Säljes

2010-10-31 @ 18:54:22

En underbar brudnäbbsklänning i rosa och vitt säljes till ett bra pris till den som vill lägga en slant för den. Den har en tillhörande rosa sjal och är i ca stl 146-152
Priset: 150:- (inkl frakt)

Ny blogg

2010-10-31 @ 18:02:42
Hej!

Jag har skapat en blogg till, välkommen dit!

http://nygammalt.bloggo.nu

Lördag morgon

2010-10-30 @ 07:55:30
Vaknade utvilad redan 07 så det var bara till att gå upp och brygga kaffe. Igår hade vi en lugn hemmakväll. Vi åt tacos till middag och det är alltid lika gott! Lite senare kom mina svärföräldrar över och jag är så glad att jag har dom!!! De bryr sig alltid om hur jag mår och jag vet att de finns där varje gång jag behöver dom. Jag var frisör för en kväll igen på pappa svärfar. Idag ska vi ner på stan och köpa skor till min älskling och sen ska vi till ett par fd grannar som lämnat oss. Det ska bli så roligt! Min lilla Lucas och deras grabb har varit klistrade mot varann hela tiden, så de kommer att bli överlyckliga av att få träffas igen.

Lite outletfynd

2010-10-28 @ 20:18:23

Skinnjacka 999:- (1499-)
(Vill ha!)


Skinnjacka 700:- (1399-)


Skepparkavaj 499-


Espritjacka 400- (799-)

De finns på Catalog

Dagens

2010-10-27 @ 20:27:26
Natten till idag var helt ok, jag sov hela natten och vaknade utan ångest. Däremot kände jag mig helt yr i huvudet hela dagen då jag själv bestämt mig för att sluta med min medicn Abilify sen nån dag tillbaka. Jag vill inte vara nån jäkla tablettknaprare längre och måste testa mig fram till den jag vill och kan vara. Att äta en massa mediciner gör att man inte vet vem man till slut är och det är ingenting jag vill leva med resten av livet. Då är jag hellre den jag alltd varit och lär mig hantera det på rätt sätt eller i den mån jag kan istället. Jag går på terapi och får en del verktyg jag kan avända så jag tar hellre till de än att ta mediciner som ska göra mig till någon man tror är bäst för mig. Idag är det lillördag och då tar jag mig alltid ett eller två glas vin, det tycker jag är mysigt. Enligt statistiken så är jag alkis för längesen, men jag lever bara en gång och vill unna mig det goda här i livet och ser inte att jag är sämre än någon annan bara för det. Vi alla har våra laster och det är vi själva som rår över de. Ikväll blir det en tidig sådan då jag känner att jag har en del sömn att ta igen. Nu sägs det att det inte går, men för att komma i balans är sömnen AO. Idag har jag inget annat roligt att skriva om eller lägga ut så jag säger natti natti här.


Blått

2010-10-26 @ 21:24:43
I vinter skall det vara mycket blått och av någon underlig anledning har jag fastnat för blåa gardiner. Jag med mina gardiner och kuddar... Men den här färgen tror jag bli fin i vårat v-rum.
Det är gardinen till vänster, men färgen till höger.



Jotex

En totalt likgiltig dag

2010-10-26 @ 21:19:34
I natt har jag varit vaken sedan 02 och är fortfarande inte trött! Jag hade ångest hela tiden och bara låg och vände på mig, men vid 04:45 gav jag upp och bryggde istället kaffe och skrev matlista inför kvällen. Dagen blev kaotisk och allt bara snurrade i skallen. Utan sömn blir man deppig så för mig blev det dubbel effekt i och med att jag redan är det. Jag har döpt min fiende till Jhahssan (Jag Har Allt Helvete Som Stoppar Allt Nu). Han flyttade in för en vecka sen och jag hoppas han flyttar ut snart!

Love & Dream

2010-10-26 @ 21:07:17

Den här serien är så himla fin, Både söt och vacker!
Love & Dream från Jotex



Jag är så stolt!

