt liv skulle ha sett ut om jag växt upp hos min biologiska mamma, men jag kan även undra varför hon skaffade mig när hon ändå inte ville ha mig?

Jag tänker dagligen på varför den pappa som stod mig nära i 18 år lämnade mig?

Min älskade syster som hunnit få två barn, var världen snällaste människa och alltid fanns där för oss alla, varför fick inte hon leva mer än 36 år?

Jag känner säkert som många många andra men varför måste jag äta medicin för att klara mig?

Jag vill inte vara som alla andra, men varför är jag så annorlunda mot alla andra? 

Att ha människor omkring mig är det bästa jag vet, men varför klarar jag inte utan dom?

Jag började arbeta på mitt arbete -88 och varför har jag inte lyckats utveckla mig till något bättre?

För mig känns det roligt med förändringar, men varför vill jag alltid ha det?

År 1995 var jag väldigt sjuk i anorexi och som jag tagit mig igenom, men varför tänker jag alltid fortfarande på min vikt och vad jag äter?

Människor träffar sin stora kärlek, bildar familj och lever lyckliga livet ut, men varför har jag misslyckats redan från början?   

Sammanfattat är jag en otroligt känslig, kärleksfull, öppen, glad och frispråkig människa, men varför syns jag inte?!


Tomt

2012-03-17 @ 14:47:06
Idag har jag varit och tömt det sista i mammas lägenhet och trots att jag varit där flera gånger sedan hon dog känns det tungt. Det är så mycket jag ångrar att jag inte sagt och gjort nu när hon är borta. Den senaste bilden jag har på mamma när hon skrattade och hade hår bar hon en röd jacka och den stod jag länge och höll i innan jag bestämde mig för att lämna den till röda korset. Det går ju inte att spara alla minnen, även om jag skulle vilja. Till kvällen ska jag försöka hitta på något roligt för jag känner att jag behöver det. Den senaste tiden har varit deppig på flera olika sätt och därför kan det kännas bra att bryta det.

Ensamhet

2012-03-15 @ 18:14:04
Det här med ensamhet kan ses på många olika sätt men jag känner mig väldigt ensam just nu, trots att jag har vänner och min familj. Av nyfikenhet googlade jag på ordet ensamhet och jag kände verkligen igen mig i det som står. Att känna sig ensam kan vara svårt, men jag tror det viktigaste är att öppet våga prata om det. Jag har inga som helst problem med att prata men många gånger går det inte att sätta ord på VAD man känner och då är det inte riktigt lika lätt att sätta sig och prata med någon om det heller.



Den närande ensamheten

Att trivas i ditt eget sällskap,  kunna njuta i avskildhet och där samla dina tankar och hitta din kreativitet är en ytterst värdefull tillgång. Förutsättningen tycks vara att du har tillgång till goda relationer eller åtminstone minnet av sådana.

För att finna den goda ensamheten behöver du vara sams med dig själv och göra dig av med en eventuell rädsla för att ha tråkigt.  För många är förmågan att hitta den goda  ensamheten den värdefullaste frukten av en psykoterapi.


 Den tärande ensamheten


Ä
ger du inte tillgång till en närande ensamhet är det stor risk att du agerar destruktivt i dina relationer och blir klängig, kontrollerande och svartsjuk eller självtillräckligt upptagen av fattiga sexuella fantasier och pornografi eller otrohetshistorier. Somliga blir beroende av underhållning och TV, lyxkonsumtion och utsvävningar eller hemfaller till alkoholism eller annat missbruk.

Den ensamhet du tvingas in i av din egen känsla hopplöshet och skam eller genom att andra inte förmått se dig eller svikit dig är en bitter frukt som riskerar att nära dina sämsta sidor.

Självömkan och offermentalitet tar lätt över och fungerar som ursäkter för en kärlekslös och självcentrerad livshållning som gör dig ännu ensammare. Du kan då behöva hjälp att bryta den onda cirkeln så att inte år av ditt liv äts upp av bitterhet.


Den hemliga ensamheten
 


D
e flesta av oss vill inte ge röst åt våra ensamhetskänslor. I stället blir vi hemliga med vår innersta längtan efter gemenskap, ibland även för oss själva, och säger oss att allt är bra och att vi inte behöver någon.

