En spännande situation

2010-03-31 @ 23:09:46
Som ni sett i tidigare inlägg har jag fått en del anonyma kommentarer, som visade sig vara en kollega till mig. Personen ifråga vågade aldrig stå för sina åsikter och gick istället till min VD och skvallrade. Jag blev inkallad till min VD som lade fram en utskrift från ett av mina inlägg och ville att jag skulle förklara det. Jag hade inga som helst problem med det i och med att jag står för det jag tycker och att jag sen har skrivit om det spelar ingen roll. Denna fantastiska människa kan ju inte må bra och inte ha särskilt mycket att göra om man har tid att springa till sin VD för att förmedla vad en kollega skrivit om vad den tycker och känner. Anser man detta så hemskt går man väl (om man nu är normal) direkt till personen ifråga och särskilt om man kommer ifrån personalavdelningen, då om nåt ska de vara lyhörda. När jag berättade för min VD att jag aldrig nämnt några namn, men att den anonyma kollegan gjort det med att avslöja vår VD-s namn, blev det en stark reaktion. Det hade den anonyma kollegan aldrig sagt något om utan ville bara hänga ut mig för att jag skrivit om något som inte är vare sig främmande eller förbjudet. Nu hade jag och min VD en helt öppen dialog och han höll med mig om att det är fegt att inte stå för sina åsikter, vilket han tyckte att jag gör, så vi avslutade samtalet med klarhet om vart vi står, vilket min anonyma ovän garanterat inte hade hoppats på. Det den här typen av människan inte har förstått är att den sårat min chef mer än mig genom att göra allt detta. Min chef och jag hade redan haft en öppen och ärlig dialog, men som nu helt plötsligt ville förvärras på min bekostnad. Då har man inte mycket till hjärta! I dag hade jag och min chef ett samtal om allt detta och vi är helt klara med vart vi har varann och vad vi känner och tycker, vilket det hela handlade om redan från början.Då framkom det även att den anonyma kollegan även gått till min chef dagen innan för att berätta detta (den "stora" händelsen), men ska verka oskyldig till att vara samma person som sprungit (det första den gjorde på måndag morgon) till min VD. Snacka om att missbruka sitt förtroende! Här har man trott gott om de flesta i alla år, men tänk vad man kan missta sig! Oärliga och falska människor är det värsta jag vet! Men jag ju lärt mig nåt nytt i det här i varje fall, man går tydligen inte till sitt jobb för att jobba, vilket jag gjort i alla år. 

Då är det söndag igen...

2010-03-28 @ 16:11:38
Jag kan inte fatta hur fort en helg kan gå! Det är egentligen skrämmande vad lite fritid man har och på den ska man hinna med att träffa vänner, städa och tvätta och sen är det inte mycket tid kvar. Men det går åtminstone mot ljusare tider och inatt sällde vi fram klockan. Så nu ska väl ändå våren börja? Det brukar nästan alltid bli så konstigt första dagarna trots att det bara är en timme och jag har alltid tyckt det varit konstigt att man kan ställa om en klocka. I går gjorde vi klart Malins rum och det blev SÅ fint! Nu skulle nästan JAG vilja ha det rummet...

Jag har precis varit och köpt räkor som vi ska goffa ikväll! Mmm, va gott det ska bli!

