Vart har energin tagit vägen

2013-01-30 @ 20:35:33
Just nu har jag ingen som helst energi! Jag som precis hade fått upp ångan!
Men jag har tagit mina promenader till och från jobbet som vanligt, så det släpper jag inte.
Däremot var min plan att träna två gånger i veckan... Har träningskläderna på jobbet och ska försöka ta ett pass i morgon.
Idag har det dessutom känts lite tungt i bröstet, typ ångest. Om det beror på att jag vaknade och tänkte på att det är ett år sedan mamma somnade in vet jag inte, men är ganska så troligt. Har tänkt extra mycket på henne just idag.
Ingen mat har jag hemma heller så i morgon MÅSTE jag åka och handla, hur trött jag än är.
Ja, sen är det fredag och då kommer det en och köper soffan. Vi inköpte den i oktober, men nu ska vi byta igen för den blev för liten.
Hittade en på EM som vi hoppas på bli bra
"Hannover"

Till mamma

2013-01-30 @ 20:24:57
IDAG ÄR DET ETT ÅR SEN SOM DU LÄMNADE VÅR JORD.

SAKNADEN ÄR ENORM OCH GÅR INTE ATT BESKRIVA MED ORD.

DU FINNS I MINA TANKAR ALL MIN TID.

ÄLSKADE MAMMA,
VILA I FRID

Uppvaktad

2013-01-28 @ 18:05:44
Idag är det min dag...
Blev väckt av fina Malin, som hade dukat upp frukost med tända ljus. Fick en ny te mugg, te och en sil. På jobbet blev jag bjuden på lunch av en kollega och av min man fick jag rosor och ett stativ med fläkt till min dator. Sen kom Malin med ett par örhängen också. Snart kommer svärföräldrarna. 

En mysig helg med underbara vänner

2013-01-27 @ 19:32:00
Hemkommen efter en jättemysig lördag i Hofors med fina vänner. Vi började med att bowla och det gick väl sådär, men på slutet gick det bättre. Sen långbord, mys och pizza.
Har blivit dåligt med träning idag, men ska ta nya tag i morgon. Just ja, jag fyller tydligen år i morgon...
Photo: Har det så mysigt med mina vänner i Hofors <3Photo: Mamma & dotter

Härliga lördag

2013-01-26 @ 09:11:10
I natt har jag sovit som en prinsessa <3
I går kväll blev det en lugn hemma kväll med god mat, hårfärgning och tvättstuga. Den är veckan har varit både rolig och skön, jag har känt mig pigg och glad hela veckan. Har fått en sån enorm energi på nåt sätt och som jag känner att jag mår skitbra av. Trots den enorma kylan har det ändå varit skönt med veckans raska promenader. Jag tror att kroppen mår bra av att dra i sig lite kall friskluft i jämna mellanrum.
Nu är vi startklara för att bege oss till våra underbara vänner i Hofors <3
 
 

8 åring med sängväta

2013-01-23 @ 19:45:00
Jag har inte skrivit så mycket om min son och hans sängväta, men det kanske kan vara skönt för er som har barn med sängväta att veta ni inte är ensamna om problemet. Jag tror att även vi som föräldrar känner oss misslyckade till en början. Var fjärde barn i varje klass har någon typ av sängväta, men det är precis som om det är pinsamt att prata om det och därför tror vi inte att det är ett så vanligt problem och säger inget.
 
