Njutit av vårsolen

2012-02-29 @ 17:18:54
Idag har jag verkligen tagit vara på vårsolen och det har varit helt underbart. Jag öppnade balkongdörren och tog min solstol precis i dörrhålet, varmt o gott var det. Känner mig faktiskt lite varm i ansiktet så det verkar som om det är fart på strålarna redan. Nu ser jag fram emot en varm och solig vår och sommar som jag försöka njuta av. Idag har det känts något bättre, men det är inte lätt att hantera ångest måste jag säga. För den som aldrig haft det är det nog svårt att förstå och jag önskar ingen annan det heller. Det har ju hänt en del både här och där den senaste tiden som ger både ångest och ledsamhet så nu är det bara till att ta en dag i taget och hoppas på att det kommer ljusare tider. För mig är onsdagar lillördag och då unnar jag mig ett gott vin, så ikäll blir det tacogratäng med ett glas rött.

Mina stövlar har kommit så nu blir det till att prova :)


Var finns den räddande ängeln?

2012-02-28 @ 20:29:11

 


Ha koll på dina vänners födelsedagar

2012-02-28 @ 19:54:33

Denna sida är superbra och det är helt gratis att bli medlem. Du kan lägga in påminnelser i mobilen, skicka gratis e-vykort, få fram adress och annat roligt.

Klicka på bilden


Trött och ledsen

2012-02-28 @ 07:26:22
I morse kl 04.45 var jag i tvättstugan. Har en son som kissat ner både sin och våran säng, fullständigt! Vid 05 satt jag ganska så ensam i köket med en kopp kaffe och efter det har jag inte kunnat vila. Idag har jag en sån otrolig ångest och känner mig riktigt riktigt ledsen. Ibland känns det som om allt bara rasar inom en. Ena dagen känns ju så oförskämt bra och så nästa helt tvärtom. Det är bara jag som kan göra något åt det, men saken är den att det inte är så lätt när jag inte vet vad och hur jag ska göra!

Måndag

2012-02-27 @ 18:23:29

Igår blev det filmkväll och kom isäng ganska så sent för att vara mig. När jag har passerat ett visst klockslag har jag jättesvårt att somna så jag låg en bra stund på spikmattan innan jag klev in i dimman. I morse var jag jättetrött och ville inte alls gå upp, men väl uppe så var jag rätt så pigg. Den friska och härliga luften på vägen till skolan var helt underbar. Solen sken och fåglarna kvittrade, supermysigt! Till middag blev det torsk med paprika och chili creme fraiche och det är så otroligt gott och enkelt. Lillputte åt två stora lass och då är det ett bra betyg. Nu har jag satt på mig mysdressen och ska ta mig en kopp kaffe och sen blir det till att slappa vid teven. Har en klump i magen och lite smått ångest, men det hoppas jag på ska försvinna över natten.


Kvällen är räddad

2012-02-26 @ 18:59:05

Jag hade både popcorn, dip och vin hemma :)



Naturell yoghurt med Tacodip
Popcorn med salt och aromat
Vin


Min nya Vagabondstövel från Scorett

2012-02-26 @ 18:03:17
länge jag har letat stövlar, men idag när jag och Malin var på stan gick vi in på Scorett och där hittade jag ett par stövlar som jag gillade! Nu fanns de i och för sig inte i min storlek så jag gjorde en beställning på nätet istället. Tänk så enkelt det är nu för tiden :)
Det blev ett par Vagabond stövlar för 1400:-
Se här om du hittar något som passar dig.
Frakten är endast 39:- och du kan lämna tillbaka skorna i butik om du inte kan eller vill ha dom.



En mysdag med min bästa Malin

2012-02-26 @ 17:25:03

I morse fick jag mig en riktig sovmorgon, grabbarna gick upp och spelade så jag kunde få sova. Vid tolvtiden tog jag bussen ner på stan för att shoppa med bästa Malin. Vi strosade omkring överallt och shoppade lite här och där, mysigt. Sen tog vi en fika på Cupido. Jag tog mig ett glas rosé som det var rea på :) Mitt nyaste blev två par jeans, en tröja och ett par solbrillor.






