Söndag kväll

2011-05-15 @ 22:22:14
Så där ja, då har vi landat hemma igen. Det är otroligt skönt att komma hemifrån ett par dagar, byta miljö och träffa vänner, men det är även skönt att komma hem igen. Att bo i en husvagn är annorlunda men man anpassar sig efter den levnadsstandarden på nåt konstigt sätt. Antingen gillar man det här med att campa eller så gör man det inte alls. Det som är det roliga är att Lucas tycker så mycket om det och det är ju tur det för annars hade det varit jobbigt. Min kväll har bestått av att tvätta sängkläder men jag har även hunnit med att klippa Lucas. Han skulle för allt i världen inte klippa sig med maskin tidigare, men idag fick jag göra det efter mycket om och men. Han har ju hår som liknar en hästman, tjockt och strävt. Men det gick bra och nu är han jättefin och tycker själv att det blev bra, så nu blir det betydligt mycket lättare att klippa honom i fortsättningen. Gubben sitter och tittar på hockey och det låter inte som om det går så bra för oss, inte enligt hur han suckar i allafall. Själv ska jag krypa ner i sängen och lägga mig på spikmattan, som jag alltid brukar göra förutom i husvagnen. 

Hej hopp och natti natti!

Gräsö

2011-05-15 @ 10:36:06

Är nu ute på Gräsö och har haft blandat väder hela helgen. Igår tittade solen fram lite då och då men mestadels var det mulet. Vi fick grannbesök på kvällen och vi satt och mös med värmeljus i förtältet. Just nu går Lucas omkring och fotar på allt han ser. Tänk vilken talang barn har, han har lärt sig Thomas telefon och vet precis hur han ska göra. Det finns ju inte så mycket att göra här när vädret är som det är så det bär iväg hem i skaplig tid. Gubben ska ju titta på hockey ikväll så då är det väl bara att hålla sig undan. Jag tar nog en sväng till Ikea då, det var längesen... ska köpa lite plädar till vagnen och titta på lite nya sängkläder. Lillponken har fortfarande svårt att hålla tätt på natten så han har lyckats kissa ner alla vi hade. Vi har gått på med minirin igen men det fungerar inte alls på honom och nu börjar jag bli lite frustrerad. Ska han kissa på sig varje natt i sommar blir jag galen. På campingen har man ju inte samma tvättmöjligheter som hemma. Nån som har några tips på vad vi kan göra?


Vill bara hämta Lucas!

2011-05-10 @ 16:15:35
I morse när vi skulle cykla till skolan hade klockan hunnit bli lite väl mycket och barnen p skolan hade hunnit gå ut när vi kom. De går nämligen ut vid 8 och sen ringer det in vid 8.20 igen. Lucas är inte van vid att komma när alla gått ut så det kändes inte rätt för honom och han stod bara där på kullen när jag cyklade iväg. Han ropade flera gånger och jag ville inget hellre än att vända och krama om honom men jag var ju tvungen att åka för att hinna till jobbet innan 8.30! Jag vet att han springer iväg till de andra barnen bara jag åkt därifrån, men det är ändå så jobbigt att se ens barn ledsen. Efter sommarlovet när han börjar i första klass ska hans bästa kamrat byta skola och det är något jag bekymrar mig över redan nu. Med tiden finner han garanterat en ny kompis men det kan ta tid. Så risken att det kommer att bli som en ny inskolning i ettan är ganska stor.

Vackert

2011-05-09 @ 12:49:07
Vill bara visa en vacker bild.


En helt underbar helg

2011-05-09 @ 11:08:38
Den här helgen valde vi att vara hemma i tron på att det skulle vara kallt på Gräsö, men vad fel vi hade! En vän var ute i Öregrund och där hade det varit kring 20 grader. Men nu är det som det är och vi hade en skön helg ändå med mycket sol. Vi har inte gjort så mycket egentligen, men ibland är det skönt att bara vara. Givetvis blev det grilla av hela helgen och det går ju inte att motstå i det här fina vädret. Jag tror det grillades överallt för det var helt tomt på kött i affären hemma. Den här gången provade vi chili marinaden och den var verkligen helt fantastisk, så nu blir det den ett tag framöver. I morgon har jag och min älskling bröllopsdag så då tänkte vi ta med oss barnen ner på stan och äta.

Torsdag

2011-05-05 @ 16:40:45
I morse var jag helt slut, vaknade vid två tillfällen inatt av att jag var så svettig och fick lov att gå upp och torka mig med en handduk. Nu känns det som om jag skulle vilja sova i ett helt dygn! Hämtade lillhjärtat direkt efter jobbet och på vägen hem ville han givetvis stanna till vid affären för att köpa glass, tokstollen! Skulle aldrig komma på tanken att äta en isglass nu när det är så kyligt ute. Känner mig velig för hur vi ska göra i morgon, åka till Gräsö eller vara hemma. Vädret skall väl bli en aning bättre, men fortfarande inte den där härliga värmen vi hade i påskas. Å andra sidan är vi helt klara så det känns inte som ett måste att åka ut varje helg, men nu när man längtat så länge efter att få åka ut till ön känns det lite knäppt att inte göra det. Vi får lusläsa vädret i kväll för det är det som är det avgörande. I kväll blir det en pastasallad och det ska bli gott.