2010-10-24 @ 21:02:56
Förra helgen var min syster på besök. Vi växte upp i olika fosterhem, vilket har sårat oss på många sätt.De senaste åren har vi träffats och pratat mer och mer och det känns så himla roligt. Det kommer alltid att vara en viss skillnad mot om vi hade växt upp tillsammans för det blir inte alls riktigt lika när man levt två helt olika liv. Hur som helst så är jag stolt över att vi åtminstone är lika och det är värt hur mycket som helst för mig!



Min festblåsa

2010-10-24 @ 20:55:50

Jag lovade att lägga in bild på min festblåsa! Den hade jag i fredags på min firmafest!

Min son ville också vara med...


Klänningen är från Gina för bara 150:-


Många skor

2010-10-24 @ 16:52:05
Nu börjar det bli trångt med alla dessa skor inför vintern så det är dags för ett lite större skoställ. Är det någon som har det här? Jag har klädhängaren och tänkte att det vore fint med skoställ i samma serie.
130cm långt

De finns på Jotex








Söndag dag

2010-10-24 @ 13:42:32

Snacka om velig

2010-10-24 @ 12:27:33
Nu har jag precis färgat håret mörkt och dessutom sparat håret en längre tid, men den här frisyren bara älskar jag! Det är nästan så att jag skulle kunna göra det idag, men nu ska jag verkligen försöka stå ut ett tag till!

Gamla goda tider

2010-10-24 @ 12:19:58





Söndag morgon

2010-10-24 @ 09:13:14

Jag har väl aldrig somnat klockan 21 en lördag kväll tidigare, men det fanns ingen som helst energi.
Det är fullt hus i stugan, Malin har två kompisar som sovit över och det är så himla roligt! Är det något man är orolig för som förälder är det väl att ens barn inte har några kompisar.Igår var hon var så arg och ledsen för att hon inte hade nåt att göra. Då blir hon som helt frustrerad och bara gråter, men så helt plötsligt ringde en kompis och kom hit och då blev det en helt annan tjej igen. När jag hade somnat ringde en annan klasskompis (kille) som också ville komma, så när jag  vaknade var det fullt hus. Jag har försökt sova en stund till men när hjärtat slåt så hårt kan jag vare sig slappna av eller sova. Mitt ansikte är alldeles uppsvällt och jag vet inte varför. Nu äter jag tre olika sorters mediciner och skulle mer än gärna vilja sluta med alla utom en, men nu är tanken att jag ska komma ur min bipolära och då måste mediciner var inblandade. Det som är mest läskigt är att jag inte känner igen mig själv längre. Allt känns så annorlunda och jag känner mig bara mer och mer osäker och det är inte jag! Min älskling sa att jag är mer deppig nu för tiden och det har jag själv känt så jag är hellre plockig än deppig bara man kan lära sig att hantera det. Nu när man vet om att det är en sjukdom kan man jobba med det på egen hand på ett helt annat sätt. Jag har verkligen förståelse för de människor som ger upp! När livet har en sån obalans och allt bara svävar orkar man inte längre. Det är tragiskt att man kan ge upp sitt liv för det, men kan till en viss del ändå förstå. Igår var jag och barnen själva hela dagen då gubben var och bytte koppling på bilen och då hann jag byta gardiner i tre rum. När jag blir rastlös och inte kan åka nånstans blir det att jag börjar plocka hemma och då bara rinner timmarna iväg. Jag har inte lagt ut någon bild på min fina festblåsa jag hade på festen så det ska jag göra!