Min son fyllde 8 år i november och vi har verkligen kämpat på alla sätt och vis för att hitta en lösning, men den har ännu inte lyckats.
Vi har varit till BVC ett antal gånger, där vi bara fått sagt att dom inte gör något förrän efter 5 års ålder.
Redan där började jag att fundera, är det rätt? 
När ens barn kommit upp i 6 års-ålder börjar man som förälder att bli orolig. Efter ett år till sa jag att vi måste få hjälp i och med att det är ett problem som gör att saker blir ett handikapp för vår son. Då fick vi komma till en barnspecialist och vad gjorde han?!
Sa den där standardfrasen, se till att han går och kissar minst 5 ggr/dag. Men vad fan, jag kan ju inte ta ledigt för att vara på skolan! Hela tiden har jag känt, det här är ett problem och inte att han måste gå på toa ett visst antal gånger per dag. Jag vet inte hur många nätter vi har gått upp och badat honom, hur många påslakan jag tvättat sönder eller hur många kalsonger vi har slängt. Vi har kiss skydd överallt, som vi tack och lov får gratis!
Att ha ett barn med sängväta är mycket jobbigare än vad många tror. Dels blir det mycket jobb runt omkring, sömnbrist, att alltid komma ihåg att lägga ner extrabyxor och kalsonger i väskan. Det som gör mest ont är att vår son inte kan göra som alla andra barn. Vår älskade vill inte vara med på gymnastiken på skolan för att han är så rädd för att det ska synas om det har kommit en droppe i kalsongen. Han kan inte skratta och hänga med som hans kompisar för då tappar han kontrollen över trycket och kissar på sig och till sist, han vågar inte vara /sova hos sina kompisar.
I allt detta kan jag som förälder känna mig misslyckad och lider över att min son inte är som "de andra".
Hade jag tid och pengar skulle jag lägga ner hur mycket som helst på att forska vidare i vad detta beror på. 
Men nu får jag lita på den forskning som hittills finns och ta den hjälp vi kan få.
Det senaste vi har gjort är att ge honom ett pulver som ska sätta fart på magen då man tror det är förstoppning, men efter 2 månader visar det inget bättre resultat. Det som är det mest ofattbara med sängväta är att det helt plötsligt kan bli 2 torra veckor och sen börjar det om igen. Precis så har det varit för oss och så sent som idag kontaktade jag vår läkare igen eftersom det varit mer den senaste tiden, så nu ska vi få testa det absolut sista alternativet. Just nu vill jag inte gå in på vad det är för jag vill själv se hur det fungerar och vad det leder till. Skulle det visa sig att det ger en positiv effekt återkommer jag naturligtvis om det för då är det något jag vill lyfta till alla som har detta problem.
Hör gärna av er om ni vill prata om detta. Jag vet vad det handlar om. 
 

Inte nu!

2013-01-22 @ 18:53:00
Jaha, där gick en flisa av tanden!

Känner mig nöjd

2013-01-22 @ 18:36:16
Natten till idag va inte rolig, min son kissade på sig 2ggr, en i hans säng och en i våran...
Men inget vi kan göra nåt åt, mer än att tvätta...
 
Kylan är här! Jag tog en promenad till jobbet och eftet jobbet gick jag och tränade. Har köpt ett kort och ska köra på nu! Började med 20 min på gåband, tränade mage och bakpartiet och avslutade med att gå hem. Så nu är jag skönt trött och känner mig nöjd!

Min dag

2013-01-17 @ 20:32:01
Igår var jag och min Malin på restaurang och myste för oss själva. Hon uppskattar att få göra saker själv med mig så oerhört mycket och det gör mig så glad. Hon är ju nu 14 år och jag vet ju hur jag själv var ,inte satt jag hemma precis. Men min Malin satsar på skolan och träning, än så länge.
Den här veckan har gått så otroligt fort att jag helt tappat onsdagen. Så när jag vaknade i morse och insåg att det var torsdag kändes det riktigt bra, men konstigt. Det roliga var att jag gick till tandläkaren i morse i tron på att det var idag jag hade en tid, men då säger hon i receptionen lite försiktigt, - Nej, det är i morgon...
Suck, va trött jag blev på mig själv!
Till jobbet i en rask promenad och nu börjar jag känna att min ömma höft börjar mjukas upp efter bara några dagars övning och det är ju positivt. 
Trots lite strul på jobbet har dagen varit kanon. Hem och stekte pannkakor och sen iväg och handla lite mat, posta paket och fyndade på JC. Dom har 70% rabatt på massor av kläder nu och jag hittade en jacka till gubben som hade kostat 1200:- men idag 300:-. Det sorgliga är att den sprack under armhålan vid första provningen...
I och med den stora rean har jag inte rätt till öppet köp, men en sån här gång måste jag väl ändå få pengarna tillbaka hoppas jag. Det får jag ta tag i under helgen.  

Mobilabonnemang

2013-01-15 @ 19:00:00
Suck, va det är svårt att välja bland alla olika abonnemang som finns. Det är ju omöjligt att veta vilket som är det bästa för just mig. Jag har inte haft Spotify tidigare och har heller inte haft något behov av surf, men nu skulle jag inte klara mig utan det. Det är Facebook och Spotify som snurrar hela tiden och då är förbrukningen ganska så snart över.
Nej, nu har jag lite svårt att bestämma mig.
 