Kan jag ha kommit i klimakteriet

2011-05-04 @ 16:49:26
Är det möjligt att man kommer i klimakteriet vid 41 års ålder? Jag börjar nu bli så fruktansvärt trött på mina svettningar på nätterna som gör att jag inte kan sova en hel natt utan att behöva gå upp och torka mig och vända på kudden som är genomblöt. Nu har detta pågått så länge att något måste vara tokigt och när jag säger att jag svettas menar jag verkligen svettas! Jag vaknar av att det killar på bröstkorgen och då är det svett som rinner. Jag är blöt på mage, i hårbotten och på insidan av låren (som låter mer som nåt annat) och det är inte alls roligt längre. Med  avbruten sömn under en längre period har gjort mig helt vimsig och trött (mer än vanligt). Måste googla runt och kolla lite mer om vad som står vad det gäller klimakteriet och sen får jag väl uppsöka en läkare för att får råd om vad jag kan göra. Suck!

Skönt med mer fritid

2011-05-04 @ 16:40:25
Nu har jag jobbat fram till 15 sen i måndags och det känns helt underbart. Jag hinner hämta Lucas på skolan, hem å fixa mat och äta före 17.00 och sen har vi hela kvällen tillsammans. I dag cyklade jag till jobbet och kunde hämta Lucas redan 15:15 så nu har han och jag tid för oss själva fram till farsgubben kommer hem kl.17:45. Idag är det onsdag och halva veckan har gått och då brukar jag unna mig ett glas vin, så det ska jag göra ikväll.

Vi blev lurade på sommaren

2011-05-04 @ 14:45:21
Fy satan vad det blåser kallt! Jag har tagit fram vinterjackan och vindbyxor igen när jag går till jobbet. Det här trodde man ju inte, snacka om att bli lurad efter att ha haft det fina påskvädret. I går köpte vi en ny elgrill för den vi köpte förra året hade både möglat och rostat. Vi var så dumma och ställde den under en press under vintern och det är inte att rekommendera... Men nu har vi satsat på en lite dyrare grill och som vi hoppas på ska ha en bättre kvalitet. Ska givetvis inte ställa den under pressen i vinter...

Svårt att välja

2011-05-02 @ 19:45:08
I juli ska min kusin gå å gifta sig och jag har börjat leta redan nu efter en klänning jag ska kunna ha mitt i sommaren och just på ett bröllop. Jag beställde en från Ellos som jag tycker är jättesöt men jag vet inte om den är för mörk för att ha i juli. Så här ser den ut...

Hittade ett par jättefina svarta skor för bara 149:- idag som jag tänkte ha till isåfall.

Två av oss i familjen lider av pollenallergi

2011-05-02 @ 19:25:55


Pollensäsongen har tagit fart!

I Mellansverige brukar björkpollensäsongen börja i mitten eller i slutet av april och det har både jag och Lucas känt av.

Många som är allergiska mot björkpollen är även allergiska mot al- och hasselpollen, som finns i luften betydligt tidigare. Hasselpollen finns redan från slutet av februari och då började det för mig. I juni avtar halterna av björkpollen, men i stället ökar mängden gräspollen och finns kvar fram till i augusti.

Vi har turen att må bättre när björken blommat klart och då lider jag med alla som har gräspollen.


Mycket för pengarna

2011-05-02 @ 19:10:13
På ÖB finns det ett tvätt och sköljmedel som heter Spar och det luktar otroligt gott och är superbilligt. Jag var precis och handlade på mig några flaskor (det är flytande).

Priset för tvättmedel 1 lit är 20:- sköljmedel 750ml 10:-  PROVA!

Valborgshelgen

2011-05-02 @ 19:03:31
I går kom vi hem från ön efter att ha ställt upp husvagnen inför säsongen. Vi firade valborg på ön och det var så kul att träffa alla igen. Det var full fart med att lägga golv och sätta upp tält både här och där, några hade nya vagnar och några nya golv. Vi åkte ut redan i torsdags kväll så vi hann bli helt klara den här helgen. Det är alltid lite småpyssel med mysigt pynt och allt vad nu en kvinna brukar vilja ha så det får bli nästa gång vi åker ut. Men vad kallt det var den här helgen! Nu har vi varit bortskämda med den ljuvliga värmen, som kanske är mer onormalt för den här årstiden. I år har vi tidig semester och det känns så otroligt tråkigt för alla börjar i stort sett sin semester när vi börjar jobba. Men när vi är så få i gruppen och en alltid måste vara på plats är det som det är. I bland kan jag tycka det vore skönt att ha samma veckor varje år för då vet man hur sommaren ser ut när det gäller skola allt vad det nu är. I och med att vi börjar jobba så tidigt igen kommer fritids på skolan som Lucas går på att vara stängd just hans första vecka och då vara på en helt annan. Jag har inte mage att lämna honom på en främmande skola med helt andra fröknar och barn så vi får se hur vi ska lösa det. De är ju fortfarande så små och har ett behov av trygghet så jag tror inte det är så bra att man gör så. Barnen går först och sen vi, men vid såna här situationer är det svårt att lyckas.

Mindre tid på jobbet för mer tid med barnen

2011-05-02 @ 11:08:05
Från och med idag jobbar jag 80% och det ska bli så skönt! Jag har jobbat 100% efter båda barnen och tycker det ska bli mysigt att få lite mer eftermiddag med dom nu. Det kommer att kosta mig en hel del, men jag känner att det får vara värt det under en kortare period. Efter semestern slut kommer jag att jobba 90% och då vara ledig varannan fredag och det kommer också att bli skönt. Jag har fortfarande lite svårt att hantera den stress som kan uppstå efter en hel arbetsdag och jag tycker inte att jag får någon tid över till att bara kunna vara med barnen så det här hoppas jag kommer att bli till något bra.

RSS 2.0