Speciellt svårt tycks detta vara för oss män, enligt formeln "ensam är stark". Men det är inte bara män som uppfostras till att "bli självständiga", vilket ofta i barnets ögon innebär att föräldrarna självrättfärdigt lämnar det i sticket när behovet av stöd och känslomässig närhet är som störst.

Vägen ut ur den skamliga ensamheten brukar gå genom ett smärtsamt erkännande av att den inget har med självständighet att göra utan är ett annat ord för obesvarad längtan. En längtan som är värd respekt.


 Ensam i tvåsamheten


A
lla intima relationer har sina begränsningar.  Vi ser verkligen varandra dunkelt som i en spegel. Det är omöjligt att dela allt och förstå allt. Ett visst mått av ensamhet finns i de bästa relationer. Det är orimligt att förvänta sig att vår livspartner skall kunna vara allt för oss.

Fastna inte i grämelse och förebråelser över detta! Det är en fälla att fokusera på vad som saknas.

En del av ensamheten beror  på oskicklig kommunikation och på att vi förväntar oss att den andre skall kunna läsa våra tankar.

Om du känner dig osedd och oförstådd kan det vara klokt att kritiskt granska vad du själv gjort för att den andre skall kunna se och förstå dig - om du ärligt försökt vara dig själv och samtidigt helhjärtat ansträngt dig att själv vara den rätte för din partner. Grunden för en lyckad relation är att du helhjärtat söker möta den andres behov av att bli sedd!

En källa till ensamhet är att vi försöker att leva i en bild av hur vi tycker att vi själva eller vår partner borde vara. Detta gör oss till främlingar både för oss själva och vår nästa.

Eventuellt är du ensam i din relation därför att din partner är självupptagen och lägger beslag på allt känsloutrymme. Partnern är kanske dramatisk och anklagande, självömkande, fylld av psykisk eller fysisk smärta, försjunken i drömmar om något annat eller saknar kontakt med sitt inre. Det finns då inte utrymme för dig och dina behov och du blir hänvisad till att vara slasktratt, vårdare eller bara en del av möblemanget.

Om du finner dig i detta, kan det naturligtvis hänga samman med ett ödmjukt sinnelag, men lika ofta är anpassningen en flykt undan ansvar för att du har ditt liv att leva.


Relationslöshet
 


A
tt leva utan någon närstående eller i mycket andefattiga relationer innebär för de allra flesta ett tragiskt livsval baserat på besvikelser på andra eller på den egna personligheten. Att ta sig ur detta bakvatten kan kräva plågsam självrannsakan och framför allt mod att ta steget ut i det okända.

Relationslöshet kan också ha sin grund i att ingen tänt din eld och att du är så upptagen av inre motsättningar och sårigheter att du inte orkar få upp ögonen för en annan människa. Utåt kanske du skyller på att du inte hittat den rätta.

Relationslöshet är inte bra för din hälsa. Det har visat sig att en ensam livsstil ökar vår sårbarhet för stress, försvårar sömnen, allmänt ökar sjukdomsbenägenheten och förkortar livet.


Förälskelse är inte nödvändig


S
omliga har svårt att bli förälskade och ser samtidigt förälskelse som en nödvändig inledning till en intim relation. Andra blir enbart förälskade i personer som definitivt inte passar dom.

Det finns ingen lag som säger att du inte har rätt att närma dig någon annan, om du inte från början är förälskad. Varm intimitet  kan växa fram med tiden! Kanske är du klokare i ditt partnerval om du inte är känslomässigt berusad från början.