Känner mig så rastlös

2010-10-23 @ 11:02:20
Så här dagen efter en firmafest, lite ont i skallen och så... Var på firmafest på Sven Dufva igår och det var trevligt. Ska nog ta mig en promenad så jag kvicknar till, men skulle vilja åka nånstans och det går inte då vi inte har någon bil.Gubben e å  byter koppling så sen har vi bil! Det e lite skönt att bara vara hemma iofs, men lite rastlös blir jag dock. Jag skulle kunna tänka mig att färga håret igen, lite mer med rött. Men  det är inte så längesen jag gjorde det så jag bör egentligen vänta med det så jag inte tappar håret. Det är ju tur att barnen roar sig själva så jag kan sitta en stund för mig själv! Är inte riktigt på banan psykiskt, men jag jobbar på det. Det är så svårt att känna när det är på väg, helt plötsligt är jag bara där och då är det för sent. Mediciner hit å dit gör mig galen!

Min nya parfym

2010-10-20 @ 20:31:43
I dag blev det en ny parfym!
Måste prova en ny efter att ha kört samma ett tag...

Boss Orange, EdT 30ml


Boss Orange, EdT 30ml
Beskrivning - Inspirerad av den feminina och äventyrslysta kvinnan innehåller denna doft uppfriskande toner av äpple, jasmin, plommon, persika, kanel och sandelträd.
Pris:
269:-
Rek. pris: 465:-
Du sparar: 42%
Parfym.se så klart!


Har inte varit mig själv

2010-10-19 @ 19:46:14

Det har nu gått några dagar sedan jag skrev och det beror på att jag inte mått så bra och inte alls varit mig själv. Jag vet inte vad det beror på, men jag har inte haft någon som helst inspiration till nånting och bara velat sova. Det som varit roligt är att min syster kom till mig i lördags och stannade kvar till söndag, så då hade vi verkligen tid för varann. Det är inte lätt att få den där naturliga syskonrelationen när vi inte växt upp tillsammans, men vi jobbar på att komma varann närmre för varje gång. När hon kom i lördags tog vi en shoppingtur lite här och där och som vanligt gjorde jag av med pengar på saker till hemmet. Men det är ju så kul att pynta med ljus och sånt så jag blir som eld och lågor när jag får hålla på med sånt. För övrigt känner jag mig svag, liten, ful och blyg. Det är en liten svacka på gång tror jag och trots att jag i dag ska försöka bromsa dessa är det inte så lätt att göra det i verkligheten. Det rullar liksom bara på och helt plötsligt är man där. Jag försökte verkligen att rycka upp mig och lyckades få styrkan till att få med mig syrran ut på kvällen. Vi gick på ett ställe som heter Fame, men det var ingenting för oss i och med att vi inte kunde prata av den höga musiken. Vi gick istället till Plock och där kunde vi prata med varann, som vi hade tänkt oss kunna göra. Vid ett tillfälle kände jag mig oerhört stolt, det satt ett gäng gubbar vid bordet bredvid och frågade om vi var syskon! Om ni visste vilken härlig känsla det var!!! Jag har aldrig haft ett syskon att gå bredvid, handla med, leka med, kramas med eller bråka med och nu fick jag göra mycket av det jag alltid saknat. Det här skulle jag kunna skriva en hel bok om och funderat på många gånger, men kommer bara till en början varje gång. Men nån gång SKA jag göra det och då kan jag hoppas på att jag blir rik:). Nu har vi en dator och en bil som inte fungerar som de ska så det blir en rolig utgift. Gubben sitter just nu och beställer en ny dator och i helgen ska han fixa bilen. Snacka om att man blir handikappad utan bil när man är van vid att alltid ha den annars. Nu har lillpojken somnat och jag ska snart krypa isäng. Jag skulle kunna sova hur mycket som helst just nu och det har jag lärt mig hör ihop med att jag inte mår riktigt bra. Hoppas på bättre dag för varje morgon jag vaknar, men jag hittar inte riktigt varför jag känner mig så här och då är det inte lätt att åtgärda det. Nu ska jag ta natti!