Vad det växlar

2010-03-22 @ 12:09:00

Oj, oj, oj! Tänk att jag som trodde våren va på väg i lördags. Jag började med en promenad och det var så härligt. Solen påverkar oss så otroligt mycket och allt känns så mycket lättare på nåt vis. På kvällen träffade jag en kompis och hennes syrra och sen gick vi ut. Då det va bandy här i Uppsala kryllade det av folk från alla möjliga olika städer. Det är roligt när det är liv och rörelse, men då var det faktiskt lite väl mycket folk. Jag har haft en riktigt tuff vecka med en otrolig ångest. I måndags kom jag inte ur sängen och det skrämmer en verkligen. Att man helt kan tappa all ork och livet känns totalt meningslöst. Men längre fram i veckan kändes det bätttre och orken kom tillbaka sakta men säkert. Nu har vi blivit klara med väggen i vardagsrummet och det blev så himla bra och när vi väl kände att vi kunde pusta ut kommer Malin och säger att hon vill göra om och tapetsera om i sitt rum, suck! Jag är ju inte den som är den så jag satte igång med en gång... Men har bara lyckas ta bort en del av det som måste tas bort från den nuvarande tapeten. Sen ska det spacklas och slipas (å, vad dammigt det blir). Hon vill även ta bort sin tv bänk så det blev en annons på Blocket. Det kom ett par och tittade dagen efter men tanten tyckte den va för stor (gubben ville ha den, men där var det tanten som bestämde). Så nu står den där och tar bort tjusningen vi väl hade fått i vardagsrummet. Tack och lov vill min systerdotter ha den! Snart får man börja ladda inför husvagnslivet... Den sista april får vi ställa upp och jag hoppas verkligen att snön försvunnit tills dess för annars blir det lerigt och då är det inte lätt att få vagnen på plats. I dag ska jag på min första pattmangel (mammografi). Det måste vara svårt att röntka nåt som inte finns ( har ju för fan inga bröst ). Men de lyckas säkert på ett eller annat sätt för det måste väl finnas fler än jag som har små bröst :)

Ha en bra dag!


En helg med lite blandat

2010-03-08 @ 09:31:58
I fredags efter middagen överraskade vi Malin. Hon ville så gärna åka till min systerdotter så vi sa att vi ska åka bort och att hon skulle packa en väska för två nätter. Hon blev alldeles till sig och frågade om vi skulle åka tåg, flyg eller buss. Det får du se, sa vi. Vi tog bussen ner på stan och sen bytte vi buss mot Lövstalöt och då fattade hon. Hon blev SÅ glad. Vi hade ju inte sagt nåt till Sofie heller om att vi skulle komma, så hon stod som frågetecken när vi kom. Det blev en sen kväll, men otroligt trevligt. Då det var så satans kallt på natten bestämde vi oss för att sova kvar. Att vakna borta kan ibland vara jobbigt, men den här gången kändes det jätte mysigt. Solen sken och snön smälte från taket och det kändes verkligen som vår. Sen skjutsade Sofie hem oss för att gubben skulle börja med den nya väggen. Istället för att jag skulle vara i vägen åkte jag med Sofie hem igen. Malin var redan där i och med att hon skulle sova där en natt till. Jag tog en öl och sen beställde vi hem mat och sen blev jag helt slut. Jag lade mig på soffan och vilade en stund och det var ganska skönt att inte behöva tänka på Lucas. Han va hemma och hjälpte pappa med väggen... Men senare kände både jag och Malin att vi ville åka hem så det gjorde vi. Gubben hade hunnit med att sätta upp alla balkar så igår var det bara att fortsätta. Vi åkte och köpte gipsskivor, som knappt höll på att få in i bilen... Det sågades och skruvades så nu är det slipdamm precis överallt! Men väggen blev superbra så när det väl är tapet uppe kommer det att bli så fint. Datahörnan blir inte stor men fullt tillräcklig och vardagsrummet känns mer som ett vardagsrum.

Änligen fredag!

2010-03-05 @ 14:42:08
Har precis kommit hem från jobbet och har tagit fredag med ett glas rött. I morse va jag och klippte mig (toppade) så nu får vi se hur länge jag står ut innan jag fått ut den längden jag vill ha. När jag satt där fick jag en känsla av att jag ville göra nån glad så jag köpte ett presentkort och bokade en tid till en av mina kollegor som verkligen behöver göra nåt åt sitt hår. Det är mer än ett år sen hon va till frissan! Gissa om hon blev glad?! Jag blir glad av att göra någon annan glad! Här hemma ser det ut som en bomb har slagit ner i v-rummet. Väggen är ännu inte på plats så vi får väl se om den kommer upp i helgen.