Började dagen i sängen

2013-01-15 @ 18:15:00
Nu ska här stretchas ordentligt, så innan jag klev ur sängen gjorde jag mina övningar jag fått. Aj, aj, oow, fan, va ont det gjorde! Men nu ska jag pinas! Tittade ut och kände bara... nej! Jag vill inte ha mera snö! Tog en snöig promenad till jobbet för jag vågade inte ta cykel då man aldrig vet hur det ser ut under och om det har hunnit plogas till hemfärden. När jag kom till jobbet tog jag en sväng stretch till och sen kändes det riktigt bra.
Nu har jag ett stort jobb framför mig så dagarna bara rinner iväg.
När jag kom hem gjorde jag mina andra övningar och fick till och med Lucas med mig.
Det var supermysigt att göra det tillsammans och han kämpade på som bara den.
Nu har vi ätit en fantastiskt god köttfärssås med spaghetti.
Tänk att den aldrig smakar lika nångång, trots att jag följer ett recept jag själv tagit fram.  
 
Tulpanens dag!

Större bröst - Easybust

2013-01-14 @ 19:00:00
Detta ska jag prova!
Läs mer om Easybust här

Ta hand om mig själv

2013-01-14 @ 18:11:00
Den här helgen har jag faktiskt gjort mycket som känts bra för mig själv.
I lördags sov jag ut ordentligt och sen tog jag mig en rask promenad ner på stan för att klippa mig.
Vägen ner till stan är längre än man tror. Det tar ca 40 minuter att gå hemifrån och det är en precis lagon promenad. Att på det få håret fixat var helt underbart. Den här gången blev det kortare än vanligt så det kändes lite ovant i början. Nu ska jag sätta lite mera färg på det bara. När jag kom hem kände jag faktiskt för att ställa mig vid spisen så jag fixade till en god kycklingrätt som passade oss alla. I lördags var jag ovanligt trött och tog resten av kvällen i soffan med mysdress. I går, söndag, tog jag och två vänner en långpromenad till vedyxa skogen och det tog allt som allt 1,20. Det var ju så fint väder, men lite småkallt så vi blev så rosa och fina om kinderna.
Det blev ett varmt bad och en Johan Falk film som avslut på söndagen. 
Mina situps har jag också kört på med så nu har jag en rejäl träningsvärk i både rygg och mage, men på ett skönt sätt. Min höft har spökat en längre tid och efter långa promenader kan det göra riktigt ont, men idag var jag till sjukgymnasten på jobbet och hon konstaterade att jag har skolios i ryggen. Halva ryggen är mer tränad på grund av att jag är lite sned, vilket gör att jag har överansträngt min höft. Så nu ska jag vila ifrån promenader och har fått ett par övningar jag ska göra. På fredag ska jag börja träna lite styrka. Det har jag tänkt på så länge, men har aldrig kommit till skott. Så nu jäklar ska jag sätta igång!
 

Torsdag

2013-01-10 @ 20:21:47
Den här dagen har inte varit något speciell alls. Har tagit min promenad, jobbat, tvättat och veckohandlat.
Har varit en riktig soffliggare i flera kvällar då det har varit bra på teve, men ikväll blir det lite mys med Malin som ska till sin pappa i morgon. I går gjorde jag situps, vilket jag inte har gjort på ett tag för att testa hur fort det går innan magmusklerna blir förslappade. Det går faktiskt jäkligt fort! Jag har i många år gjort mellan 50-100 st varje kväll och av det byggt upp en del i både mage och rygg, men på sistone har jag känt att jag har haft ont i ryggen och blivit fort trött i den så nu drar jag igång igen. Har en grym träningsvärk idag, kan knappt skratta!
Men på´t igen ba :)

En upplevelse

2013-01-10 @ 20:11:00
Som jag skrev tidigare var jag statist till en filminspelning i tisdags och det var verkligen superroligt!
Då det var ont om statister fick jag en stuntman roll, vilket var skithäftigt.
Det är en pocket serie på nätet "blå linjen". Entertainment serien börjar 1 feb.
Tänk så mycket arbete det ligger bakom en filminspelning, helt otroligt.
Hela dagen var jag på Västerås flygplats och fick träffa en massa fina människor.
Det serverades mat, mackor, godis och läsk hela tiden. En kanondag hade jag helt enkelt!