Rastlös

2010-10-15 @ 19:05:29
Då är det fredag och så fort vi hade ätit blev jag rastlös. Jag vill alltid göra nåt så direkt efter maten bytte jag gardiner i sovrummet och vardagsrummet. Nu sitter jag här och vet inte vad jag vill göra. Mina grabbar sitter och spelar tv spel och det hatar jag.Snart är de på väg till affären för att köpa lite snacks, men för mig kryper det i kroppen och jag skulle lätt kunna tänka mig att dansa av mig lite ikväll. Nu kommer min syster hit i morgon och i och med att vi ses så sällan tänkte jag försöka få med henne ner på stan på nån pub eller nåt. Så vem vet, det kanske är bäst att gå och lägga sig tidigt ikväll. Jag har ju börjat med Popavan och den påstår min läkare att jag ska sova bra av, men jag känner ingen skillnad mer än att jag blir lite dåsig i skallen och enligt fass så är det bara en rogivande medicin och ingen sömntablett. Jag är så trött på dessa mediciner och skulle kunna slänga skiten åt skogen! Nu kryper det ändå ut i fingerspetsarna på mig och vet inte vad jag ska till mig. Det som skulle kunna få mig att bli lugn just nu är nog ett bad, men jag har ingen lust med det. Jag får hålla mig vid datorn och skriva istället...

Dagens fynd

2010-10-15 @ 18:52:54

På vägen hem idag stannade jag vid våran second hand butik och hittade en skinnjacka och en blus. Jag har länge letat efter en skinjacka av modell äldre och nu hittade jag en som satt som en smäck! Blusen är helt ny och från Cubus. Jackan är en Roco Baroco och har fått för mig att det ska vara en fint märke, men jag vet inte.

Så här ser de ut i vilket fall.


Skinnjacka - 190:-
Blus - 35:-


Lite rabattkoder

2010-10-12 @ 22:15:08
Här lägger jag in lite rabattkoder för den som vill spara några kronor.


Ellos 50% rabatt på en den dyraste varan Kod 4156


HM
25% Kod 8909


Halens 100 kr rabatt vid köp över 400 kr Kod 2305


Jotex
50% på valfri vara kod 102331

Inte helt fel!

I sängen

2010-10-12 @ 21:43:16
Sitter jag just nu med pyjamasen på. Har pratat bort ett par timmar i telefonen och känner mig helt slut i halsen. Inte för att jag pratat för mycket för det är jag är van vid. Däremot har jag en sån hosta på kvällarna och den gör mig hes.  Ja, vad ska jag mer säga om kvällen? Har faktiskt inte gjort ngt vettigt alls och det skäms jag inte för heller. Vissa kvällar har jag sagt till mig själv att man bara ska kunna slappa och njuta och det har jag verkligen gjort. I morgon ska jag o syrran ner på stan och dricka lite vin. Det finns ett ställe som har öl och vin och en del maträtter för 25 :- så det tänkte vi prova. Jag kan inte minnas när jag var ner på stan en onsdag, förutom om det varit ngt med jobbet! För ett antal år sedan kunde jag åka ner varje vecka, men nu är familjeförhållandet annorlunda och man orkar inte lika mycket. Så i morgon ska jag njuta av lite tjejsnack o vin!



Natti


GI kokosbollar, nåt för mig

2010-10-12 @ 19:43:15

GI-bollar

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Tillagningstid 50 minuter


Antal portioner: 30
1 portion = 79 kcal

Ingredienser
100 gram smör 80 % fett
4 msk kakao
1 dl hackade blandade nötter
25 gram eller 0,5 dl kokos
0.5 dl solrosfrön
30 gram eller 0,5 dl russin
60 gram eller 1,5 dl fiberhavregryn
1 msk honung
1 msk kallt kaffe
75 gram eller 2 dl kokos, till dekoration

Instruktioner
1. Vispa smöret mjukt med en elvisp.
2. Blanda i alla ingredienser och forma smeten till bollar.
3. Rulla bollarna i kokos.
4. Låt stå svalt i ca 30 minuter innan du serverar bollarna.

Receptet finns på aftonbladets hemsida


Att tänka på vid barn med en trots

2010-10-12 @ 19:29:24

Man tror alltid man är ensam...