Lördagens kväll

2012-02-25 @ 20:26:09
Nu har vi ätit den godaste chiliconcarnen jag kan tillaga. Lillputte sitter och spelar medans vi ser på. Jag skulle inte klara av hälften av det han kan, men å andra sidan är jag inte intresserad av tv spel heller. Han tycker att jag är skittråkig som aldrig vill spela...

Smält choklad

2012-02-25 @ 19:09:07
Usch! Jag tog mig precis ett bad och när jag låg där helt avslappnad såg min mage ut som smält choklad. Fy vad äcklad jag blir! Jag som kör situps varje kväll, men vad hjälper det? De enda musklerna som växer är tydligen käkmusklerna och det är ju i och för sig bra, men visst skulle det vara lite roligt om magen fick en finare spänst. Aja, man kanske inte ska begära så mycket av en dryga 40 taggare som inte gör så mycket mer än promenerar och dricker vin :)

Nyhet från OLW

2012-02-25 @ 18:02:36
Jag äter ju inte vanliga chips, men har hittat underbara ugnsbakade som är precis lika goda. Nu har en nyhet kommit och som är helt ok. Välj en god dip och blanda med naturell yoghurt så kan du äta med gott samvete.
ugnsbakat-scr&italian_cheese_150g
Crunchos_Dipmix_Cool mexican_low


En fin dikt

2012-02-25 @ 17:17:48

En bild säger mer än tusen ord
och på ett ögonblick kan kärlek vara gjord



Jag ser in i dina ögon och ler

och min framtid i dina ögon jag ser



Med ett djupt andetag jag sakta säger till dig

att du är den största lyckan för mig


En dag med mannen på stan

2012-02-25 @ 16:05:41
Trots skitvädret tog jag och mannen oss ner på stan för att shoppa lite. Han behövde lite nya t-shirts och det hittade han som vanligt på New Yorker, en super affär! Själv hittade jag ett par jättesöta trosor på rean. Det är ju helt sjukt vad dyrt det har blivit med underkläder, som man ändå inte ser :). På Intersport hade de rea och där hittade jag en vårjacka till lillputte, som jag nu hoppas han vill ha. Han börjar bli lite kräsen när det gäller kläder och jag vet inte vem han brås på :). Nu sitter jag här med ett glas vin och ska snart börja med chiliconcarne. Vad som händer ikväll vet man aldrig.

Superbra recept

2012-02-24 @ 16:41:33
Här kan du hitta så himla många bra recept.
Klicka på bilden så kommer du dit.


Plocks caffè latte

2012-02-24 @ 15:15:20
Här om dagen var jag och drack en kaffe latte på Plock och se va fin den är!
Ska inte prata om hur GOD den var!



Ganska lika...

Dagens

2012-02-24 @ 15:00:29
Idag har jag städat och fejat. Tänk så fort skitiga golven blir. När jag torkade av hallen och köket var moppen alldeles grå, usch!
Jag avslutade städningen med att ta ett hett bad och sen tog jag på mig en av mammas blusar...
Till den tog jag ett par av mina favojeans och trasiga tofflor. Så hela dagen har jag varit en riktig "toffla".





Snart är det tacodags så jag har nu hällt upp ett glas rött - il Conte i väntan på gubben



Skål på er och ha en trevlig helg!

Moussaka

2012-02-23 @ 16:23:05
Det har tidigare funnits en mix för Moussaka och som försvann, men jag mejlade till Knorr och ifrågasatte varför de tagit bort den, så nu är den tillbaka i sortimentet igen!

Moussaka à la Knorr

Jag kan lätt påstå att den är helt underbar och enkel att göra.

När jag gör den bryner jag bara köttfärsen, tillsätter chilisås, peppar, köttbuljong och kryddmixen med mjölk och vatten. Börja lägg ett lager sås i botten på en gratängform och varva sen med potatis. Avsluta med sås. Att smula fetaost över kan jag tänka mig är gudomligt, men det är bara jag som gillar det och har aldrig gjort det.

