En lördag i Hofors

2010-01-30 @ 11:57:21
Mm, vilken underbar morgon! Kom till Hofors igår kväll och satan vilket dåligt väder det var på vägen hit. Det snöade och yrade hela vägen så vi kunde bara löra i 60km/h och det tog 2 timmar hit. Vi blev bjudna på tacos och satt och pratade till 01:30 och i dag satt vi vid en öppen brasa och åt frukost. Det var så mysigt!!! Snart ska vi ta en promenad till det så kallade centrum och i kväll ska vi spela bowling. Tänk så underbart det känns just nu!!!


Ha en bra lördag alla!

Min stora dag!

2010-01-28 @ 14:23:22
Jag kan inte fatta att jag fyller 40 år idag! Det känns inte alls som om det var längesen jag fyllde 30 och vad har jag gjort egentligen? Under dessa tio år har jag hunnit med en hel del, men bl.a två separationer, flyttat 3 ggr, träffat mannen i mitt liv, gift mig, fått ett barn till, träffat en massa nya vänner, köpt husvagn, gått upp några kilo, lärt mig en hel del nya saker. När man väl sätter sig ner och verkligen tänker efter så minns man inte så mycket på tio år, mer än sånt som är väldigt roligt eller hemskt. Jag har sagt så många gånger till mig själv att jag ska börja ett "nytt" liv, men har inte hittat vad för typ av liv. Jag tror man ska tänka mer på sig själv och vad man skulle vilja göra, vilket man allt för sällan gör. Det är jobbet och familjen som går i första hand, som är helt naturligt men jag önskar det fanns mer tid till att stanna upp och känna efter mer om vad man själv vill och hur man skulle vilja leva. Det är djupa saker det kan handla om, men sen min djupa depression har jag börjat tänka lite annorlunda. Livet ska vara givande och roligt och det är det bara man själv som kan se till att få. I kväll kommer de som vill på kaffe, själv kommer jag att unna mig vin och se till att få en trevlig kväll. I morgon ska vi till våra underbara vänner i Hofors och vara där hela helgen. Helt barnfira dessutom! Sen ska jag ladda för min fest och den ser jag verkligen fram emot.

Godmorgon tisdag

2010-01-26 @ 07:48:15
Jag har haft en lite hattig natt men det känns ändå helt ok. Däremot har jag fått tillbaka mina stela axlar för att jag har spänt mig så mycket så en massage vore inte helt fel. I dag tar jag det lugnt på morgonen för det är ett möte på em som jag vill vara med på och när jag väl bestämt mig för att ta det lugnt känns det så otroligt skönt. För mig är det som ett måste att komma iväg som en klocka varje dag och det är just det jag måste lära om. Men jag tar en sak i taget nu och jag känner att det är mycket annat som har förändrats den sista tiden. Jag kan sätta mig ner och bara njuta, trots att jag har massor att göra och det kunde jag inte ens tänka mig för ett par månader sen. Så det är ett stort framsteg! Om ni kommer ihåg så flyttade vi ut sängen i v-rummet för ett tag sen och det gjorde vi på prov. I går satt vi båda och tänkte ungefär samma sak, det känns inte rätt. När man bor så trångt som vi gör måste man prova olika lösningar för att få det bästa resultatet. Så nu blir det en flytt tillbaka till sovrummet igen. Hörde på nyheterna i morse att räntorna snart är på väg upp så vi bor hellre som vi gör än att betala en massa pengar bara för att bo. Jag verkligen lider med de som sätter sig i såna skulder att de knappt har råd att handla mat. Det finns så mycket annat som är viktigare här i livet och för oss är det att kunna unna oss något extra. Det lilla extra just nu är vår nya husvagn, som vi starkt längtar till att få vara i. Snart ska jag och min lilla sångfågel ta oss till dagis. Han har sjungit enda sen han klev upp och det är Indiana Jones och Star Wars omvartannat. Tänk om man ändå bara hade en liten liten gnutta av den energi, vad mycket lättare allt skulle vara. Bara på de senaste två åren tycker jag min energi har förändrats så det gäller att njuta av det som livet har att ge. Ha en bra dag!