Ett jättebra inlägg, läs.

Extra krävande barn

En del barn är alldeles ovanligt trotsiga, envisa, krävande och utmanande. De barnen är inte sällan tidigt utvecklade och är starka, fantasifulla och begåvade. De utmanar ständigt sina föräldrar (men brukar vara lätta att ha att göra med på dagis). Därför är det svårt och slitsamt att vara föräldrar till dem. Periodvis kan de skapa kaos och förtvivlan i familjen och de kräver ett extra starkt motstånd.

Föräldrar till extra krävande barn kan få tankar om att barnet kan vara ett så kallat bokstavsbarn. Men barn som är jobbiga hemma och snälla borta har inte någon störning. 

Att tänka på

  • Ett trotsigt barn behöver motstånd. Det är inte fel att våga sätta stopp, bli arg och hindra barnet. Det är tvärtom viktigt, genom att ge motstånd hjälper vi barnet framåt i utvecklingen. Därmed inte sagt att vi måste ta alla konflikter - det kan bli outhärdligt många. Ibland måste vi  "välja våra krig".
  • Mitt i en intensiv trotsperiod känns det som att den aldrig kommer att ta slut. Men den tar slut och ofta följs trotsperioden av en ovanligt lugn period.
  • Det är svårt att vara lugn och konsekvent när det stormar som värst. Det är naturligt att man som förälder växlar mellan att hota, skrika, straffa, övertala, gråta och muta. Det mår barnet inte dåligt av.
  • Barn är olika. En del gråter istället för att skrika då de trotsar. Därför kan vi inte alltid behandla syskon på samma sätt.
  • Det kan vara lugnande och tröstande att prata med andra föräldrar med barn i samma ålder. Många tror att de är ensamma om att ha ett "omöjligt" barn och känner sig misslyckade.

Den är töntig

2010-10-12 @ 19:21:58
.....säger min son... Tänk att en 6 åring kan vara så bestämd över vilka kläder han sätter på sig! Det hade jag aldrig kunnat tro för ett par år sen då han lurvade omkring hur som helst. Men idag kan jag inte ta fram de kläder jag tycker han ska ha för då går han raka vägen in till byrån och byter. Igår när vi skulle gå till skolan tog jag fram hans vinterjacka och den är grön, vilket han älskar, men den är töntig säger han. När jag hade låst dörren skulle han inte ha den utan en annan. Det är bara det att den där "annan" är en vårjacka och är lite för kall nu. Jag var precis lika bestämt som han och fortsatte att gå mot skolan. Han huttrade och mumlade om att han ville gå hem och hämta den där andra jackan, men jag fortsatte att gå. Till slut började jag nästan att skratta åt hans envishet för jag trodde aldrig att han skulle tillåta sig att frysa på grund av att jackan var grön. När vi nästan var framme stannade han och sa att han ville sätta på sig den och då vann jag!!! Snacka om att de små kan suga musten ur en vuxen!


Idag har jag varit in i alla affärer jag kan tänka mig som kan ha en blå jacka, men jag hittade ingen i hans storlek! Så jag kom hem utan jacka. Har suttit och tittat på nätet också men det är i stort sett samma sak där. Han vill inte ha någon jacka med mönster och det är det ju på nästan alla barnjackor, så det blir inte lätt. Vi får väl se om det finns en chans att han ändrar sig och tar på sig den gröna jackan i morgon.

Måndag

2010-10-11 @ 16:31:56
Då har jag gjort dagens så nu återstår bara kvällens. På jobbet gick det bra, var lite trött bara... Innan vi ska äta och ta kväll måste jag åka och lämna tillbaka mobilen jag köpte till Malin. Sen ska jag till banken på ett ärende som jag hoppas går fort. I helgen blev det inte mycket och idag ska jag köpa mig en flaska Gato Negro som jag ska ta mig ett glas av. Skitdetsamma om det är måndag....