Dagens

2010-03-04 @ 18:19:56

I dag blev det pannkaka med jordgubbssylt och glass till middag. Ärtsoppan struntar vi i... Nu är jag så otroligt trött på denna vinter och snö så fy! I morse stod jag i valet och kvalet om jag skulle ta bilen, men till slut tog jag min promenad ändå. På vägen till jobbet var det helt ok men när jag gick hem var det vidrigt. Jag fick all snöyra i ansiktet hela vägen. I dag tog jag mig en lång vila och det var så skönt. Jag kan inte fatta att jag kan sova så mycket! Men så länge jag kan sova så mycket behöver jag väl det. I morgon bitti skall jag till fissan och toppa håret. Jag har inte klippt mig sedan mitten på december och när man har en kort frisyr krävs det att man klipper sig ofta för få det bra. Men nu ska jag nog försöka spara, igen. Ska bara ta av lite upp till och toppa resten. Men vi får väl se, när jag väl sitter där blir det lätt att jag ändrar mig igen. Skönt att det är fredag i morgon! Inte för att vi ska göra nåt speciellt, men det är ändå så skönt att bara vara ledig.


En dag mitt i veckan

2010-03-03 @ 18:49:40

Då är det lill lördag och jag njuter av ett glas vin, som jag brukar på onsdagar när lusten faller in. Det va kanske inte så passande till köttbullar och potatis, men så här i soffan är det alltid gott. I dag tog jag bilen till jobbet för att det jag inte hade någon energi och då passade jag på att lämnade tillbaka en rulle tapet som blev över. Gled sedan in på både Lindex och KappAhl, men hittade bara kläder till Lucas. Hade en rabattkupong med 25% rabatt så den passade perfekt till en ny pyjamas till grabben som älskar grönt just nu. Hittade en spygrön som han blev skitglad över! Han har blivit otroligt kräsen på kläder trots att han e grabb. Nu menar jag inte att grabbar inte bryr sig om vad de sätter på sig, men vid 5års ålder är det kanske inte så vanligt. Nu har han visserligen en syrra som ska klä sig imatchande färger och han vill göra allt som hon gör. Jag är så stolt över mina barn! I morse blev jag och Lucas osams och jag mådde piss hela dagen på jobbet över det. Det är inte lätt att vara förälder alla gånger och veta vad som är rätt å fel. Huvudsaken att man kan be om ursäkt och bli sams.


Projekt sovrum klar

2010-03-02 @ 20:23:34
Nu är fondväggen uppe och så här blev det!



Här har vi haft en spegel som vi limmat upp, vilket inte va så smart... Hela tapeten bakom följde med. Spackla är inte gubbens grej, men tyvärr blev det ett måste den här gången.




Vill egentligen ha en svart säng så den här ska jag spraya när våren kommer.



Så här gjorde jag med med blommorna från stuvbitarna. Sånt här älskar jag, göra någon med egen stil! Om det sen är snyggt eller inte är en annan sak, jag gillar det för stunden och det går alltid att göra om när man tröttnat på det! på med lite tapetklister bara så släpper blommorna så fint så.

Tisdag

2010-03-02 @ 20:15:11
Sitter och dricker en kopp kaffe efter att ha varit och veckohandlat, vilket jag hatar att göra. Det är då man inser hur fort en vecka egentligen går. När jag kom hem från jobbet idag var det ingen idé att lägga sig som jag brukar göra för det kom hantverkare som skulle byta våra munstycken till köket och badrummet. Föreningen tycker att vi gör av med för mycket vatten... Men det va inga skitsaker så det gör inget. Missade tvättstugan gjorde jag idag också och det som är så svårt att få tider, shit!!

Då är sovrummet klart!

2010-03-01 @ 21:51:02
Nu har jag äntligen fått upp fondväggen i sovrummet! Under tiden gubben tapetserader fick jag en idé... jag skar ut blommorna från stuvbitarna som jag satte upp på lite här och där på den andra väggen för att täcka lite fula hål och det blev faktiskt väldigt charmigt. Har tagit lite bilder på detsom jag ska visa, men batteriet är på laddning så det får bli i morgon. Dagen idag har varit mycket sova. Jag blev både arg och trött när jag fick pulsa hem i all snö. Det såg nog lite roligt ut för jag var tvungen att ta fram mitt paraply för att inte få all snöyra i ögonen. Nej, nu är jag skittrött på vinter! Men idag är det första mars så nu går det åt bättre tider. Jag börjar bli ganska så irriterad... det är någon som lägger in kommentarer med olika alias namn och som tydligen vet vem jag är och inte kan stå för vem han/hon är! Ska man ge mig kommentarer vill jag oxå att man kan skriva vem man är.

RSS 2.0