Under 70-talet hände det mycket kul

2010-01-24 @ 18:03:58


Färger
Brunt, orange, gult, lila, grönt, kritvitt.
Färgkombinationer som var populära under 70-talet var orange och brunt, gult och lila i kombination, blått tillsammans med gult. Tyg som denim och manchester användes i många plagg.

Mönster vi kommer i håg
Batik, leopardmönster, ränder, stora färgglada blomstertryck, olika tryck med t.ex. peacetecknet och sverigekronan. Tröjor med budskap på var också populärt såsom: ”Peace love and understanding”, ”Spola kröken”, ”Sverige är fantastiskt” mfl.
Kombinationer vi älskade
Damkläder som mixades med herrkläder. Vadlång klockad kjol, tighta korta randiga tröjor. Hellång vid klänning som släpade i marken till Jesussandalerna i sann hippieanda. Hotpants, svarta strumpbyxor/nätstrumpor, långa kjolar & figurnära kappor.

Förebilder/inspirationskällor
Modet inspirerades av gruppen Abba, Woodstockfestivalen, tv-serien Lilla huset på prärien, filmen Saturday Night fever, Rod Stewart, Janis Joplin, David Bowie, Sex

Accessoarer
Randig maxihalsduk, palestinasjal, randiga strumpor, glasbroderad väska, kreolringar och zigenska örhängen var heta accessoarer på 70-talet. Mocka-armband och smala silverfärgade armringar var något som prydde mångas armar och händer. Säkerhetsnålar användes som smycken för att skapa den rätta punklooken. Sockiplast, träskor mockasiner, platåskor, och remsandaler syntes på fötterna. Virkad hätta, bandana och pannband var helt rätt att ha på huvudet.

Tidiga 70-talet
Denim blev väldigt populärt under 70-talet, både som byxa, jacka och kjol. Jeansen skulle vara tighta upptill och utsvängda nertill, gärna med hög midja. Under tidiga sjuttiotalet användes mycket naturmaterial i kläderna. Kortkort kjol var populärt likaså tighta polotröjor, gärna vita. Scarfes användes flitigt både i håret och som halsduk. Skor med platåsula blev väldigt populärt och modet influerades mycket av gruppen Abba. Små baddräkter och stringbikini syns på alla stränder.

Hippiemodet slog igenom på tidiga 70-talet och höll i sig genom hela årtiondet. Det blev populärt att bära kläder med olika budskap på, peacetecknet syntes flitigt i form av tryck och smycken.

Senare 70-talet
Punkstilen föds och med den ett mode med säkerhetsnålar som smycke, långa svarta rockar, kedjor och nitar. Det skotskrutiga mönstret blev ett signum för punken tillsammans med färgerna rött & svart. Håret skulle vara färgat i någon lysande färg och frisyren skulle vara gjord som en tuppkam.

Rullskridskomodet slår igenom, med accessoarer som pannband och vadderade axlar. Stora secondhandkläder används flitigt. Skräddarsydda kavajer blir populärt och används till v-jeansen. I slutet av sjuttiotalet blev det modernt med sundhet och hälsa, och de första träningskläderna började synas i modet. Dessa var tighta färgglada dräkter i olika stretchmaterial. Det riktigt stora genombrottet för träningskläder kom dock först i början av åttiotalet. På vinterhalvåret syntes Stenmarksmössan och tröjan med snöflingor på nästan alla i landet.