Man ska vara glad åt det lilla...

2010-10-10 @ 19:31:27
Det är jag när det gäller mycket!

Nu är hyllan uppe

2010-10-10 @ 19:19:34


Nu har min man satt upp hyllorna som beställde för ett tag sen. Visst blev det fint med de små söta lamporna på? Hyllan under ska våra mobiler ligga som är våra väckarklockor.




Hylla - Jotex
Lampa - Jotex


Kan någon begripa varför denna lilla hylla är dyrare än den jag köpte? Ibland fattar man ingenting!

Då är det slut på kalaset

2010-10-10 @ 16:50:31

Det är jättekul att ha folk hemma på kalas, men jag måste faktiskt säga att det är lite jobbigt oxå. Särskilt när alla kommer på en gång. Men nu har alla varit här och det blev som vanligt en massa kaffebröd över som kommer att ligga i skåpet tills man kastar det. Malin fick ihop över tusen kronor så hon blev supernöjd. Däremot har jag köpt en mobil som hon inte vill ha och som jag måste försöka lämna tillbaka. Jag vet inte om öppet köp gäller mobil, men förpackningen är oöppnad så jag hoppas det inte ska vara några problem.

Nu väntar jag på att mina hylllor i sovrummet ska komma upp... gubben måste hämta borrmaskinen bara. Ni ska få se sen hur det ser ut.


Hemklickat från HM

2010-10-10 @ 11:41:26
Jag tycker det är så fint med koftor av olika slag och dessa har de rea på nu så jag beställde båda.


Dagens outfit

2010-10-10 @ 11:29:01









Idag har jag ett par byxor från Cubus på mig och en tröja från HM. Cardigan har jag fått av min dotter för hon hade ledsnat på den. Perfekt att dra på sig över en kortärmad när man fryser som jag alltid gör.
Såg att min son lyckats kladda ner spegeln, men det bjuder jag på.

Söndag

2010-10-10 @ 11:10:12
I morse vaknade jag redan vid 07 och det bara kröp i hela kroppen. Hade ju fått en sömn på mer än tio timmar så det var inte så konstigt. I går blev det en tidig kväll och det var längesen jag lade mig före 22:30 en lördag måste jag säga. Men upp gick jag i vilket fall och kom på att min man fyller år... Så det blev kaffe på sängen och det var jättemysigt. Presenten får han vänta med då jag inte hunnit med att köpa den. Vi har ingen bil (köre sönder kopplingen när vi skulle köra in vagnen för vintern). Man e mer beroende av bilen än man tror en sån här gång. Jag har varit på väg till affären flera gånger innan jag kommer på att det inte går att köra bilen. Vid 13 tiden kommer det lite gäster för att fira både gubben och Malin och sen blir det en slappardag med eventuellt en promenad lite senare.

Pyjamas på

2010-10-09 @ 21:06:52

Sitter i sängen med pyjamasen på och har en hosta som gör mig galen. Har tagit hostmedicin ett par ggr idag men det hjälper inte. Gubben tittar på hockey och jag har satt mig i sängen för att skriva mig till sömns. En väldigt annorlunda lördag måste jag säga... har väl aldrig varit med om att jag satt på mig pyjamas före 23 en lördag nån gång. Men nån gång ska väl vara det första och det blev idag. Jag som varit så rastlös hela dagen och trott att det skulle bli full fart här hemma, men jag har inte ens plockat med nåt idag och det måste jag ge mig själv beröm för. Har hoppats på en vändning i min mano period som förhoppningsvis är här nu. Det tar en sån energi och det finns liksom ingenting annat än att städa och plocka som gäller då. Så är det nån som vill få rensat är det bara säga till.


Mörkt hår

2010-10-09 @ 17:41:51
Nu när jag har färgat håret mörkt känns det så annorlunda. Men jag trivs med det och ska nog behålla det under hela vintern.