Så passa på att prova den medans den finns :)

Rabattkod - Jotex

2012-02-23 @ 16:10:54
Här kommer en rabattkod som ger dig 50% rabatt på en valfri vara på Jotex
Kod 123841

Mysig dag

2012-02-23 @ 16:05:07

Idag har det verkligen varit en helt underbar dag! Fint väder och trevligt sällskap! Sportlovet har gjort att många barn är lediga, men för Lucas del spelade det ingen roll för han har haft jättekul på fritids. Vare sig idag eller igår ville han gå hem när jag kom och det är ett gott betyg. Idag hade de grillat korv och när grillen tas fram är det lite vår på gång tycker jag. Snart kommer den där tiden när det luktar grillat överallt och man går ständigt hungrig. Sitter just nu och njuter av bra musik och mår faktiskt ganska bra. I morgon är det helg igen och den här helgen har vi ingenting inplanerat, så man vet aldrig vad som händer.


Lite vårmode från Bonprix

2012-02-21 @ 19:08:53
Inte för att jag vill tro på att våren snart är här, men man kan ju tro det när alla kataloger och erbjudanden kommer redan nu med sommarkläderna. Nog för att man måste vara ute i god tid ibland...

Här är i vilket fall lite fina vårkläder från Bonprix

Klänning med spetsar
Fantastisk klänning från rainbow collection, med söta isatta blomsterspetsar framtill och på ärmarna, figurnära, längd ca 84 cm i strl. 40/42. 95 % viskos, 5 % elastan.

Klänning

Klänning
Klänning
Med broderi på ringningen och nederkanten. Med knytband. Optisk längd i strl. 42 ca 92 cm. Maskintvätt. 100 % bomull. Finns i flera färger
Har fått 5 *****

Gå in här så kan du även hitta en ballerinasko du kan ha till.

Parfymtoppen på nätet till bästa pris

2012-02-20 @ 19:18:23
Magnetism, EdP 50ml

Magnetism, EdP 50ml

Modehus/Märke - Escada
Introducerad - 2003
Doftfamilj - Orientalisk
Rekommenderad användning - Casual

Beskrivning - Förförande och varma inslag av ananas, melon, röda bär, iris, basilika, jasmin, sandelträd och vanilj ger en dominant feminin doft som sällan lämnar någon obemärkt.

Vårt pris:
299:-
Rek. pris: 635:-
Du sparar: 53%


Le Male, EdT 40ml
Le Male, EdT 40ml

Modehus/Märke - Jean Paul Gaultier
Introducerad - 1995
Doftfamilj - Aromatisk
Rekommenderad användning - Casual

Beskrivning - Fräscha inslag av lavendel, mint och bergamott blandas här med mörka toner av kummin, kardemumma och apelsinblomma. I hjärtat finns den varma och mjuka vaniljen vars dominans tydligt syns bland resten av aromerna.

Den är maskulin, modern, självsäker, magnetisk och otroligt förförande.

Vårt pris:
299:-
Rek. pris: 435:-
Du sparar: 31%

Fynda på Parfym.se

En sevärd film

2012-02-20 @ 17:50:26
I går tittade vi på filmen "Försvunnen" och jag lovar att den var bra.
+++++ från mig.

Kjell Bergqvist i Försvunnen.

Handling: Varje år försvinner människor spårlöst i Sverige . Vi läser om försvinnande i pressen, men det kommer ju inte hända just oss, eller hur? Malin är en kvinna i trettioårsåldern som bestämmer sig för att bryta upp, lämna sin hemstad och börja om på nytt långt därifrån. En tidig höstmorgon tar hon sitt flyttlass och ger sig iväg. Men under en paus vid vägkanten blir mardrömmen verklighet. När det verkligen gäller måste man hitta sin inre styrka och aldrig ge upp.

Skådespelare: Sofia Ledarp, Björn Kjellman och Kjell Bergqvist
 


Slappis

2012-02-19 @ 17:56:20
Den här helgen har gått med en enorm fart och både jag och gubben har legat sjuka. Igår kände jag mig något bättre och tog mig en promenad i den friska luften och sen blev jag helt slut. Redan vid halv åtta på kvällen somnade jag när jag bara skulle vila, så vid halv tio kom gubben och frågade mig och jag skulle sova med kläderna på. Det var bara till att gå upp och borsta tänderna och lägga sig igen. Idag har jag i stort sett kastat bort dagen med att ligga i sängen. Tog mig till affären för att fylla på lite mat i kylen, men sen har det inte blivit så mycket mer. I kväll blir det soffan med mysdress, naturgodis och ett glas vin...