En fräckis så här på söndagen

2010-01-24 @ 17:52:24

En kvinna kom till sin gynekolog en dag och sa: - Jag har inte fått sex med min man på ett halvår. Han har inte lust längre.
- Ja men då ska du pröva detta på honom! sa gynekologen och tog fram en liten pillerburk.
- Detta är bara en experiment medicin så vi vet inte va den kan ha för biverkningar.Ge honom ett piller och berätta vad som händer.
Kvinnan tog pillerburken och gick hem.
Dagen efter ringde hon till gynekologen och sa förtjust:
- Han tände direkt, vi hade sex i två timmar. Men säg mig, vad händer om jag ger honom två piller?
- Vet inte, prova, sa gynekologen.
Dagen efter ringde hon igen.
- Åhhh, i natt hade vi sex i fem timmar. Men säg mig vad händer om jag ger honom 5 piller?
- Vet inte, prova, sa gynekologen.
Dagen efter ringde en utmattad men glad kvinna. - Inatt höll han på hela natten, vad skulle hända om jag gav honom hela burken?
- Ingen aning, du får väl prova sa gynekologen.
Under två veckor hördes ingenting från kvinnan.
Men efter nästan tre veckor ringer en dag telefonen hos gynekologen och en ung pojkröst hörs i andra änden.
- Var det du som gav mamma den där konstiga medicinen som hon matat farsan med?
- Ja det var jag. Har den fungerat?
- Det kan man lugnt säga.
- Morsan är död, syrran är gravid, jag har ont i häcken och nu sitter han i ett hörn och säger, kom kissen, kss, kss, kss


Lördag

2010-01-23 @ 23:03:25
Vaknade och kände, å, va skönt att det är lördag!!! Vi  alla e lediga och kan bara umgås. När jag insåg att det var lördag spratt det i kroppen och det är så mycket man skulle vilja göra, men jag bestämde mig för att bara ta det lugnt så jag gick upp och åt frukost och lade mig sen i sängen igen. Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta tänkte jag och det har jag inte gjort på år och dar. I går var vi till ett par grannar och det blev sent, men det är ett par som vi precis har börjat umgås med och de är så goa. Det är inte ofta man lär känna nya människor i min ålder som det känns rätt med, men jag har insett mycket efter att jag blev så deppig. Det är bara jag som kan ta vara på livet och det jag vill ha och det ska jag göra. Vänner är viktigt och ju älder man blir desto mer förändras allt. I dag beställde jag maten till festen så nu känner jag att det är nära. I morgon har vi städdag på dagis och det är det sista vi gör för dagiset nu. Sen börjar Lucas på 6 års och då blir det andra bullar.

Då har jag gjort mina första två veckor

2010-01-22 @ 12:38:14
och det har gått bra förutom att jag är helt slut när jag kommer hem. Det första jag har gjort när jag kommit hem är att lägga mig och sovit ett par tre timmar. Sen har jag känt mig som en ny människa igen. Det är mycket som ska tas in efter att ha stängt av allt så länge och när man börjar bli så gammal som jag kan det vara svårt "ler". I dag har vi jour på dagis och förhoppningsvis behöver det inte bli så länge. Det beror helt på när det sista barnet går hem. Sen har vi gjort vårat för Lucas dagistid och han ska i höst börja på 6 års. Jag tycker att de fortfarande är så små för att börja i skolan, men det är ju så det är och märkligt nog blir de stora ganska så fort när de väl börjar. Jag tycker inte det var längesen Malin började på 6 års och nu går hon i femman. Herre gud, vad har tiden tagit vägen?! Hon börjar bli en stor tjej som blivit mer eller mindre ens vän istället för en dotter känns det som. Men jag njuter så länge jag kan av det för man vet aldrig vad som händer i tonåren. Jag hoppas verkligen inte att hon hamnar i fel gäng eller kamratskap för då är det så lätt att det går snett. Man vet ju själv hur det var... Eller vad säger ni?