Moussaka

2010-10-09 @ 17:37:02
Ikväll blir det Moussaka till middag. Det blir av den enklare modellen.... påsvarianten... Men jag har mixat med mina egna kryddor och tillsatt lite chilisås, så det ska bli intressant å se hur det smakar. Det är 10 minuter kvar och det luktar oerhört gott i hela köket.



Ny

2010-10-09 @ 17:31:55
OLW har kommit med en ny chipssort och de är så goda! Ugnsbakade och dessutom bara på 7,5% fett, passar mig alldeles utmärkt.



Outfit i jeansfärg

2010-10-09 @ 17:29:01
Jag har verkligen fastnat för jeans och jeansfärger. Den här tröjan hittade jag på barnavdelningen på KappAhl och som jag gillar starkt. Den har precis den passform jag vill ha när jag har jeanstights.




Shoppat

2010-10-09 @ 17:14:04

Idag var jag och Malin och klippte oss och sen var vi lite här och lite där på det. Naturligtvis hittade jag en jacka som jag vill ha på HM, men som vanligt inte fanns i min stl... Tur att postorder finns! Hoppade in på New Yourker och hittade ett par skärp för 15:-/st. Jag blir så glad när jag hittar såna fynd!!!
Det slutade inte bara med en jacka på HM...


På HM postorder blev det dessa plagg idag.


199:-

299:-


Award

2010-10-08 @ 13:49:17

Med denna ’Award’ uppmanas jag att berätta om tre saker som ligger mig varmt om hjärtat. Skicka ’Awarden’ vidare till fem andra bloggare.


1. Min familj är det viktigaste för mig, fast jag har ändå ett stort behov av att få göra saker på egen hand också. Sen att få bli frisk.


2. Att shoppa! Mina stora intressen är kläder och heminredning och jag älskar att färgsätta hemmet med fina gardiner, dukar och ljus. Även de kläder jag köper anpassar jag efter hur jag mår, så ibland är det färgglatt och ibland gråsvart.


3. Att inte behöva ta hjälp av ngn annan ställer jag som ett stort krav på mig själv.


Åsa En fd väninna som stått mig väldigt nära och hon har mycket att berätta samt är en glad och underbar människa med många järn i elden.

Sofie En arbetskollega som skrattar åt det mesta och njuter av livet. Lever med sina två katter och sambo i Björklinge. 

 
Kattis En tjej som går igenom ett helvete just nu och som jag tänker på varje dag.


Sofsan En rolig familjeblogg!


Lena En jättemysig tjej som kämpar och kämpar!




Nu är mörkret här

2010-10-07 @ 07:05:30

Godmorgon,

Sitter nu här klart för att gå till jobbet. När jag tittar ut känner jag att det skulle vara mycket mysigare att krypa ner i sängen igen. Lite läcker färg på himlen faktiskt, i allafall här i Uppsala. Nu är mörkret här och vi alla börjar gå i ide för vintern. Det är nu värmeljusen börjar ta slut lite överallt, alla tänder ljus för att få den där lilla mysiga känslan i både mörkret och kylan. Veckorna går så otroligt fort och ändå gör jag inte så mycket egentligen. I morgon fyller min stora tjej 12 år och jag hoppas hon kommer att bli glad för sin present (som jag inte kan avslöja här). Tyvärr ska hon till sin pappa i morgon så jag får inte fira henne på kvällen, men vi tar det på söndag istället för då fyller min gubbe år och då slår vi ihop det.

Nu är jag hungrig igen fast jag precis har ätit frukost. Men vissa dagar verkar det som om det går rätt igenom. Nu har jag sovit väldigt dåligt på sista tiden och bara det kan göra att det går åt mer energi på dagarna. Jag har fått insomningstabletter, men jag vill inte äta så mycket mediciner och försöker att undvika att ta dessa. Är det att det fortsätter så är det ett måste för man klarar inte av det vardagliga livet utan sömn. Nu måste jag försöka få på min son kläder. Han sitter spritt språngande på sitt golv och leker med militärgubbar...

