Middagstips

2014-10-12 @ 09:47:00
Igår gjorde jag en riktigt god middag.
Den är enkel att göra men med en otroligt festlig smak.
Innehåll för 4 port:
2 stor filéer
1 burk
1/5 burk
 
Efter behov
 
 
Efter behov
 

Gör så här:
Skär kycklingen i skivor och stek dom i lite smör.
Salta och peppra.
Häll på en burk Uncle Bens Thai curry och lått puttra.
Tillsätt Curry färskost efter smak (Jag tar en halv burk), lite wokgrönsaker och en sträng flytande honung.
Låt det koka på svag värme under tiden potatiskroketterna står i ugnen.
 
Smaklig måltid!

Favorit just nu

2014-10-11 @ 09:27:00
Jag minns så väl när min dotter satt och tittade på Andra Avenyn när den kom och jag tyckte inte hon var klok som satt och tittade på sånt skit. Men vem är det nu som är knäpp?! Jo jag! Det är ju hur bra som helst. Nu är jag på avsnitt 44 och jag vill inte att det ska ta slut. Tony är ju för läcker.

Vilken tur

2014-10-11 @ 09:20:57
Popcorn är den nya supermaten. Det visar ny forskning på University of Scranton i Pennsylvania. Det poppade snackset innehåller mer antioxidanter än vissa frukter och grönsaker.

Det spelar ingen roll om du poppar popcorn själv, slänger in en påse i micron eller till och med köper färdigpoppade i affären. Undersökningen jämförde popcorn poppade på olika sätt och resultatet var tydligt.

– Popcorn innehåller 100-procent obearbetade fullkorn och en portion kan ge 70 procent av det dagliga intaget av fullkorn och mängder med antioxidanter, säger Joe Vinson, som ledde studien och är professor för kemiinstitutionen vid University of Scranton, till The Vancouver Sun.

Framförallt är det så kallade polyfenoler, en antioxidant som sänker kolesterol och förhindrar vissa typer av cancer, som gör popcorn nyttiga. Popcorn kan enligt forskare innehålla upp till 300 milligram polyfenoler.


Tankar och känslor

2014-10-10 @ 18:00:00
Det längesen jag skrev men just nu har jag lusten att skriva några rader.
Tiden går så fort att det snudd på är skrämmande. Det är snart ett år sedan jag separerade och det har hänt en hel del sedan dess. Till en början ville inte min son bo hos mig och det gjorde naturligtvis jätteont. Jag grät morgon som kväll och kände mig som den mest misslyckade mamman på denna jord. Vissa dagar kände jag ett enda stort hat, ett hat till både mig själv och livet. Idag känns det så mycket bättre, men inte helt bra. Min son har behövt den här tiden och nu är han hos mig lika mycket som hos sin pappa. En skilsmässa är tung för alla inblandade, men är framförallt jobbigast för barnen. De skuldkänslor de får är svåra att övertyga. Jag har under mer än 10 år haft mina fd svärföräldrar som mina egna föräldrar, men sen den dagen jag flyttade valde dom att bryta kontakten med mig. Det finns ingenting jag kan få ogjort, men för mig skulle en fortsatt kontakt med min sons farmor och farfar betyda otroligt mycket, inte minst för min sons skull. Han frågar ofta om vi inte kan gå till farmor och farfar för att fika och det enda jag kan svara honom är att dom inte alls skulle uppskatta det. Helst av allt skulle jag vilja tala om för honom att dom hatar mig men här gäller det att vara vuxen.
Snart fyller min son år och det är inte långt kvar till Jul och tänk så mycket lättare det skulle vara om vi skulle kunna fira det tillsammans som vuxna människor. Det är min sons högsta önskan men jag kan tyvärr inte uppfylla det.
För övrigt går det fortfarande väldigt upp och ner. Jag har en vardag och jag har en fritid, men är inte densamma.

Sökare

2014-10-10 @ 17:30:00
Efter att ha läst om depression och min bipolära sjukdom fann jag en kvinna som skrivit om sig själv och hennes sjukdom på en blogg. När jag läser sånt blir jag så berörd och det det går rakt in i hjärtat. Jag kontaktade henne och nu har vi skrivit lite om oss själva till varann. Det är så skönt att både läsa och skriva med-och till någon som förstår. Är man sökare kan man finna det man söker.

RSS 2.0