En bra dag

2010-01-19 @ 12:19:51

För varje dag som går känns det bara bättre och bättre och det är så skönt. Hela mitt sätt känns helt annorlunda och på ett sätt är det lite läskigt när jag inte har kontrollen över mig själv på samma sätt. Men det är ngt jag verkligen behöver och det är inte en dag för tidigt om jag säger så. Mitt humör och min stress har varit stabilt en tid och det gör så otroligt mycket. Min energi och livs glädje börjar komma tillbaka och på ett helt annat sätt mot förr. Av någon underlig anledning ser jag saker mer helt andra ögon som jag hoppas kommer att fortsätta. Det hela är så svårt att förklara, men saker som tidigare kändes jobbigt ser jag idag som en utmaning. Hela livet består egentligen av utmaningar och som kräver mycket av en själv, men det gäller bara att våga ge sig på de. Det som kan ge glädje ska man ta vara på, men allt som kan få en att må dåligt ska man undvika. Det försöker jag att tänka på hela tiden nu. Det jag vill ha suger jag åt mig av och det jag inte vill ha eller behöver utesluter jag just nu. Under den här tiden har jag träffat en del nya människor och det har givit mig mycket positiva tankar. Vissa människor kommer och vissa går under ens liv beroende på vad som händer. Det svåra är att finna en riktig vän man kan lita på och luta sig mot, men jag har kommit fram till att det hänger lika mycket på en själv.


Dagens

2010-01-15 @ 16:31:31
Godmorgon, Då har jag gjort min första vecka med 50% och det har gått ganska bra. Har varit oerhört trött bara, men jag tar en dag i taget så det ska nog gå bra. När jag kom hem satte jag igång och storstäda! Dammsög, torka golv och dammade allt som man inte brukar göra vid en vanlig städning. Så nu luktar det så gott!!! I morgon efter frukosten är det lika smuligt på golvet igen, jag lovar. Men huvudsaken är att inte strumporna blir gråa under foten. Vad gör man en sån här kväll? Ja, själv är jag lite danssugen! Har lyssnat på glad musik sedan jag kom hem och med lite vin i sig blir man alltid danssugen. Vi ska börja med att äta lasagnette och sen vet man aldrig hur kvällen slutar. Jag är ganska så spontan av mig så känner jag för att åka ner och dansa gör jag det, oavsett om jag får någon med mig eller inte. För mig är det ett gott tecken då jag suttit inne och haft en möglig handduk runt mig i så många veckor. Nej, nu skojade jag lite, men ni förstår kanske vad jag menar. Jag har liksom stängt av allt och inte klarat av kontakt med den yttre världen, men nu skulle det vara kul att träffa lite folk och ha skoj. I dag fick jag ett mejl om att jag vunnit tunikan också, så nu är min klädsel förhoppningsvis räddad!

Mitt nya köp på Tradera

2010-01-12 @ 19:12:01
Jag som hade lyckats buda på en klänning på Tradera för bra så längesen och provade den lite hastigt och lustigt då. Nu när det börjar närma sig tänkte jag prova allt jag ska ha på mig på festen och jag kunde inte ha klänningen! Attans oxå! Men nu har jag köpt ett par hippie byxor på Tradera och hoppas på att vinna nästa bud som är en topp.


Dagens

2010-01-12 @ 19:10:28
Usch, i morse var det otroligt tungt! Jag var så trött att jag inte visste vad jag höll på med. Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt men likförbannat stressade jag upp mig direkt när jag kom ur sängen. Hade en tendens till ångest och kände mig nedstämd, vilket jag har gjort hela dagen. Men som en vän brukar säga, ta dagen som den kommer, i morgon är en ny dag och den kan bli bättre. Jag försöker att tänka så men det är inte lätt. Efter min dag på jobbet var jag så trött att jag bara ville hem å lägga mig på sängen, vilket jag oxå gjorde. Jag orkade inte ens gå å hämta Lucas på dagis så jag bad pappsen göra det. Det blev en simpel middag, falukorv med mos. Det finns ingen energi till nåt extra just nu och då får det bli därefter. Lucas blev ju iofs glad, han älskar korv. I går kväll satt jag uppe alldeles för länge på FB och då har jag så svårt att varva ner sen så ikväll får det bli en kväll framför teven.

Vårens brillor från ELLOS

2010-01-10 @ 18:47:33

Nu när Julen är över och det nya året påbörjats vill jag att det ska vända och bli vår. Satt och kikade runt lite på Ellos och hittade de här läckra brillorna
(som skulla passa min 70-tals klädsel).