Have a nice day!


Nu är det vinrött som gäller

2010-10-03 @ 21:38:52

Jag har fått för mig att jag ska ha vinrött i hallen och det som är så roligt är att det finns så mycket i den färgen. Till att börja med att köpte jag mig en stor rund matta i vinrött på Rusta för 399kr som jag lade vid dörren. Sen satte jag i vinröda ljus i mina väggljusstakar och ett par vinröda blommor på ett par hyllor och det blev SÅ fint i hop med brunt. Man kan inte tro det, men det är det! Det enda jag saknar nu är en vinröd duk och den ska vara rund. Får se mig runt om det kan finnas nånstans. Nu är det natti dags för min kropp säger nu att jag ska lägga allt annat än sova åt sidan.


En dag och natt med pyssel och flytt

2010-10-03 @ 21:17:13
Vi hjälpte grannen med tapetsering och det är så mysigt att umgås på det sättet även om det kan finnas roligare sätt att umgås på. Till kvällen åkte vi alla ner och åt på Dragon och det var så otroligt gott. Det är så kul att se Lucas äta som en häst! När vi kom hem följde grannen med oss hem på ett glas vin och vid 23 tiden var det natti dags, men då satte jag igång ordentligt. Jag hade bestämt mig för att få bort byrån i badrummet och gav mig inte förrän jag var klar. Det blev byte av kläder från det ena stället till det andra och byrån åkte in i Lucas rum igen (där den stod från början). Min trötthet blev till överskott istället och jag kunde inte lägga mig. Men när klockan va 01 kände jag att ögonen ramlade ihop. Då var jag så uppvarvad och hade svårt att somna och jag låg och funderade över hur jag skulle fortsätta morgondagen. Vid 7 vaknade jag och fort upp som en raket och började omedelbart med att flytta i ordning det jag inte hann med. Jag var i alla rum och bökade och rätt som det var stod jag i Lucas rum och möblerade om. Min gubbe blev irriterad på mig och sa att jag måste sluta, men då blev jag bara irriterad. Har jag börjat måste jag slutföra det oxå. Lucas röda lilla lackbord åkte ut, som jag trodde han ville sitta och rita vid. Nu är jag nöjd för det blev en stor och fin yta för honom att leka på. Sen var det tvättstugan nästa. Då ringde grannen och ville ha lite hjälp med att sätta upp beslag till gardinstängerna och det fixade jag alldeles själv. På det blev jag elektriker för en dag också. Jag var så stolt över mig själv! Hon hade köpt en ny lampa där det inte fanns någon kontakt (som är typiskt Ikea) så jag tog den som satt i gamla lampan och kopplade i hop den blåa med den blåa och den bruna med den bruna och vips så fungerade den. En sån gång blir man ganska stolt över sig själv! Det var lite läskigt för kontakten i taket hängde på trekvart så vi fick slå av strömmen. Men fixade det gjorde jag trots att jag haft en låg dag hela dagen. Hoppas på en bättre dag i morgon.

En egen variant av Thai curry

2010-10-03 @ 20:54:41

Till middag idag hade jag tänkt mig thai curry, fast en lite mer egen variant. Den blev helt underbart god och måste bara testas! Du ser bara till att ha kycklingfilé, frysta grönsaker, lök och en burk Icas thai curry hemma.

- 3-4 kycklingfiléer
- 2 gula lökar
- curry
- frysta grönsaker
- lite socker
- ev lite flytande kycklingbuljong

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och skiva löken.
Bryn lök i hop med ca 1msk curry. Tillsätt kycklingbitarna och salta och peppra.
Häll på Icas Thai curry och rör om. Låt puttra medans du kokar ris el pasta
(jag har pasta). När det återstår ca 5 minuter kvar av koktiden på riset el pastan lägger du i lite frysta grönsaker (broccoli, blomkå och morötter). Strö ev över lite socker för att få fram alla kryddor.


RSS 2.0