En närvarande dag

2012-03-14 @ 19:23:38
Natten till idag var hemsk, jag tänkte på mamma, hade ångest och kunde inte sova. Lilla Lucas kom in på tidig morgon och sen kunde inte jag somna om. När gubben åkte till jobbet var det bara till att gå upp och fixa allt inför lillemans skoldag. När jag hade lämnat honom gick jag hem och drack lite kaffe och sen kände jag mig mycket mer närvarande. Jag tog fram kyckling för tining och en härligt varm dusch. Sen träffade jag en underbar vän som fick mig att skratta. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och ibland är det så skönt. Det finns så mycket skratt och glädje inom mig som inte framkommit den senaste tiden, men idag skrattade jag mig så varm tillsammans med min vän och det kändes helt underbart. Posten kom och vi fick hem taxeringskalender för 2012. Snacka om spännande att se hur sjukt mycket en del tjänar, som inte ens har vare sig den ena eller den andra utbildningen!!! Själv har jag cirkulerat på samma företag i 24 år och inte lyckats mer än att sitta där jag sitter. Jag vet inte hur man ska se på det... Det har under en längre tid funnits så mycket längtan till utveckling och förändring, men år ut och år in har gått. Jag blev faktiskt uppringd av ett konsultföretag idag där de ville ha mig, men jag är inte en sån som vill hoppa runt och detta var bara ett uppdrag, så jag sa nej. Men det roliga var att höra att jag var så intressant i och med min långa arbetslivserfarenhet. Det ser bättre ut att ha arbetat på ett och samma företag i 24 år än att flyttat runt. Men just nu hjälper inte det mig för jag vill fortfarande jobba på mitt företag, men göra någon typ av förändring. Vi alla behöver förändringar, både i arbetslivet och privatlivet och som kan leda till något bra. För mig har det just hänt en del i privatlivet och jag käner att jag även behöver en förändring när det gäller mitt arbetsliv. En förändring i arbetslivet kan ge en styrka i privatlivet likväl som en förändring i privatlivet kan ge en förändring i arbetslivet.

Pollen allergi

2012-03-13 @ 19:26:23
Jag vet inte, men jag känner av klåda i både näsa och ögon redan nu.

Läste pollen prognos och så här står det


Dagens pollenprognos 2012-03-13



Aktuellt läge:
Under måndagens relativt varma och soliga väder steg pollenhalterna och måttliga halter uppmättes av både al- och hasselpollen.

Prognos för perioden tisdag 13 - onsdag 14 mars:
Hassel- och alblomningen har nu kommit igång. Alpollenhalten väntas bli måttlig under tisdag och onsdag. Halten av hasselpollen blir måttlig under tisdagen och låg till måttlig under onsdagen.

Nästa pollenprognos: onsdag 14mars.




De uppmätta och analyserade pollenmängderna omräknas till mängd pollen per kubikmeter luft och dygn. Till exempel betyder värdet 205 för ett visst pollenslag att under det angivna dygnet registrerades 205 pollen per kubikmeter luft. I pollenprognosen och för allmänhetens användning av pollendata omvandlas dessa värden till mängdklasserna låga, måttliga, höga och mycket höga halter av pollen. Den sista klassen, mycket höga halter, används främst för björk.

Nedan anges gränsvärdena för olika mängdklasser och växtslag. Att samma mängdklass har olika gränsvärden för träd och örtartade växter har samband med deras olika förmåga att sprida sitt pollen. Pollen som släpps från träd fångas lättare upp av vind och transporteras därför längre än pollen från gräs och örter som släpps nära marken.

Växtslag

 

Låga halter

 

Måttliga halter

 

Höga halter

 

Mycket höga halter

Träd och buskar                
Al (Alnus)   1-10   11-100   101-1000   >1000
Alm (Ulmus)   1-10   11-100   101-1000   >1000
Björk (Betula)   1-10   11-100   101-1000   >1000
Bok (Fagus)   1-10   11-100   101-1000   >1000
Ek (Quercus)   1-10   11-100   101-1000   >1000
Hassel (Corylus)   1-10   11-100   101-1000   >1000
Sälg och viden (Salix)   1-10   11-100   101-1000   >1000
                 
Gräs och örter                
Gråbo (Artemisia)   1-10   11-30   31-100   >100
Gräs (Poaceae)   1-10   11-30   31-100   >100
Malörtsambrosia (Ambrosia)   1-10   11-30   31-100   >100
                 
Mögelsporer                
Alternaria   1-20   21-100   101-1000    
Cladosporium   1-2000   2001-4000   4001-10000   >10000
Här kan du läsa mer

Tisdag

2012-03-13 @ 18:56:08
Imorse var jag otroligt trött och ville inte alls gå upp. De senaste dagarna har jag tänkt så himla mycket på mamma och känt mig ledsen så det har tagit en del energi. Ibland undrar jag om jag inte har tagit till mig att hon är borta. När jag hade lämnat lilleman satt jag o min älskade Sofie med tack-kort till begravningen.



Det är inte bara sorgen man ska gå igenom, det är en massa annat runt omkring också. På tidig em blev jag så trött och skulle lägga mig för att vila en stund, men jag somnade och sov i två hela timmar. Sen var det bara att gå och hämta lilleman igen. Mina stövlar hade kommit så jag åkte och hämtade ut dom, men jag ska tydligen inte ha några stövlar! Nu var fodret vid bakkappan vikt och skavde på knylan, så jag ger upp allt vad stövlar heter! Det är tur man har fri frakt.

