Trapiche

2012-06-01 @ 07:10:29
Trapiche grundades redan 1883 och är ett av Argentinas äldsta vinföretag. Under 1900-talets början skickade det lilla familjeföretaget sina vinexperter till Europa för att lära sig mer om vinmakning i syfte att kunna producera mer konkurrens-kraftiga viner. Idag är man en av de ledande producenterna i Argentina.
Det är den gamla franska bordeaux-druvan Malbec, som ligger Trapiche närmast om hjärtat. Chefsvinmakaren Daniel Pi kom till Trapiche för 10 år sedan med målsättningen att göra de bästa malbecvinerna i alla prisklasser. Och många internationella vinrecencenter säger att han har lyckats.

Druvor: 100% Malbec
Vinifiering: Druvorna skördas för hand i de övre regionerna av Mendoza. En första selektering görs innan de av-stjälkas och förs till tank för kall-macerering och jäsning i totalt 25 dagar. Därefter skiljs skalen från det unga vinet, som får genomgå malo-laktisk jäsning. Vinet lagras sedan på amerikanska och franska ekfat i ca 12 månader. Efter slutlig blandning får vinet ligga på ståltank i en månad innan tappning

Årgång: 2010
Doft: Ett kraftigt, fruktigt vin med inslag av björnbär, plommon och en väl integrerad ton av rostat fat och vanilj.
Smak: Ett fylligt, smakrikt vin med inslag av björnbär, plommon och körsbär och ett långt, kryddigt avslut med balanserad ton av fat.
Passar till: Grillade rätter av nötkött, vilt och vitlöksspäckat lamm, gärna med smörfräst svamp och en smakrik sås, samt mustiga köttgrytor och ostar.



Beställ genom att klicka på bilden

3L box: Pris: 229 kr. Art nr 74058. I Systembolagets beställningssortimentet
75 cl flaska: Pris 79 kr. art nr 16554. I butik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?

Skriv gärna något!

Behöver du hjälp med din blogg? Letar du designer? - www.bloggdesign.nu
Trackback
RSS 2.0