Nya händelser

2013-01-07 @ 18:54:00
I dag var det tungt att gå till jobbet, hade gärna legat kvar i sängen ett par timmar till.
Men väl på jobbet så gick dagen med en rasande fart.
Har nu vilat min höft i mer än två veckor, men vad har det hjälpt?!
Igår kväll drog jag iväg på en rask promenad och idag gick jag till och från jobbet, så nu gör det riktigt ont.
Måste nog kolla upp det nu... 
 
Händelse 1
Lilleman var hos farmor och farfar på fm och sen åkte Malin och han till Gottsundabadet. Å herregud tänkte jag, det kommer aldrig att gå. Men... han hoppade i! Han kan inte simma och är väldigt reserverad för både vatten och att visa sig i badkläder. När han väl kom i så åkte han även deras stora rutschkana :)
 
När han kom hem så var han en SÅ stolt kille! - "Jag kan simma nu mamma", sa han. Saken är den att han faktiskt har lärt sig att simma med bakbenen och det är ett stort steg. Nästa gång får vi träna armtagen.
"Stolt mamma"
 
Händelse 2
I morgon ska jag vara vara statist på en action komedi :)
Det ska bli så roligt och spännande och jag berättar mer sen.

30% rabatt på hela ditt köp - Jotex

2013-01-04 @ 15:37:00
Passa på att köp dina lampor, mattor eller vad du nu vill ha.
Du får 30% på hela din order (på ordinarie pris).
Jag gjorde det precis och vet att det fungerar.
Använd koden: 131301
Gäller t.o.m 2013-03-10

Bondelid Wave top

2013-01-03 @ 15:52:00
Vårnytt från Bondelid! Wave top för 150:-
Gå till Lager 157 här

Stor byst?

2013-01-03 @ 15:47:00
Har du svårt att hitta en BH?
Jag har här hittat en sida som har BH till kvinnor med stora bröst, hoppas det glädjer någon.
 
http://www.evasunderklader.se/bh/
 

Så sant

2013-01-02 @ 18:40:56
Foto

Raoul Wallenbergtävlingen

2013-01-02 @ 17:38:00
Längst till vänster är min fina Malin.
Carl Bildt 6 RWS-elever 20121219
Eleverna fick berätta om sina bidrag till Raoul Wallenbergtävlingen. Utrikesministern visade stort intresse över variationsrikedomen i tävlingsbidragen. Han berömde eleverna för deras insatser och uttryckte en övertygelse om att bidragen skulle ha spridningseffekt och positiv påverkan på andra svenska skolelever.

Rensningsdag

2013-01-02 @ 16:45:00
Dagens
Å, va skönt det är att vara ledig, men samtidigt lite långsamt när de flesta jobbar. Idag sov jag och Lucas till 9.30 och sen började jag att röja. Öppnade garderoben och bestämde mig för att kasta de där plaggen jag länge tittat på och inte kunnat göra mig av med. Men nu insåg jag att dessa bara hänger och tar plats så de fick efter mycket om och men åka i sopan.
 
När jag ändå va igång tog jag även bort julen. Så nu är allt vad Julen borta och det känns så skönt! Jag är inte så mycket för Jul och uppskattar när den är över.
 
Jul & Nyår
Julen har varit helt underbart på alla sätt. I år var vi själva hemma med barnen och Malins faster och det kändes annorlunda att bara vara hemma själva, men trevligt .
 
Nyår firade vi tillsammans med ett par goda vänner i Almunge och hade det SÅ mysigt.
Vi åkte dit tidigt och åt en supersmarrig lunch. På det tog vi oss ett långt bastubad!
Dessa timmar fullständigt rann iväg och helt plötsligt var det dags för middag.
Det blev en lugn kväll, men sen.
 
Nyårslöfte
Inget
Jag har aldrig haft ett nyårslöfte då jag vet att jag inte kan hålla det, men man kan ju alltid tänka att detta år ska bli annorlunda. Vad det ska innebära för mig vet jag inte riktigt, men det finns en del planer.

RSS 2.0