Ikväll blir det soffan och en tidig kväll och hoppas på en varm och solig dag i morgon.


En dag hos mamma

2012-03-11 @ 20:16:52
Det har nu gått 4 dagar sedan jag skrev och det har hänt både det ena o det andra. Den här helgen har gått fort som vanligt. Igår var vi och hälsade på Lucas farfar som ligger på sjukhuset efter att nästan förlorat livet. Det kändes jätteskönt och roligt att se att han ändå är så pigg för han har verkligen haft änglavakt! Idag har jag tillbringat precis hela dagen i mammas lägenhet. Jag hade hela bilen full med saker, både sopor och sånt som jag ville ha. Så till middag blev det en smörgås, ett glas vin och tittade på gamla kort och brev hon sparat från/på mig.

Här är jag 13 år. Jag såg ju faktiskt ganska så snäll ut...




Här är jag några år yngre.

Saknar mamma SÅ mycket!

En dag mitt i veckan

2012-03-07 @ 18:09:43
Igår kväll hade jag tvättstugan och det är så skönt när tvättkorgen är tom. Men vaknade i morse av att lilleman kissat på sig och allt i sängen var blött. Ut i tvättstugan igen och hade turen att det var ledigt så jag kunde starta en maskin. Sen till skolan som vanligt med lilleman, hem för att ta en kopp kaffe. Dagen har varit fin men kall, så det har inte blivit något sola av idag. På em ringde gubben och sa att han var på sjukhuset, svärfar hade åkt in akut och var dålig. Än vet jag inte riktigt vad som hänt, men bra är det inte. Livet kan ha snabba vändningar och det har jag en färsk erfarenhet av. Vissa dagar förstår jag inte att mamma är borta och när jag väl inser det känner jag mig så tom. Jag skulle bara vilja ringa och fråga hur hon mår och det var ju inte längesen jag gjorde det. Så man ska nog ta vara på livet och njuta av det man både kan få och ha. Livet är alldeles för kort för att fundera på för nästa dag kan det vara för sent.

APASSIMENTO

2012-03-06 @ 15:54:38
Apassimento
Castel Forte Appassimento. Sveriges
mest efterfrågade vin – nu på box. Finns i System- bolagets ordinarie sortiment –
Art. nr. 6346, 199 kr.

Vinet har en elegant, rik och komplex doft med
tydliga inslag av mogna körsbär, torkad frukt,
vanilj och choklad. Smaken är medelfyllig,
fruktig och kryddig med generösa inslag av
mörka bär och fat. Vinet har en lång och
rik eftersmak med mjuka mogna tanniner

Vad är APPASSIMENTO?
Appassimento-metoden är identisk med tillvägagångssättet man använder i framställningen av Amarone
vinerna. Det som särskiljer framställningen av ett Amarone och ett Appassimento vin är att druvorna har
fått torka kortare tid före pressningen. Castel Forte APPASSIMENTO har lagrats hela 12 månader
på ekfat och passar utmärkt till olika typer av kötträtter, charkuterier och till de flesta vällagrade ostar.
Castel Forte är en av Sveriges mest efterfrågade italienska vinfamiljerna på Systembolaget just nu, med
bl.a. Castel Forte Amarone art. nr. 12379 pris 159 kr och Castel Forte Ripasso art. nr. 5352 pris 79 kr.

Vaccinet mot livmoderhalscancer

2012-03-05 @ 20:51:26
Det är väldigt viktigt att lära sig skillnaden mellan HPV och cancer. HPV är nämligen inte cancer, det är en virusinfektion som kan LEDA till cancer om kroppen inte klarar av av bekämpa infektionen på ett naturligt sätt. Det är precis vad oftast kroppen gör-inom loppet av 2 år. HPV är så vanligt att de flesta kommer att ha det någon gång under livet, men det talas inte om det eftersom man sällan känner till att man bär på det. Vaccinet är ej färdigtestat och har orsakat dödsfall och allvarliga sjukdomar. Därför måste vi fråga oss varför vi vill injicera våra kommande generationer med skadliga substanser.