Mammas farväl

2012-02-17 @ 18:48:34
Älskade mamma,

Jag hann inte tala om det, men jag vet att du ändå visste hur tacksam jag är att fått dela 40 år med dig!
Den dagen jag som två-åring kom till dig förändrades hela mitt liv.
Du tog emot mig med öppna armar, gav mig tillit och kärlek.
Aldrig mer behövde jag bli misshandlad och lämnad ensam i lekparken.
Det kan inte ha varit lätt att ta emot ett barn som du inte visste någonting om, men du har lyckats göra allt för att göra mitt liv bra.
Du har alltid funnits för oss alla och ställt upp i ur och skur.
Tragiskt nog satte du dig själv i andra hand för när du väl kunde tänka på dig själv var det för sent.
Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och jag vet att du kommer följa mig överallt!
Jag önskar bara att jag kunnat göra lika mycket för dig som du har gjort för mig.

Vila nu i frid, mamma

Är sängliggande

2012-02-15 @ 19:08:54
Tänk så jobbigt det är när man som vuxen är sjuk! Jag har känt mig lite seg i några dagar med halsont och nu har jag feber. I natt hade jag så fruktansvärt ont i halsen att det vatten jag gick upp för att dricka nästan kom ur näsan. Det kan båda halsfluss... Nu har jag bara en dag till att vila upp mig på för på fredag är det mammas begravning.


Det är tungt

2012-02-11 @ 17:20:56

Igår var jag till mammas lägenhet för att börja rensa och direkt när jag kom innanför dörren började jag att gråta. Det blev ett sånt otroligt tryck i bröstet som inte går att beskriva. Sist jag var där låg hon i sängen och fick mat och dagen efter åkte hon in med ambulans till akuten. Två veckor efter är hon borta. Jag kan fortfarande inte fatta det! När jag plockade ihop hennes kläder fanns hon någonstans där, alla kläder jag sett henne i gjorde att jag såg henne vid olika platser och tillfällen. Hon hade till och med sparat brudnäbbsklänningen jag hade då min bror gifte sig och då var jag 12 år. I bokhyllan fanns det både småkort och brev från både mig och Malin som hon hade sparat och då föll jag i gråt igen. På fredag är det begravning och då kommer verkligheten. Det gör ont och jag har nog fortfarande inte fattat att hon är borta. Jag vill ringa henne och säga så mycket!!!


Hemmadag

2012-02-08 @ 12:00:47
Sömnen är fortfarande dålig och jag vaknar ett par gånger med både oro och ångest. Helst av allt skulle jag bara vilja sova bort hela dagar för att få tiden att gå, men det kan bara ge mer ångest så jag sitter och skriver en del. Ända sen jag var barn har jag skrivit mycket då jag tycker det är så skönt att få ur sig allt som tynger mig. Jag har under en tid mått otroligt bra, men efter allt det här med min mamma och hennes bortgång hände något igen och det känns bara så jobbigt. Hur länge det kommer att hålla i sig vet jag inte, men jag hoppas att jag snart får vakna och må bra.

Ångestdag

2012-02-05 @ 18:58:22
Hua, vilken tung ångest jag har haft hela dagen! Det har gjort ont i hela bröstet och hjärtat slår så hårt att skulle vilja kräkas. Jag har inte gjort någonting vettigt alls på hela dagen, bara ätit och sovit. Har tänkt så mycket på den dagen mamma var här sist och gratulerade Lucas och hur glad hon var, men nu är hon borta och jag kan inte förstå det.

Mamman som inte vill finnas

2012-02-03 @ 20:45:13
Redan när jag var pytteliten valde min mamma att inte behålla mig. Hon var psykiskt sjuk och hade inga som helst känslor för mig och det har jag accepterat under hela mitt liv. Vilken typ av människa jag hade blivit om jag växt upp med henne tror jag ingen av min omgivning hade velat kunnat eller uttalat sig om, men jag kan säkert säga att jag inte varit den är idag utan vare sig min mamma, Gerd eller min nära o kära. Alla mina vänner är helt underbara och har alltid funnits i ur o skur. Jag har svårt att ta till mig omtankar när det gäller vissa människor, men de vänner jag har ger mig en sån styrka på alla sätt o vis.