Mina pojkars dröm

2010-01-10 @ 18:36:03
är att få sitta å bygga lego tillsammans och det är precis vad de gör just nu. Lucas bestämde sig för att köpa lego för egna pengar idag och det blev ett rymdskepp. Hur stort som helst att lilla Lucas kommer att få svårt att bära det. Så nu ligger det lego över hela köksbordet, men det börjar snart att likna ett rymdskepp. Jag har precis tagit mig ett lååångt och varmt bad med tända ljus och det var så avkopplande. På det ska jag nu lägga mig på spikmattan en stund sen ska jag nog känna mig rensad på det mesta.

Kolla in vilka läckra färgade linser

2010-01-10 @ 16:27:56
Man kan göra mycket skojigt med sitt utseende och bara att sätta en helt annan färg på ögonen gör mycket.
Det finns en hel del olika läckra färger att välja mellan.



VILL HA!

Gå in på Partaj och kolla. De finns även i butik i Uppsala.

Tips om en doft till ett kanonpris

2010-01-08 @ 15:43:28
Inspire, EdP 50mlInspire, EdP 50ml 
                                                    Christina Aguilera

Beskrivning - Den andra doften från Christina Aguilera ger en fruktig och frisk doft med toner av ros, mango och apelsinblomma.

Vårt pris:
199:-
Rek. pris: 395:-
Du sparar: 50%

Vart?
Parfym.se

Tips

2010-01-07 @ 18:56:51

Jag har hittat en sida med massor av maskeradprylar!  Gå in på Funnyproducts

Ex. på hippiekläder


Har börjat handla på mig lite till festen

2010-01-07 @ 18:44:59
Å, nu börjar jag bli het när det gäller min fest! Idag hittade jag ett par skitfula dukar (virkade). Ett par oranga och nån brun och nån gul, verkligen 70-tals färger! I kväll var jag till ÖB och hittade bruna pappersdukar, så snart är det som jag trodde var svårast löst. I går hittade jag ett par stövlar-gröna! Sen ett par skitfula örhängen och ett grönt halsband, med ett matchande hårband. I morgon ska jag till Magneten för att se om de har en peruk, annars har jag hittat en sida (postorder) där det finns en del. 

Här är stövlarna!




Här är accessoarerna





M, får se hur det här slutar! Kul ska det blir i allafall.

För övrigt har det varit en jobbig dag, men två steg fram å ett bak säger de som vet.

Hittade en jättefin bakgrundsbild

2010-01-05 @ 17:25:14

                                                                   Som jag valde att ha!

Ni får gärna låna den om ni vill!

Änglar

2010-01-05 @ 17:17:09
Änglar
Ordet ängel kommer från det grekiska ordeta´ngelos som betyder budbärare.
Här i Sverige ser vi ofta änglar som skyddsänglar som vakar över oss dag och natt.
Änglar brukar även jämnställas med tomtar och älvor.
För en del är de inte mer än ett vackert bokmärke eller en utsmyckning till jul.
Men om man tror på dem kanske de kan vara en hjälp till lycka och trygghet.

Jag har änglar i min tanke hela tiden! Annars skulle jag inte klara mig.



En speciell dag

2010-01-05 @ 16:19:27
Jag har känt mig rätt så pigg de senaste dagarna och det uppskattar jag efter allt skit som varit. Men igår kände jag direkt när jag gick och la mig att ångesten slog till och jag låg hela natten med en fruktansvärd hjärtklappning. Svetten lackade över hela kroppen och jag visste inte vad jag skulle ta mig till, men fick väl sova ett par timmar till sist. När jag sen vaknade var jag helt slut i hela kroppen och jag ville bara fortsätta sova, men surru det gick inte när man har barn som hejade och stojade. Vid 11 tiden åkte vi i vilket fall till badet som jag lovat Malin att göra och först visste jag inte om jag skulle gå med in eller inte, men jag gjorde i vilket fall det och det ångrar jag inte alls. Jag simmade 500m och bastade av mig lite ångest:) På det åkte jag sen till jobbet och hälsade på och det var så skönt att få träffa en del av sina kära arbetskamrater igen. ALLA kom fram och kramade mig och ville prata och i och med att jag känt mig piggare ett tag nu kändes det helt ok att prata om varför jag varit hemma så länge. Men på måndag går läkarintyget ut och jag vill verkligen försöka börja jobba igen och har gett mig fn på att jag ska dra mig tillbaka, sakta men säkert. Nu när alla vet så känns det oxå lättare, för då har de förståelse på ett helt annat sätt. Så nu håller jag tummarna för att det bara går åt rätt håll. I kväll tänker jag ta mig ett glas vin och bara njuta av att ha familjen samlad.