I USA har över 23 000 personer anmält biverkningar av vaccinet Gardasil, inkl 104 dödsfall.

Läs mer på http://vaccin.me/
Se film http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1502

Traderavinst

2012-03-05 @ 20:04:23

Har suttit och kika lite på Tradera och vann den här söta blusen för 45:-

Jag o Malin kommer väl att slåss om den.

Klicka för att stänga fönstret


En riktig sovdag

2012-03-05 @ 18:24:09
Idag har jag inte alls varit på humör och ville bara sova, så det har jag gjort i den mån jag kunnat. Bästa Malin hade en ledig dag ifrån skolan och hade en kompis här över natten och det var mysigt. Hon börjar bli så stor nu så det är så himla kul och trevligt att bara sitta och prata med ungdomarna. Nu är det kärleksproblem som står på tur... Jag vet precis hur det var i början av tonåren, det var en skitmysig och härlig tid, men var precis lika mycket jobbig. Det är mycket som händer i tjejernas liv just nu och det vill till att skola och vänner klaffar. Till em åkte Malin och jag och handlade lite mat och det är lika mysigt varje gång. Under shoppingrundan fick jag ett samtal av en bekant som är i Thailand och där var det riktigt varmt just nu, 38 grader. Nog för att jag vill ha varmt, men det kanske är i värsta laget. Fast jag skulle ju inte ha nåt emot att vara där om jag säger så!

Hemkommen efter en myskväll med vännerna

2012-03-04 @ 15:19:43
Jaha, som vanligt när man kommer hem efter att ha trevligt med sina vänner känns det så tomt. Det blev en underbart god middag, bastubad och sen kväll. Jag min toka gick ut och lade mig på snön när jag var som varmast i bastun, men jag lovar att det var skönt. Hade säkerligen inte gjort det i nyktert tillstånd :) 






Lilleman vaknade som vanligt alldeles för tidigt för att ha lagt oss vid 02, men det va ju bara till att gå upp och se glad ut. Fast efter ett tag gick vi kärringar och lade oss och sov en stund till och det gjorde susen. Vi pratade lite husvagn och Gräsö, så nu längtar vi! Den här sommaren ska våra vänner ställa upp i 2 månader och det ska bli så himla kul!

Nu är det pizza för hemkörning på gång och det ska bli gott, men det kräver en extra lång promenad i morgon!

Normal eller onormal

2012-03-03 @ 13:12:40
Har en vän som skrev på FB om att ordet normal inte längre existerar. För mig har ordet normal aldrig existerat i och med att jag alltid varit av den onormala sorten och kommer alltid att vara. Har nog alltid gjort och varit tvärtemot alla andra, men det har gjort mig till den jag är och i och med att jag inte vill vara som alla andra passar det mig perfekt! Många motgångar har det blivit under vägen, men det har ett stort värde. Det viktiga är att stå för den man är, det man gör och det man känner, då kommer man långt. Vi lever bara en gång!

Har upptäckt en ny artist

2012-03-03 @ 12:30:58
Jag älskar musik och sätter på min spellista så fort jag får en möjlighet. Idag hittade jag en artist jag aldrig tidigare hört, Linda Pritchard. Säkert sen av mig, men jag gillar henne i vilket fall :)

En härlig morgonpromenad

2012-03-03 @ 10:00:31
Idag började jag och bästa Malin med en underbar morgonpromenad. Det var så skönt och friskt och alla människor man möter en sån här härlig dag går med ett leende på läpparna. Nu börjar dessvärre hundskiten komma fram överallt och det gör mig så irriterad. Jag fattar inte hur folk tänker när de låter skiten ligga kvar i snön...

I em ska vi till ett par vänner i Almunge. Det ska badas bastu och mysas med god mat och vin/öl. Lilleman har ju alltid varit så rädd för deras hundar, men sist vi var där hade han till och med en av hundarnas huvud i sitt knä :)

Fredagen

2012-03-03 @ 09:57:04
Blev en härlig dag i solen på balkongen. Det är nu vårkänslorna kommer och vinglaset läskar, så jag tog vara på det och tog mig ett soligt vinglas.

Till middag åt vi nåt riktigt gott, kyckling med creme fraiche (2,5 dl), vitlök (2-3 kl), chilisås (1,5 dl), mango chutney (3 msk) och grädde (3 dl). En favorit här hemma!

Kvällen blev tidig

RSS 2.0