Rejält skärpt straff?

2009-03-23 @ 13:29:51

En 36-årig man som dömts för att ha misshandlat sin två veckor gamla baby fick i dag sitt straff rejält skärpt av Svea hovrätt. Mannen döms till fyra års fängelse, mot bara ett år i tingsrätten.



En 36-årig man som dömts för att han misshandlat sin två veckor gamla baby fick i dag sitt straff rejält skärpt av Svea hovrätt. Mannen döms till fyra års fängelse för att vid två tillfällen hösten 2007 ha misshandlat sin lilla dotter.

Tingsrätten hade endast funnit honom skyldig till misshandel vid ett tillfälle och dömt honom till ett års fängelse.

Även barnets mamma hade åtalats misstänkt för att ha utsatt barnet för yttre våld mot huvudet men såväl tingsrätt som hovrätt friade henne.

Flickan föddes den 2 oktober 2007 och 16 dagar senare kom föräldrarna in med henne till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Hennes högra överarm var bruten och flera äldre skador som upptäcktes väckte läkarnas misstankar om att flickan blivit brutalt misshandlad.

Föräldrarna greps samma dag. De förklarade först huvudskadorna med att hennes förlossning var våldsam. När uppgifter om motsatsen kom fram skyllde pappan och mamman på flickans 20 månader gamla storebror.

Först vid rättegången i tingsrätten berättade pappan att han råkat sätta sig på flickan och orsakat hennes skador på ena armen ofrivilligt.

Eftersom domstolen inte såg det bevisat att mannen även orsakat flickans skador i huvudet fälldes han endast för den lindrigare misshandeln.

Svea hovrätt konstaterar att flickan hade tecken på skador på huvudet innan pappan påstår sig ha fallit över henne och anser att dessa inte kan ha orsakats på annat sätt än genom våld från en annan person.

Vid bedömningen av vem som utsatt flickan för det kraftiga våldet mot huvudet finner hovrätten att ingen annan än pappan kan vara gärningsmannen.

Vid misshandeln tillfogades flickan livshotande skador och domstolen framhåller att brottet har ett högt straffvärde. Enligt hovrätten har pappan utnyttjat dotterns skyddslösa ställning och menar att något annat straff än fyra års fängelse inte kan bli aktuellt.


Kommentarer
Postat av: Pitetjej [FOTOBLOGG]

Hej och tack för kommentaren i min blogg :D

Ja, Photoshop är lite knepigt. Gäller att öva, öva, öva :)



Angående popupfönstret med info om mig, så är det lite knepigt att förklara. Men Designadinblogg.se har gjort ett jättebra inlägg som visar precis hur man gör.

Länk till det inlägget:

http://www.designadinblogg.se/2008/september/popup-fonster.html



MVH /Erica Pettersson

http://pitetjej.webblogg.se



P.S. Din design är jättefin!

2009-03-23 @ 14:08:14
URL: http://pitetjej.webblogg.se/
Postat av: Karin

Usch ....tycker till och med att det straffet var för lite..

2009-03-24 @ 10:47:55
URL: http://lightelegance.blogg.se/
Postat av: Karin

Usch ....tycker till och med att det straffet var för lite..

2009-03-24 @ 10:48:17
URL: http://lightelegance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?

Skriv gärna något!

Behöver du hjälp med din blogg? Letar du designer? - www.bloggdesign.nu
Trackback
RSS 2.0