Trodde väl aldrig

2010-01-04 @ 18:32:00
att jag skulle tycka FB (Facebook) är så kul... Nu sitter man ju där fastklistrad!

Har beställt nytt snus

2010-01-04 @ 18:12:21
Både jag och min gubbe hittade ett snus som vi båda gillade, men som inte gick att få tag i sen. Då satte jag mig och leta på nätet och hittade en sida med just det snuset. Det är så himla smidigt, dels är det billigt och sen får man hem det på 2 dagar. Nu beställde jag en samling av det snuset med smakerna;

-Mango Cream
- Moonshine
- Sweet clove (kryddnejlika)
- Choklad Hallon

Det ska bli spännande med helt andra smaker än bara lakrits!

Snuset finns på Snus2

Nyheter från Clazzy

2010-01-04 @ 14:23:39


Visst är det roligt att titta på allt mode, men ibland kan man ju faktiskt undra vad det är för mode egentligen. Gå in på Clazzyfashion och se mer. Jag tänkte jag skulle kunna hitta nåt häftigt till min fest och de här är de enda jag skulle kunna tänka mig.

SKIPPER-02 BPUSKIPPER-02 BPU FUNN-19 BFUNN-19 B


Film

2010-01-04 @ 13:51:49
Hej måndagsläsare!

Jag och Malin funderar på att se filmen Göta Kanal 3, är det nån av er som sett den och vad tyckte ni?

Dagen idag

2010-01-03 @ 19:11:00

Dagen idag är en märklig dag

Den är din


Dagen igår föll ur dina händer

Den kan inte få något annat innehåll än du redan gett den

Dagen imorgon har du inte fått löfte om

Men dagen idag har du,

det är det enda du kan vara säker på

Den kan du fylla med vad du vill

Använd dig av det

Idag kan du glädja en människa

Idag kan du hjälpa en annan

Idag kan du leva så, att någon annan ikväll kan

tacka dig för att du finns till

Dagen idag är en betydelsefull dag

Den är din



Denna dikt fick jag av en tjej som förstått meningen med livet.


En låååång och mysig helg

2010-01-03 @ 18:44:49
Då är det söndag och hela den här helgen har känt bra. I går hade vi gäster (grannarna) på middag och idag har min kära syster (riktiga) varit här hela dagen. Då vi har SÅ mycket att prata om går en dag oerhört fort och det känns så tomt när hon åkt. Ingen av oss vet vad vi känner för mamma, ska vi ta kontakt med henne eller inte. Skulle vi må bättre av att träffa, ja, det är frågan. Nu bestämde vi att vi ska ta en helg, bara hon och jag, till Gävle och bo på hotell och det ska bli så mysigt. Vi behöver all tid vi kan få till att lära känna varann ordentligt. Under alla år vi inte vetat om varandra och allt som hänt runt omkring oss kan vara svårt att nå, men nu har vi varann och det känns så overkligt. I morgon börjar gubben att jobba igen, Lucas ska på dagis och jag och Malin ha en dag för oss själva. Får se vad vi ska hitt på då... Nu skulle jag vilja att det blev lite varmare så man kan njuta av en promenad. Har inte motionerat på evigheter, vilket inte är likt mig. Men nu ska jag börja lite smått, sakta men säkert.

RSS 2.0