I två dagar har jag försökt få kontakt med min riktiga mamma men hon vill inte svara. Hon är psykiskt sjuk och jag är glad att jag inte växt upp hos henne, men nu vill jag tala om att den mamma jag haft under alla år är borta. Det spelar ingen roll, ingen kommer att kunna ta min mammas plats!!! Hon har givit mig det hon kunde ge och jag kan inte se att jag skulle få det bättre hos någon annan. Varför vill jag då få kontakt med min bio mamma?! Är det livets mening eller?! 


Till er vänner,

Tack för att ni finns!! Jag har fått blommor av fam Hillgren, vykort och mejl från massor av vänner. Det betyder så mycket och jag vet att jag har er. TACK!

Kan inte förstå

2012-02-02 @ 17:42:31
Nu har det gått tre dagar sedan mamma somnade in och jag kan fortfarande inte förstå att hon inte längre finns. Jag vaknar på nätterna och hör hennes tunga andetag hon tog på slutet, jag ser hennes tomma blick hon fick ca 15 minuter innan hon tog det sista andetaget. Det snurrar hela tiden tankar på vad jag hade velat sagt, men som jag inte visste då om jag skulle våga berätta. Känslorna är starka och tunga och just när det gäller min uppväxt känns det speciellt. Jag har ingen pappa, han försvann från mig år 2000 och har sedan dess inte brytt sig om vare sig mig eller mina barn. Tack och lov har jag min älskade Sofie, som har blivit som en syster till mig sedan hennes mamma gick bort. Utan henne hade jag inte varit nånting just nu. Hon tillhör mig och skulle det hända henne något vet jag inte vad jag skulle göra. Jag är verkligen livrädd att bli själv!

Vila nu i frid, älskade mamma

2012-02-01 @ 18:20:21
De här två sista veckorna har varit bland de jobbigaste jag varit med om!
Du kom upp till Onkologen två veckor innan du somnade in, precis på dagen.
Allt har gått med en sån enorm fart och för varje dag jag kom upp till dig hade det blivit en försämring. Du skrattade tillsammans med mig och Malin för bara några dagar sedan. Det enda vi kunde lägga märke till just då var din hörsel. Den hade blivit otroligt dålig den senaste tiden och vi hade lärt oss att prata högre. Du sa till Malin att hon var så fin och att vi skulle vara rädda om varandra. Du kunde inte gå ur sängen, men jag kunde aldrig föreställa mig att allt skulle gå så fort. Tumörerna tryckte på och du började få ont, så de satte om morfin. Då kände jag att det började... På min födelsedag kände jag en otrolig oro att du skulle somna in. Jag ville givetvis att du skulle få bestämma när du skulle säga farväl, men min egoistiska mardröm var att det skulle bli på min födelsedag. På min födelsedag tittade du upp med ena ögat, du kunde inte säga något men jag vet att du såg mig. I och med att ingen av oss visste hur stark du var så trodde vi för varje minut att du skulle somna in men älskade mamma, du var en stark människa och ville kämpa in i det sista. Vi fanns hela tiden vid din sida och det vet jag att du kände! Måndagen den 30 januari 22.15 tog du det sista andetaget och det var det jobbigaste jag upplevt i hela mitt liv! När dina ögon började öppnas frågade jag dig om du ville kika på mig så jag började prata med dig, men det var det sista du gjorde. Din andning blev allt lättare och jag kände att det snart är över, men jag ville inte tro på det. Du fortsatte att kämpa och både jag och Sofie sa till dig att du inte behöver det längre. Jag sa till dig att vi är här och att allt kommer att bli bra, så sov du. Inte långt efter intog du dina sista minuter. Det högg till i dig och sen tog du bara tre andetag till. Jag skrek nej, samtidigt ville jag dig allt gott och att du nu skulle få komma upp till Lena (min syster).

Jag är så tacksam för allt du givit mig och Du kommer alltid att finnas i mina tankar!
Älskar dig!


RSS 2.0